Navštíveno 4274x

Ahoj, nějakou chvíli už kávuju s novou mašinkou od Espresso Philips HD8844/09(Saeco) a stále bojuju s nastavením kávy. Ať měním mletí či aroma, stále káva na konci spíše kape než aby tekla, celý kávovar a okolí stále poseto odraženými kapkami, pěna stále nic moc.Vyzkoušeno na více druzích kávy. Káva mi sice chutná, ale stařičký předchůdce Saeco cappuccino royal dělal kávu lepší. Ano vím že je to o třídu jinde, uměl by mi někdo poradit jak docílit lepšího výsledku? Jak dosáhnou i lepšího proudu na výstupu?Děkuju za rady

20.01.2016, 23:23 |
Shr3k IMO stále ještě moc nahrubo namleto.
Ve stupnici hrubosti jsem na konci :-/
zas moc jemné by odpovídalo tomu, že voda neteče...?

21.01.2016, 07:46 |
nome | Upraveno: 2016-01-21 07:47:42
Co je to za ptakovinu ? Kdyz kava tece (kape) moc pomalu tak snad logicky mas namleto moc na jemno.
Tzn mleti vic na hrubo, skusit vetsi/mensi mnoztvi kafe pokud jde. Co se tyka peny tak to ze neni 2cm peny muze byt i druhem kavy.
Jinak se snaz dosahnout toho aby ti pri priprave espresaxnateklo za pul minuty cca 30ml kavy to by mel byt optimalni pomer mleti/mnozstvi
Rdit: cervin me predbehl

21.01.2016, 15:50 |
Kubais | Upraveno: 2016-01-21 15:50:38
nome: To mi dává větší smysl než to že je káva moc na hrubo. Zkusím ještě více testovat. Dva dny nebudu z toho spát :)Díky

21.01.2016, 18:23 |
mendo to mas novu masinu, alebo to zacalo robit po zmene kavy, cisteni...
aku kavu pouzivas? Ak sa to da tak odfot ako je kava pomleta
Kávovar má sotva měsíc, používám stejnou kávu co ve staré mašině a stále se nemůžu dostat alespoň podobné chuti (soused mi ji vozí z německa,název nepamatuju) Teď sem právě vyzkoušel i plno jiných a hrůza chuť,tmavá pěna při jakkémkoliv nastavení, včera sem tam nasypal Lavazzu a už lepší,pěna světlejší, jen ještě teda to mletí doladit,stále to není ono. Safra starou mašinu sem zapnul, nastavil všechno cca na polovinu a káva jedna báseň i když byla třeba z kaufu za stopade kilo:)

26.01.2016, 22:13 |
Shr3k Moje zase když namelu nahrubo, tak nedělá pěnu. :)

27.01.2016, 16:37 |
Losky takže když 120 ml, budu čekat dvě minuty?:)
jo a vubec nej je to nechat odstat pres noc na topeni... ale to je muj tajnej recept, nikomu to nerikej .-)
[ Link ] Pokud máme hrubě namletou nebo málo upěchovanou kávu, tak espresso je slabé a nemá pěnu na povrchu. Voda, resp. horká pára musí protékat pákou pod tlakem 9 atmosfér při teplotě okolo 89-92°C. Pravé italské espreso by se mělo extrahovat ne déle než 20-30 sekund a mělo by být použito cca 20-30 ml vody.

28.01.2016, 15:40 |
nome | Upraveno: 2016-01-28 15:45:28
Losky- "bazén" co popisuješ se dělá tak že vezmeš espresso a doliješ ho do požadovaného množství horkou vodou (caffe americano).
Pokud z presovače vybrbleš deci a půl "kávy" tak je to většinou nepitelné, pokud jedes na objem tak nemá cenu porizovat stroj na espresso ale radeji french press
Kubais az vychytas to mleti a budes priste kupovat kavu tak skus misto te tve lavazzy nebo podobnych neco poradneho, uvidis ten rozdil
[ Link ]

28.01.2016, 19:38 |
Losky Jako že udělat presso 30 ml a dolít třeba 100 ml horké vody?
To schválně zkusím
Nejsem zas vyloženě labužník, buď mi to chutná nebo mi to nechutná. Již zmíněná lavazza mi třeba chutnala a při stejném nastavení mlýnku je proud z kávovaru stabilní a pěkná pěna (oproti jiné kávě). Samozřejmě budu zkoušet další kávy od známých ze
[ Link ]
Nezkoušej, protože dolít 30ml presso 100ml vody = hnědá voda...
pro fajnšmekry bych to doplnil 2dcl mléka, 3 kostkami cukru a posypal skořicí :-)
Pokud chceš vyrobit 2dcl pitelné kávy, dej udělat třeba 110ml (to se vejde do +/- 30-40s), dolej trochou horké vody (jakože max "panák") a představ si, že už jsi upil :-)

29.01.2016, 13:38 |
nome no když myslíš ..

30.01.2016, 17:06 |
Shr3k Já se klidně přiznám, že napěchuju double misku a nechám z toho udělat hrnek kafe k snídani. Ale bojler nechám nejdřív trochu roztopit. :-) Co se týče kafe, vetšinou jsem bral nějaké Lavazza Rosso v EDEKA. Žena má ale na starost mimo jiné komunikaci Aholdu, tak nosí nějakou mletou Albert Exclusive, dělá se víc druhů, a z toho se dá taky něco pitného vytlačit.