Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Totální škoda, řešení?

o Navštíveno 4405x o
o 21.01.2016, 17:28 | art
Otázka: lze se nějak úspěšně bránit, proti prohlášení pojišťovny viníka o totální škodě našeho vozidla jako poškozených? Má to jít z jeho povinného ručení.
Chceme auto do původního stavu, což ale tak nějak přibližně přesahuje průměrnou hodnotu vozidla. Pojišťovna chce vzít podprůměrnou cenu vozidla na trhu, odečte cenu z internetové aukce, a nám pak hodlá vyplatit pouze zbytek, což může být ve výsledku prakticky nic... Setkal se s tím už někdo z Vás, jaký zvolit optimální postup?

o 21.01.2016, 18:07 | Lufas
Hele my to resili v lete a nechali jsme to jako totalku, vyplatili kolem triceti a za patnact bylo auto v cajku. Nech si spocitat kolik ti daj a uvidis jestli se to vyplati..
o 21.01.2016, 18:53 | sencom
resil jsem cca 3-4 roky zpatky. nechal si od pojsitovny spocitat kolik bude plneni v pripade totalky. na to napocital naklady na opravu pomoci dilu z vrakace atp tak aby to vyslo pod cenu totalky = bylo ekonomictejsi opravit nez likvidovat. likvidar si tento vypocet vzal, behem nekolika dnu shvalil, auto se opravilo a dostal jsem potrebnou castku.tusim to byla ceska pojistovna.
o 22.01.2016, 10:18 | SilverGhost
Lze, jen musíš auto opravit do obvyklé ceny. Těžko můžeš chtít opravit auto za padesát tisíc, když má hodnotu jen třicet.
o 22.01.2016, 10:36 | Octávák
Já řešil na podobnou věc přímo v ČP a narazil jsem tehdá na ukrutnýho vola... Měli jsme Volvo V50, někdo ho objel celej klíčem, v pojištěvně chtěli autorizovanej servis, tak jsem to tam šoupl a hned volali z ČP, že je to totálka. Já na to, že jako kvůly odřenýmu laku? A on že jo, že se dá auto do nějaký aukce a nám vyplatí rozdíl... No neskutečně jsem se s nima pohádal a ještě kteď s odstupem několika let, když si na to vzpomenu, tak jsem vzteklej. Nakonec jsme škodu vyřešili rozpočtem a bylo
o 22.01.2016, 11:29 | art
Nu dobrá, tak aspoň takto , děkuji. Pak v tom případě jde o to, aby nevzali cenu nějaký nejstarší vylítaný herky, a netvrdili že to je cena obvyklá,,od který pak ještě odečtou to co kdo nabídne v té aukci...
o 22.01.2016, 13:13 | Borik2
Kamarádovi minulý měsíc sestřelili thalii, dal za ní 60K. Pojišťovna řekla totálka, v aukci dostal za vrak 7K, pojišťovna vzala z netu 3 auta - nejlevnější, střed a nejvíc - vše podobný rok výroby a km, zprůměrovala a dostal vyplaceno 57K. Takže nezbohatl, ale ani netratil. Kromě času a hlavně nervů...
o 22.01.2016, 18:35 | Lufas
taky zalezi na jakyho likvidatora narazis, kdyz je normalni tak se snim da normalne domluvit, ale s koko.em to proste nejde... my meli stesti a i dobre poradil.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3216 sekund.