Navštíveno 4405x

21.01.2016, 17:28 |
art Otázka: lze se nějak úspěšně bránit, proti prohlášení pojišťovny viníka o totální škodě našeho vozidla jako poškozených? Má to jít z jeho povinného ručení.
Chceme auto do původního stavu, což ale tak nějak přibližně přesahuje průměrnou hodnotu vozidla. Pojišťovna chce vzít podprůměrnou cenu vozidla na trhu, odečte cenu z internetové aukce, a nám pak hodlá vyplatit pouze zbytek, což může být ve výsledku prakticky nic... Setkal se s tím už někdo z Vás, jaký zvolit optimální postup?

21.01.2016, 18:07 |
Lufas Hele my to resili v lete a nechali jsme to jako totalku, vyplatili kolem triceti a za patnact bylo auto v cajku. Nech si spocitat kolik ti daj a uvidis jestli se to vyplati..
resil jsem cca 3-4 roky zpatky. nechal si od pojsitovny spocitat kolik bude plneni v pripade totalky. na to napocital naklady na opravu pomoci dilu z vrakace atp tak aby to vyslo pod cenu totalky = bylo ekonomictejsi opravit nez likvidovat. likvidar si tento vypocet vzal, behem nekolika dnu shvalil, auto se opravilo a dostal jsem potrebnou castku.tusim to byla ceska pojistovna.
Lze, jen musíš auto opravit do obvyklé ceny. Těžko můžeš chtít opravit auto za padesát tisíc, když má hodnotu jen třicet.
Já řešil na podobnou věc přímo v ČP a narazil jsem tehdá na ukrutnýho vola... Měli jsme Volvo V50, někdo ho objel celej klíčem, v pojištěvně chtěli autorizovanej servis, tak jsem to tam šoupl a hned volali z ČP, že je to totálka. Já na to, že jako kvůly odřenýmu laku? A on že jo, že se dá auto do nějaký aukce a nám vyplatí rozdíl... No neskutečně jsem se s nima pohádal a ještě kteď s odstupem několika let, když si na to vzpomenu, tak jsem vzteklej. Nakonec jsme škodu vyřešili rozpočtem a bylo

22.01.2016, 11:29 |
art Nu dobrá, tak aspoň takto , děkuji. Pak v tom případě jde o to, aby nevzali cenu nějaký nejstarší vylítaný herky, a netvrdili že to je cena obvyklá,,od který pak ještě odečtou to co kdo nabídne v té aukci...
Kamarádovi minulý měsíc sestřelili thalii, dal za ní 60K. Pojišťovna řekla totálka, v aukci dostal za vrak 7K, pojišťovna vzala z netu 3 auta - nejlevnější, střed a nejvíc - vše podobný rok výroby a km, zprůměrovala a dostal vyplaceno 57K. Takže nezbohatl, ale ani netratil. Kromě času a hlavně nervů...

22.01.2016, 18:35 |
Lufas taky zalezi na jakyho likvidatora narazis, kdyz je normalni tak se snim da normalne domluvit, ale s koko.em to proste nejde... my meli stesti a i dobre poradil.