Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > "Reklamace" ojeteho auta?

o Navštíveno 3018x o
o 18.01.2016, 19:21 | deywis
Kolega koupil v listopadu golfa 6. Vzal to od nejakyho cloveka co se zivi dovozem aut zvenku.

Udelal rozvody, olej. Nasledne klekla spojka. Nic z toho neresil, to se proste musi menit.

Nicmene potom z auta zacal chcat olej. Nechal pretesnit, nepomohlo. Informoval o tom prodejce, nereagoval. Tak motor rozdelali a zjistili KO vacku a spoustu dalsich veci. Oprava sakum prask za 20 000. Prodejce se k tomu vyjadril tak ze to mohlo stat maximalne 6000 a da mu max 3000.

Auto mel mesic a pul a najel cca 2000km.

Otazka zni, ma narok na nejakou adekvatni kompenzaci, nahradu, pripadne co s tim muze delat?

Prodejce nebere telefon, neodpovida na mejly ani sms.

o 18.01.2016, 20:02 | Only_One
Kolega ma řekl bych smolika.
o 18.01.2016, 20:04 | Tomášek
Tak at sbali kamos trojecku a sere na to a priste si koupi funglovku.. To se priste stava, do motoru nikdo nevidi, no..
o 18.01.2016, 20:11 | Kamil07
Jako ostatni, tohle je proste riziko ojetych aut.
Jak uz dojedes domu, tak je to tvuj boj.
o 18.01.2016, 20:47 | Cviklik | Upraveno: 2016-01-18 20:49:36
Ja osobně bych ho taky poslal do prdele a nebo bych mu řekl ať to na opravu doveze.Setkal sem se s tím hodně krát jak jsou češi vychcaní a mysleli jak s tím vyjebou a vytáhnou z prodejce ještě další prachy místo slevy.
Živím se tím 20let a to co jsem v životě potkal mezi kupci by normální člověk nevěřil.
o 18.01.2016, 20:52 | Komba
Jestli má kamarád v tom autě PDéčko,tak se ani nedivim,tam ty šály lítaj běžně,už jsem nějaký dělal.A je to bohužel tak,že do motoru není vidět a jde se do toho stim rizikem.Jak píše Tomášek,vzal bych aspoň tu trojku a nějak to překousl.Hodně určitě stála práce a tu ti nikdo neproplatí a cenu materiálu si prodejce spočte podle nejlevnějších dílů a dá ti pak sotva půlku:/ Dneska je to těžký.
o 18.01.2016, 20:53 | deywis
vychcanost je věc jedna, ale když po měsíci odejde motor je přece věc druhá..

co teď tak pročítám, tak by mu musel dokázat že tam ta vada byla při prodeji. Ale jak říkáte - do motoru nikdo nevidí.

V tom případě je zde teda přáno vychcaným prodejcům, kteří namašlí auto na prodej a jak to od nich odjede můžou se smát.
o 18.01.2016, 21:05 | Tomášek
Tak ale si vem, ze ho do koupe toho auta urcite nikdo netlacil, tak si to mel bud projit nebo koupit jiny.. On i ten prodejce vi hovno, jak vypada vnitrek motoru
o 18.01.2016, 21:13 | deywis
To se ale mohlo stát i u jakýhokoliv jinýho auta...

A co toto?

§ 2161 odst. 2 občanského zákoníku: Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí.
o 18.01.2016, 21:13 | Kamil07 | Upraveno: 2016-01-18 21:14:30
Pokud ti nabidne penize, byt jen tri tisice, tak muzes byt rad a urcite bych ho nepovazoval za vychcaneho, spis naopak.
Neco jineho je, kdyby jsi s tim nedojel ani domu, ale i tak by se na tebe kazdy vyprdnul.
o 18.01.2016, 21:16 | Kamil07
§ 2161 odst. 2 občanského zákoníku: Projeví-li se vada v průběhu šesti měsíců od převzetí, má se za to, že věc byla vadná již při převzetí.

Tohle je kravina, vzdyt auto se muze posrat behem vteriny.
Proste si tvuj kolega vylosoval cerneho Petra a muze byt rad, ze v tom nebude za vic.
o 18.01.2016, 21:33 | Komba
Deywis: ty bys taky hned nevysolil 20000kč,kdyby to auto bylo tvoje a prodávals ho s doměním,že je perfektní a 5 let předtim ti sloužilo a měnils jen olej.Nikoho se nezastávam,ale tyhle nový motory jsou prostě sračky a nedá se tomu věřit:) Jo to já můžu klidně v klidu prodat svojí 405 1.9TD a vydrží dalších 200 tisíc lítat na motor co má už skoro 300:D Hold někdo chce "luxus" tak musí platit.
o 18.01.2016, 22:25 | assassin
Tak na to co se tam vsechno muze vysypat mi prijde 20tis jeste docela na pohodu... Ale mozna uz jsem jen "zvyklej" na cenu servisu u volha :)
o 18.01.2016, 23:22 | Mr.Scully
Prodejce samozřejmě za to auto ručí v tom smyslu, že musí prokázat, že vada nastala až později po prodeji (třeba běžným opotřebením nebo chybou kupce).

Jiná věc je ale ta, že v reálu si to nedokážu moc představit... jinými slovy ten kupec je asi v právu, ale v reálu je mu to prd platné, těžko půjde do soudního sporu?
o 18.01.2016, 23:57 | hanx
Spíš si myslím, že kupec musí prokázat, že prodejce o vadě věděl a vědomě jí zatajil...
o 19.01.2016, 07:54 | Vencaf
Podle mě u ojetýho auta těžko řešit nějaký reklamace, jestli chce kupující záruku, má si koupit nový. Jak tady zaznělo, do motoru nikdo nevidí, stejně jako motor mohl být načatej už při prodeji, tak může bejt vina na kupujícím- nevhodnej olej, nakládání za studena atd.
o 19.01.2016, 08:25 | Only_One
nebylo tady hlavně zmíněno, kolik má to auto najeto. Pokud má třeba 150 k km+ tak tohle je považováno u automobilky v podstatě za běžnou závadu, která se děje opotřebením a nový kupující s tím musí počítat.
o 19.01.2016, 09:12 | radek.613
A zase hned ty "kecy" o vychcanosti prodejců, právu, zákonech, zákoníkách a já nevím co ještě.... psal jsem to v tom bazarovém vlákně - nikdo! nikoho! nikdy! nenutí, aby si musel koupit dotaženou ojetinu bez zaručené historie a zároveň nikdo! nikdy! nedokáže říct, v jakém stavu fyzicky taková dotaženina opravdu je, to prostě nejde. S tímhle uvědoměním to přeci jdu kupovat, vybírat a buď kupuju a počítám s rezervou na udržení auta v dalším chodu, nebo nekupuju a jdu pryč. Zcela svobodná volba, rozhodnutí i naložení s vlastními prostředky. A čím "průserovější" a na vady a notoricky známé heblo kupuji, s tím větší rezervou počítám, nebo si vytvořím ve smlouvě "okýnko" kde to konkrétně ošetřím. A pokud na to prodejce nepřistoupí - nic se přece neděje, nekupuju, jdu jinam. On chce prodat - kámen je na jeho krku, ne mém. Nerozumím tomu, tolik let po revoluci už není doba "vodění za ručičku" a nabývám dojmu, že spousta lidí stále místo používání mozku umí jen jediné "stal se mi "průser" - státe, policajte, zákone, legislativo, poslanče - vyřeš to za mě". A k tomu že na jednu stranu se všude píše a každý kýve na to a ví o tom, že auta poslední doby jsou k nečemu a spolehlivá tak max 3,4 roky od nového.... a pak jde koupit X letou stařešinu a chce po ní stav zánovního kusu, to je zřejmě tedy dočasná amnézie v oblouznění "vysněným kupem", že.....
o 19.01.2016, 09:20 | Octávák
technicky vzato je dle mého názoru záruka na ojeté vozidlo dle zákona jeden rok, kdy prvních šest měsíců je důkazní břemeno na straně prodávajícího, aby dokázal, že tam ta závada nebyla. Dalších šest měsíců je to na straně kupujícího. Ale prakticky něco získat za opravu je většinou možné jen při nadměrné ochotě prodávajícího, jinak se může samozřejmě soudit. Ale bude ho to stát čas a peníze. Musí si každý zodpovědně říct, co mu za to stojí a co už ne, Důležité je také se podívat do smlouvy, jestli si náhodou nekoupil vozidlo, které je pomalu určeno na náhradní díly, jak to dělají nejmenované velké autobazary v Praze...
o 19.01.2016, 09:41 | johanik
Hodně bue záležet na prodejci, já měl asi celkem štěstí, koupenej Patrol za 140 v září, s tím že mělo být vše OK a na první pohled taky bylo, v prosinci jsme chtěli dělat podvozek a zjistilo se, že je rám na několika místech KO, nafoceno, volal jsem prodávajícímu, poslal fotky, domluvili se na slevě a za 2 dny jsem měl na účtě zpátky 40 tisíc...
o 19.01.2016, 10:18 | Lufas
No vzdyt jako Radek...deywis zeptej se kolegy jestli zna tu o tech opickach a bananech:-) taky jsem koupil auto ktery bylo dotazeny, samo ze bylo stoceny ale s tim jsem do toho sel- auto super stav, ale jen kvuli cechackum to proste museli stocit, aby se to prodalo....
o 19.01.2016, 10:49 | Kamil07
johanik: Tak to jsi vyhral a klobouk dolu pred prodavajicim.
o 19.01.2016, 12:55 | Rudi
Jak už tu všichni píšou, pokud prodejce nabídl aspoň tu trojku, tak bych jí sbalil a sral na to. Pokud má známej chuť, může se jít soudit. Nicméně pokud nepozná v háji spojku, která odejde ani né za 2000km, tak bych se nedivil, že neslyšel třeba i ty rány z motoru....
o 19.01.2016, 13:14 | Only_One
no hlavně by to chtělo posudek soudního znalce v oboru automobilismu a ty mají k dispozici zajímavé materiály od automobilek, kde se třeba píše, že životnost písní skupiny může být klidně jen 150 000km a pak je doporučená výměna. Pak není vubec co řešit, protože to je prostě brané jako běžná údržba. Jedině by se prokázalo, že je auto stočené, pak má kolega právní postavení na to, aby se mohl na něčem otočit.
o 19.01.2016, 14:24 | lambados
Ahoj. Nechci rozbourat dalsi diskuze. Ale vacka nova stoji okolo 8mi tisic. Prace max 2000. Do vacky nevidis. A vacka se projevi tim ze auto ma vyssi spotrebu a ne u vsech aut, ale nemusi dosahovat vykonu. Nezdvyha ventily. Tohle mohl projet. 3000 je ok. Aspon neco. Za 20 tisic mu delali urcite vic veci. A vacka a vrch odchazi spatnym olejem puvodniho majitele. U pd motoru odchazela vacka u 250tisic cca i se vstrikama a repasem hlavy. (Vybrus usazeni vstriku) a vstriky nedelaly. Vstriky vychazi na 4500 bez dph za kus vcetne gumicek. Nejlip sw daji sehnat za 18 pres někoho plus neorigo vacka 4000 a jsme na 22 bez prace. Prace tak 3000 a to jaou minimalni ceny se znamosti. Samozrejmne plus ventily. Nbm kolim stoji ventil... 300kc jeden? Plus novy tesneni pod hlavu a samozrejmne vybrus hlavy. Auto ma minimalne 260 tisic. Zajed si na stk. A zjisti v kolika km to auto slo na prohlidky. Zjisti pravej stav km. A zkus napadnout km. Jinak motor je jeste pd? Nebo commonrail? Jakej je to rok? Kod motoru? Kdyztak mail. Zatim cus.
o 19.01.2016, 14:27 | lambados
Jinak se zeptam. Co spojka s dvouhmotou? Auto jede ok? Necuka na volnobeh? Netrepe se? Kdyz swslapnes spojku do pulky tak tam neni nic slyset? To odchazi taky. A celkem se to sype postupne. 50 tisic na to cekej cisteni turba, v pripade spatneho oleje repas turba.
o 19.01.2016, 14:34 | Mr.Scully
Přesně jak píše Octávák, důkazní břemeno je na začátku na straně prodávajícího. Kupec je v právu (tedy do té doby, než to prodávající vyvrátí).

Sice je tu spoustu keců, jak kupec musí vědět, že kupuje šrot (jak asi? každej kupec je automechanik?), ale úplně stejnou logikou (nebo dokonce daleko líp) přece musí vědět prodávající, co za šrot prodává a jak o to (ne)pečoval (a pokud je to jen překupník, co žije z toho, že sjede pro auto do Německa, tak je to jeho podnikatelské riziko).

Já v těchto případech věřím v rozumný přístup obou lidí a slušnou domluvu. Tzn. třeba náklady napůl.
o 19.01.2016, 14:37 | Kamil07 | Upraveno: 2016-01-19 14:38:36
lambados: A to se vyplati :-D
o 19.01.2016, 14:48 | Kamil07
Mr.Scully: Tady nejde o srot, posrat se muze i auto v perfektnim stavu a clovek s tim musi pri nakupu ojetiny pocitat.
Problem by byl, kdyby s autem ujel par km, ale litat 2 tis. km a pak chtit neco reklamovat je nerealne a nabidnuta kompenzace je dle meho v poradku.
o 19.01.2016, 14:48 | lambados
Kamil07. Jak to myslis? :D
o 19.01.2016, 14:49 | lambados
Kamil07. Souhlasim. Jedine, ze by nesedely treba km jeste.
o 19.01.2016, 14:51 | Kamil07
lambados: Myslim to tak, ze se "vyplati" kupovat auto, kteremu se muze posrat tolik veci.
Uz zacinam chapat, proc lidi kupuji nove auta se zarukou.
o 19.01.2016, 14:52 | Mr.Scully
Kamil07 - člověk s tím musí počítat, stejně jako prodejce musí počítat s tím, že bude muset ten problém aspoň částečně zaplatit. V právu je většinou kupec (aspoň u rychle objevených nebo naopak závažných problémů), takže férová domluva třeba 50/50 úhrada nákladů je podle mě pro prodejce ještě výhrou.

Je samozřejmě otázka těch 2000km, tam souhlasím, že už je to asi za hranicí, protože mohl za tu dobu něco zkurvit sám. To už je spíš otázka na mechanika nebo na znalce.
o 19.01.2016, 14:55 | Kamil07
Mr.Scully: Presne tak.

Co maji rikat lidi, kteri koupi treba ojetou naftovou Imprezu, tam se posere motor a jsou v tom treba za kilo :-D
o 19.01.2016, 14:58 | Mr.Scully
Jasný, je třeba to brát v kontextu. Kámoš teď kupoval jetýho bavoráka, který stojí normálně minimálně třeba 380 a on ho dostal za 330 od člověka, který neřeší prachy a chtěl jen rychle prodat... takže když tam našel mouchy celkem asi za 15-20k, tak jsem mu sám doporučil, ať to neřeší, že by asi bylo tvrdý buzerovat prodejce, kterej mu to nechal za hubičku a i s komplet opravama to pořád vyjde líp než druhý nejlevnější stejný auto na trhu.
o 19.01.2016, 15:05 | lambados
Kamil07. V tom vw to muze byt obdoba.setrvak se spojkou nejlevnejsi za 15 normalni cena je 21000. Hlava komplet je za 20. Turbo 7000 repas. Jo a kdyz se vyserou vstriky a vacka a blbe to spaluje a huli treba tak jde na radu katalyzator za 5000(zase kamos cena)
o 19.01.2016, 15:10 | Kamil07
To je fakt smutne, ale bohuzel je to tak :-(
o 19.01.2016, 15:16 | lambados
Mam supa 2002 96kw pd. Mam 330tis km. Jakou ma to auto cenu? Kamil07 tipni za kolik ho muzu prodat?
o 19.01.2016, 15:49 | Kamil07
To je vubec netusim, rekl bych tak od 50 do 130 tis., dle stavu, ale takhle na dalku to nejde rict.
o 19.01.2016, 15:50 | Antonio
v pripade, ze se ta cena bude blizit tem padesati, tak se nejak domluvime :-)
o 19.01.2016, 15:54 | lambados
Presne. Koupis za 50 a ano jsou od 50ti. Ale investice jak jsme se bavili. Hold neni auto jako auto.
o 19.01.2016, 15:56 | lambados
Antonio... nene to je jen na priklad, ze se da koupit auto hodne levne, ale nakonec se prodrazi. Moje auto nedam. Nikdo ho nezaplati a uz neocneni. Mam motor po generalce. S tim autem budou jezdit jeste moje deti. :D
o 19.01.2016, 16:06 | Kamil07
Nedavno se tady na AHC prodaval stary Superb snad za 170 tis., vsichni se smali, ze to je nerealne a do par dnu byl pryc.
Vse je o stavu a pokud vim, ze je auto v pohode, tak nema cenu ho prodavat pod cenou, pokud teda cloveka netlaci penize, to uz je pak zase neco jineho.
o 19.01.2016, 16:09 | Kamil07
Treba ja ted budu prodavat stareho Leona od zeny, 15 let stary, vybava nula, realna cena snad 10 tis. :-D
Ale vim ze je v pohode, neco jsem do nej narval, tak ho budu prodavat za 50 tis. a verim, ze se najde nekdo rozumny, kdo bude chtit jen jezdit a lit naftu.
o 19.01.2016, 16:11 | lambados
Kamil07 nene to je moje dite, ale tim jsme hodne odesli od tematu. Jinak ten sup za 170 by me zajimal. Nebyl modrej? V kuzi? Kuzi tam musim taky dodelat.... :D
o 19.01.2016, 16:13 | Kamil07 | Upraveno: 2016-01-19 16:16:53
Modry byl na 100%, kuze nevim, ale jako uz z fotek slo videt, ze je to moc pekne auto.

Dite to byt muze, ale stejne jednou pujde do sveta.
My menime jen z moralniho hlediska, co se tyce auta samotneho, tak na nej nemuzu rict krive slovo, jen proste 15 let je uz 15 let.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.321 sekund.