Navštíveno 10739x

Čau lidi, nevíte jestli se dá někde sehnat nějaký nejspíše magnetický senzor který mi bude hlídat, zdali mám otevřené nebo zavřené garážové vrata?
Občas se staně že buď to na to zapomenu, nebo se děcka hrají s ovladačem ke garážovým vratům a přes noc je umí otevřít. Neexistuje něco co by mi pomocí led diod červená/zelená hlásilo třeba v obýváku nebo ložnici, otevřená nebo zavřená vrata?
Na internetu jsem bohužel nic tak jednoduchého nenašel. pouze součást celého setu zabezpečení domu, to ale nechci..

15.01.2016, 19:56 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2016-01-15 20:01:04
stačí magnetický detektor (spínač) a propojit na nějaký světelný výstup a je to. A nebo nějaká obyč optická (infra) závora
[ Link ] a zase na světelný výstup a je to ;-)
no a to je přesně to co jsem hledal! zkusim autora videa kontaktovat zdali by si nechtěl přividělat;)
HIGHTOWER:
bohužel nejsem elektrotechnik. Po drátu bych to možná dokázal, ale bezdrát určitě ne..
stačí se tu poptat a trochu být zručný, mě tu pomohlo plno lidí taky s elektrem, schéma, součástky a paráda prostě ;-)
tož mohl by jsi někoho doporučit koho mám oslovit? :)
aha, tak to by mohlo být taky ono
HIGHTOWER: tak ten signalizátor co jsi sem dal v tom odkazu by potřeboval taky upravit protože to zasvítí a zahraje jenom při otevření/zavření dveří.
Doporučili by jste tedy někoho s fóra, kdo by to dokázal upravit?
diky

22.01.2016, 12:59 |
Jozzo na tohle ti úplně stačí jedno indukční čidlo, naproti němu magnet na vrata a přes relé si spínáš cokoliv
byl bych radši kdyby to bylo bezdrátově

22.01.2016, 19:23 |
Jozzo to by musel být nějaký nizko odberovy obvod a musel bys resit baterie, coz neni moc spolehlive
Jozzo: heleť a ty by jsi to dokázal vyrobit? klidně i s tim napájením ze sítě. Pro mně je tohle bohužel španělská vesnice.

29.01.2016, 18:54 |
Jozzo jo, ale je to na dlouhý lokty...počítám že jsi někde z čech.. já z FM
co je to za vrata - sekční? výrobce?
Jozzo: jsem od Břeclavi. Na jak dlouho by jsi to viděl? Nepředpokládám, že by se situace v horizontu několika let měla zlepšit tak že bych klidně počkal i tak dlouho jak bude potřeba:)
Jinak vrata jsou to sekční Hormann, motor ProMatic.

30.01.2016, 15:23 |
Jozzo počkám s čím přijde Bart 007
Pro domácí kutily by se dal použít magnetický kontakt, třeba
[ Link ] a k tomu od Flajzara vysílač
[ Link ] a přijímač
[ Link ] . Přenáší se jen změna stavu vstupu, takže 99,9% času je "rádiový klid".

02.03.2019, 05:05 |
mr_beny | Upraveno: 2019-03-02 06:19:18
Ahoj, řeším podobný problém... potřeboval bych tuto signalizaci pro garážová vrata Horman, a to tak, aby se rozsvítila nějaká kontrolka když jsou vrata otevřená.. ty linky výše už nefungují.. můžete mi prosím někdo poslat novější? Mám na mysli to řešení pomocí magnetického spínače a radiového vysílače, přijímače. Jinak jsem z FM. Děkuji.