Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: velky Offroad do 30k

o Navštíveno 3247x o
o 25.01.2016, 21:08 | noclue
Zdravim,

je tu vela tem na tema potrebujem auto pre manzelku, ale uplnu odpoved som nenasiel..

Teraz mam Mondeo a zena RAV4 (2010 2.0D)
Mondeom jazdim len v zime.
Do Mondea sa s 2 detmi akurat tak zmestime, do RAV4 nie.

Rozmyslam nad vymenou Mondea za nieco velke s 4x4, kedze jazdim potapat na vseliake jazera a lomy, tak su tam asj miestami cudne cesty, s Mondeom na 18"to nie je nic moc...

hladam nejake velke auto do 20, resp max 30k€ tak aby a to dalo dalsich minimalne 5 rokov v klude servisovat.
3dospeli a 2 detske sedacky su podmienkou.

Dolezita je pre mna emisia, nakolko za velky benzin s 300g CO2 je adn okolo 500€ rocne, to auto nemusi vediet extra rychlo, sem-tam troska dialnice, ked pojdeme na dovolenku, inak okreska, semtam nespevnena cesta a nejake to mesto... jazdene bude hlavne v jesen-zima, to aj kazdy den 10-20km do prace...

ideologicky mi je milsi benzin, no ked je slusny dizel, tak preco nie.
Plyn neprichadza do uvahy (garaze...)

Vopred akujem za inspiraciu

Otvoreny som vsetkemu od XC90 po Landcruiser ci Range....

o 26.01.2016, 05:56 | jok3r
nemám osobní zkušenost ale na potápění,dovolenou, dostatek prostoru i slušnej průjezd, co T5? případně 4motion kdyby si o to stál, má ho strejc a je nadmíru spokojenej (4 děti, hadry na potápění, lyže,,, všechno se mu tam vejde)
o 26.01.2016, 05:56 | Zdeny60
Subaru Outback 2,5i.
Má vše, co hledáš. A ve městě nebudeš za idiota.
Chceš-li problémy, kup si XC90:-)
o 26.01.2016, 08:46 | koren
proc ne XC90?
o 26.01.2016, 09:45 | Toxxx
XC90 nie? To ma tiež teda zaujíma. Bol som pri dvoch autách z roku 2008 myslím a tie auta boli v servise iba na garančkách inak nič sa s nimi nedialo. A denne jazdili jak krátke trasy tak dlhé.
o 26.01.2016, 10:27 | TicTac
Zdeny60 - to je zase blábol - kup si Subaru, jinak budou problémy a budeš litovat:-)
Já osobně bych hlasoval pro XC90 - jezdí s tím moje žena už hromadu let a neznám odolnější auto. Není to žádný "offroad" ale je to hodně solidní SUV.
V kombinaci s benzínem 3,2 V6 nebo 4,4 V8 udělá určitě spoustu radosti.
o 26.01.2016, 11:18 | Zdeny60
Jo,jako suv na silnici.do terenu ani omylem.bud zapadnes hned,nebo pk par metrech. Casem znicis uhlovou prevodovku.na silnici chvili vydrzi,ale na zatez v terenu neni,ostatne a to neni cela xc90.k motorum 3,2-pokud nevadi spotreba tanku(ktera bude u 4.4 primo giganticka,vcas vyresis loziska na vyvyzovacich hridelich,tak to asi bude ok.ale je to silne kontraproduktivni,protoze tato kysna a benzin k sobe prlis nepasuji.jinak ten outback hude po celkove strance spolehli y a zejmena zasaxne levnejsi,nez jakykoli volvo.mam sice par zkusenosti s s60d5 a xc60,ale i to mi staci,abych odhaxnul nakladnost provozu xc90 a outbacka.
o 26.01.2016, 11:29 | Big_Max
outback je fajn auto, ale nejsem si jistej jak pohodlný bude pro 3 dospělý + dvě autosedačky ...
o 26.01.2016, 12:01 | Zdeny60
Stejne blbe,jak xc90,ale lepe,nez treba xc60.
o 26.01.2016, 14:59 | koren
vubec nijak nepodsouvam XC90, ale prijde mi ze zdeny si precet jen pulku zadani...

cudne cesty, s Mondeom na 18"to nie je nic moc = kdyz to da mondeo na 18, tak to asi zadnej brutal offroad nebude, takze uplne v pohode neco trochu zvednutyho a pseudo 4x4 vubec nevadi

nieco velke s 4x4 - tzn neco vetsiho nez mondeo, doporucujes outback coz je podle me to samy jak mondeo

no ked je slusny dizel, tak preco nie vs. kysna a benzin k sobe prlis nepasuji

par zkusenosti s s60d5 a xc60 - takze zkusenost s XC90=0. Osobne jsem na tom stejne jako Toxxx, dve XC90 od novoty jiz par let v blizkem dosahu a problemy 0

jeste jednou rikam ze XC90 nepodsouvam, neobhajuju. stejne tak nechci podkopavat neci nazory, jen mi prijde provnani xc a outbacku vs mondeo dost mimo
o 26.01.2016, 15:34 | Zdeny60
Právě, že XC 90 taky tak trochu znám. Sice jsem ji nikdy neměl, ale má ji soused. A protože to je celkem sdílný člověk, tak se od něj leccos dozvím. Servisovat jezdí do Olomouce. Ceyn jsou katastrofální (na můj vkus, v porovnání s mými auty), ale on vyznává značkový servis, protože nemá čas shánět garážníky a díly někde bůhví kde. V zimě, protože bydlíme vedle sebe, vídávám, jak se XC 90 chová. Stačí malý kopec a je to docela problém. Holt těžký auto a široký gumy. Úhlovou převodovku měnil taky, je to už asi 2-3 roky a cena nebyl příjemná. IOnterier po 180tkm nevypadá zrovna vzorově, koženka sedadel je ropzpraskaná a oleštěná, jako kdyby auto měl 300+tkm. Podotýkám, že auot kupoval jako nové.

Nedávno jsem zaznamenla zkušenost s krátkou pojížděčkou s XC90 co by pasažér po Olouci z UP do holice na jejich další pracoviště. Vezle nás člověk s XC 90 D5. Jízda mi připadala dost udrncaná, na kolejích to bochá jak starý favorit, uvnitř to dost vrže, sedačky kloužkou jako skluzavky. Vzadu seděli mí tři kolegové, nijak extra urostlí a měli tam místa tak akorát. Vpředu to bylo slušný, ale i tak jsem si musel sedačku posunout dost dopředu. Motor je mizerně odhlučněný a dýzl o sobě dává znát daleko více, než v S60 D5, se ktero jsem kdysívávejc i firmy brázdil Polsko. Ta byla v tomto ohledu o třídu lepší.

K tomu zadání - sháněl jsi off-road. Moje reakce byl, proč off-road, když stejnou službu (cesta k lomu a pod.) zastane slušnějíš nadzvedlý kombík. Sopíše jsem viděl asociaci off-road = 4x4==> Outback. Mondeo - pokud mě pamět neklame, není 4x4:-)A místa tam bude plus/*mínus podobně, to se nepřeu, hovořím o MY2008-2014.
Co se týká toho Volva, tak mluvil jsem kdysi s lidmi od SvenCaru - je touž hodně dávno a dokonce ta diskuze je zde, když mě brala S80 s 4,4 V8 a moc si tojižnepamatuji. Ale jedno si pamatuji - ložiska vyvažovacíxch hřídelí, a k tomu brutální spotřeba v S80, v XC90 to bude jistě ještě horší díky stavbě auta. 3,2 jde sice přestavět na LPG, ale zase jich moc není.
Prostě , XC90, na to že to měl být top model, tak se tak nějak nechová a bohužel ani trvanlivostí bněkterých dílů. Cena servisu odpovídá. Když jsme se rvisovali naši S60 v Průhonicích, taky faktury "skoro za nic" málokdy šly pod 10 tisíc. Běžná výměna oleje + filtru, nějaká prohlídka. Ale jak se připočítal pylový, palivový filtr, nějaká náplň a spotřební materiál, byla to patnáctka, jak vyšitá-téměř trvale. Ale bylo to nový auto, takže nevylučuji, že byly zvláštní sazby pro nová aojetá auta, Volvo kdysi tento program mělo.
o 26.01.2016, 16:12 | assassin
No nevim, resit u velkeho SUV spotrebu :) co si tak zdeny predstavujes pod tim "brutalni" spotreba? Ja mam na v70 300tis, auto nikdo nesetri, kola, psi a kuze + interier vypada docela OK. Ceny servisu myslim odpovidaji kategorii - pochybuju ze bawa a mercedesy se servisuji nejak vyrazne levneji.
V terenu to vyjede zhruba to same co podobna auta, tam asi neni moc co resit a pochybuju, ze se s tim noclue chysta na naky expedice. Nez xc90 bych radeji xc70 a benzin spis nez diesel.
o 26.01.2016, 16:31 | koren
sry za OT, ale spis to nasvedcuje tomu ze origo servis je za raketu, cena dilu bude jak pise assassin
o 26.01.2016, 16:51 | Chris
zalezi ktore XC90, pred FL je kasa, napravy su komplikovane robene a repas je celkom palka.
Kamos mal 2.5T R5 s A/T a bola to celkom kasa, ale ma 300tis km, 2004 a zral v meste cca 16 litrov .

Druhe po FL ma kamos so 150k, ale D5 A/T a to okrem vymeny olejov a filtrov nic, ale ma len 150k.

Mne sa pozdava Jeep Grand Cherokee s 3.6 L Pentastar V6 :)
o 26.01.2016, 16:54 | Zdeny60
K té spotřebě - a teď říkám, co mi kdysi ve Svenvaru řekli a to je už pár pátků - že V8 po 12 bude jezdit jen s velmi lehkou nohou. A to byla řeč o S80. Takže usuzuji, že XC90 s 4,4 nebude jezdit zadara. Co znám člověk s XC60 T6, tak říkla Brno = 18, mimo Brno 14. A to je "jen 3 litr, nebo kolik.

Servis: Volvo není premiová značka, takže na to, kam patří, je servis dost suverénní. Ale kdo uvažuje o XC (jakékoliv), tak s tímm ujsí počítat.

OK - klidně ať si ji dotyčný pořídí, já dal alternativu Outbacka z pragmatickcýh důvodů, protože je levnější, praktičtějíš, uvnitř si dovolím tvrdit, že i větší a jezdí za levněji. Ale OK OK OK, nemusí to nikdo brát vážně.
PS: a navíc má opravdu lsušný pohon, což tedy o XC90 tak jednoznačně prohlásit nelze.
o 26.01.2016, 22:06 | noclue
Ten napad s T5 je dobry, z beznych aut ma zaujala Alhambra 4x4, nakolko to montuju na jednej linke so Sharanom...Ale zase to je take VW4x4 na max 2cm snehu, aby clovek vysiel rano zo dvora.. Mam zopar Transporterov v okoli a vsetky bezia...

ked uz sme pri tom, ako to vyzera s Vitom?

Outback som asi mal kupit miesto Mondea, len boli dost drahe... Velkostne je to v kabine prast jak uhod,len kufor ma Outback trocha mensi.

Posledny velky Offroad, co sa mi paci je Benz G280... ale to uz je dnes veteran bez abs a.... coz ma tiez laka... hlavne je to technika, ktoru este chapem...
Odkedy tam maju ABS, tak je to dost nezaplatitelne auto
o 26.01.2016, 22:39 | Kamil07
Co Jeep Grand Cherokee?
o 26.01.2016, 23:05 | assassin | Upraveno: 2016-01-26 23:08:49
zdeny: spotreba kolem 12l mi prijde celkem normalni. ono asi malokdo s takovejma autama jezdi vylozene na spotrebu a pod 12 asi nepojede zadne konkurencni SUV.
nevim podle ceho posuzujes premiovy znacky, ale cenou a kvalitou zpracovani bych ja osobne volvo mezi premiovky klidne zaradil.

ad outback: diesel maji jen 4valec a o dost slabsi ne? ten zazracnej pohon je taky podle me spis jen marketing - tyhle 4kolky vyjedou na snehu +- vsechny stejne, limit je to kdy si lehnou na bricho. Osobne bych si vsadil spis na haldex nez na nakej full time 4wd system bez uzaverky stredovyho diffu - coz plati i u opravdickejch offroadu, kde se radi predek natvrdo to casto vyjede vic nez neco co ma tri diffy ale bez uzaverek (ikdyz maj nejakou svornost ala torsen)
a takovy ty reci o chovani na mokru atd...ja jsem snad jeste nepotkal ridice obycejneho subaru kterej by jel tak ze by mu tam ten 4wd vubec k necemu byl :)

noclue: na teren kam se dostane beznej smrtelnik bohate staci ten nejblbejsi system 4x4 kterej se najde... toho bych se urcite nebal...
urcite potrebujes tu ctyrkolku?
o 27.01.2016, 01:02 | noclue
assassin: hmmm. skor ano, nakolko bez 4-kolky som uz teraz...
a je to uplne iny pocit ist v zime do kopca na zeninej RAV4 s elektrickym 4WD a na hocakom prednohrabe... A to je RAV4 uplny basic el. 4WD bez hocakej uzavierky... Plus su miesta, kde netreba mat retaze ak mas 4WD....

K tempu: uz auta skoro nenahanam, jazdim skor na pohodu, takze nejaka debata chovani na mokrej ceste presne ako pises nie je zaujimava.

Za velke auto pokladam vsetko vacsie ako Mondeo :) cize Landcruiser, Pathfinder, Range, Discovery, Sharan,T5, Smax, Galaxy proste auta, kam sa realne viac zmesti do kufra a vzadu mozu v pohode cestovat aspon 2 dospeli ludia , plus v pripade potreby dozadu 2 sedacky a jeden mensi clovek medzi ne.....
o 27.01.2016, 01:17 | assassin
noclue: SUV a offroady jsou velky zvenku, ale zevnitr nic moc... vsechny ty kardany, diffy a prevodovky + prostor pro velky kola z toho vnitrniho prostoru dost ukrajuji.
Ja jsem nezapadl uz asi deset let a jezdim semtam i zadokolkou... ake zalezi na geograficke poloze + jestli jezdis casto na hory. Pak ale asi staci vetsi kombi nebo MPV s 4x4 ... drazsi na provoz/servis to bude vzdy. me to se 4x4 vzime taky bavi, ale kdyz je snih tak 3 dny v roce? :) jak nemusim skodovku, mozna ze bych s tvejma pozadavkama kouknul i na superba ..
o 27.01.2016, 01:55 | noclue
suhlas, preto tam nepisem touareg,x5,cayenne a vsetky mid-sized suv....
o 27.01.2016, 05:59 | walish
Do superba dozadu určitě nedá dvě sedačky a ještě někoho mezi, jelikož je užší jak mondeo :)
o 27.01.2016, 09:52 | petis
Osobně bych šel do Range Rovera. Ale musíš asi vědět ty jestli ano nebo ne. kvuli emisím ve městě.

Já mám Grand Cherokee WJ V8. A ikdyž je to z venku relativně velký uvnitř nic moc. Ale zase to vynahrazuje Quadra Drive, takže absolutní spokojenost. Ale je to už pro tebe starý a jezdit 20km deně do práce tak budeš jezdit za 20l.
Mrkni na nový modely Grand Cherokee, myslím že nejsou k zahození.

o 27.01.2016, 11:54 | TicTac
Zdeny60:-)
Když pominu to, že kvůli překlepům a chybám jsou tvé posty nečitelné, tak tady máme jeden velký mindráček:-)
Sdílný soused má a jednou mě vezli za humna a vůbec všechny hry na prémiovou značku spolu s cestami po Polsku, no to je zase legrace...:-)
Sice chtěl velké rodinné auto, ale kombíček od super prémiové značky se servisem zadarmo, díly za polovic a spotřebou nepostřehnutelnou, by mu seděl líp, to je velká pravda:-)

Na úplný konec naší debaty Ti povím jedno velké moudro, připrav se na to...
"Hádat se na internetu je jako běžet závod mentálně postižených, i když vyhraješ, pořád jsi debil." a to pro tebe s tvým slohem, argumenty, zarputilostí a neobjektivitou platí dvakrát potrženo;-)
o 27.01.2016, 14:04 | Zdeny60
Dekuji za komentar k veci.
o 27.01.2016, 14:22 | TicTac
Není zač, rádo se stalo. Jen doufám, že si ho vezmeš k srdci a budeš si ho opakovat vždy, když Tě popadne ta (tady všem důvěrně známá) chuť napsat nějaký soubor zarputilých výmyslů, virtuální reality a brutálního slohu;-)
o 27.01.2016, 15:55 | Zdeny60
Jjo, síla je jen u klávesnice. Tam je každej king.
POkud máš problém přečíst text, kde je pár překlepů, tak to svědčí o tom, že máš něco s procesorem. Normální člověk se nad tím ani nepozastaví, protože ho zajímá zejména obsah. Jen trubec to pitvá.
A k tomu obsahu - není mi třeba tě přesvědčovat. Pár desítek aiut jsem vystřídal co by majitel, s mnoha jsem jezdil po všech možnách zemích jako pasažér. Tudíž něco si dovolit napsat mohu, ne? A věř, že ty pravdy jsou někdy nepříjmený, zejména, když šlápneš někomu na bebínko.
Těžko tě přesvědčovat a ani to nemám v úmyslu. Narážíš-li na to Volvo sousedovic, tak přijeď k nám na Moravu a mile rád tě seznámím. POkecáš sám.
S60 měli kluci Poláci z Waršavy, kde jsmr měli office, tudíž s ním mám něco naježděno. Tam jsem lítal letadlem a auto jsem si bral od nich. Že mám zkušenost jakou mám, je holt realita a přeber si ji, jak uznáš.
Je to jen tvoje volba.

A doporučuji ti, važ slova, chlapče. Jestli ne áš jiný argumenty k diskuzi, tak běž do někam k sobě rovnejm.
o 27.01.2016, 16:13 | schwaboid
Á dědek začal vyhrožovat :-)
o 27.01.2016, 16:37 | Toxxx
Mne príde že tu na Fóre okrem Škody a Subaru nič neexistuje :D A všetko ostatné je odpad.

noclue: Ešte ma napadol Fiat Freemont 2.4 benzín. Kámoš ho má cca rok a zatiaľ v pohode a jazdí okolo 10l priemer čo sa dá. A Nissan X-Trailer. Máme doma starší model 2009 2.0 dCi. Skúšali sme ho v lese po úzkych cestách a celkom strmých kopcoch a neveril som čo to dokáže. Myslel som že to auto je tak do mesta a ľahkého terénu ale mýlil som sa veľmi. Inak na bežne cestovanie je celkom v pohode lebo je celkom pohodlné. Motor nieje žiadny závoďák ale dá sa sním jazdiť aj svižnejšie. Spotreba sa ustálila na 8l a jazdí sa 50% mesto a 50% okresky.
o 27.01.2016, 17:11 | Losky
Ještě BMW je zbožné auto:)
o 27.01.2016, 18:12 | ebeerman
Já bych bral T5/Touran . Když tam dojelo Mondeo , tak bych se neomezoval SUV a dal bych přednost prostoru.

Jinak Range je velikostně jak X5 , možná menší. Nehledeě na sevis.
Každopádně bych tam mezi dvěma sedačkama sedět nechtěl :-D
o 28.01.2016, 23:14 | Chris
Ak sa tu uz riesi T5, tak by som spomenul Grand Voyager so zase oblubenou a nizkonakladovou 3.6 Pentastar. Vybavovo a komfortom bude za tie iste peniaze urcite lepsie. Odhadom aj velkostou....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3406 sekund.