Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: tvrdost keramického nože

o Navštíveno 2656x o
o 27.01.2016, 10:56 | worm03
Je mi jasný, že keramický nůž jen tak nenabrousím, ale je ta keramika opravdu tak tvrdá, že by nešla obnovit na nějaký běžný mašině špička nože, kterou jsem ulomil? Mám jiný nože, můžu koupit jiný nože, ale nevím, jestli seženu tenhle, tak bych ho chtěl zachránit. Díky předem za rady a zkušenosti

o 27.01.2016, 11:03 | Ravo
je to tvrdý jako prase a broušení ostří se dělá na speciálních mašinách...konkrétně mluvím o kyocerách, někam se to posílá, tady v ČR to nedělají.

A ulomenou špičku z masy nože ti asi znova nevybrousí, bylo by toho hodně na broušení...kup novej a uprav svoje chování k noži ;)
A i s ulomenou špičkou se dá pořád krájet, takže budeš mít další nůž na "horší práci"
o 27.01.2016, 11:08 | worm03
upadla sama :) přísahám :D
o 27.01.2016, 11:24 | Zdeny60
Diamantem nabrousis.
o 27.01.2016, 12:20 | HIGHTOWER
27.01.2016, 11:08 | worm03
kolikrát se sama napíchla zády na ten nůž, než se zlomila špička? :-D
o 27.01.2016, 13:41 | RedBaron
Móda keramických nožů mě nechala celkem chladným, jsou to pěkný krámy, většinou s tlustým plátkem, natupo broušený a jejich řezivost se třeba s uhlíkovou ocelí na nejlevnějším dělnickým japonským noži za pár stovek nedá ani zdaleka srovnat. Není pro ně důvod a už vůbec ne z nějaké fámy o degradaci vitamínů, hmota zeleniny se stýká nožem asi tak jedním až pěti procenty objemu, podle toho jak nadrobno se krájí ;-)
o 27.01.2016, 14:17 | Ravo | Upraveno: 2016-01-27 14:22:48
Já mám keramiku rád jakožto bezúdržbovou věc, takže u nás doma má místo na takový to běžný krájení zeleniny atd. Pak se to napere do myčky a takhle pořád dokola. Přitom ostrost je naprosto ucházející a hlavně vydrží tohle zacházení. Prostě nůž pro ženu ;)
Samozřejmě mám i pořádný ocelový nože pro sebe, na který žena nesmí šahat a je pokoj. Když chci něco rychle pořešit při běžným denním provozu, šáhnu po keramice. Když už dělám náročnější věci, skončí mi v ruce Victorinox nebo Zwilling :)

P.S.- je pravda, že levný keramiky z hypru stojí zaprd, mají tlustý plátek a mají mizernou kvalitu střenek atd. a brzo se ztupí. Keramiku mám doma Kyoceru, takže taky žádná levná věc, ale fungují tak jak potřebuju.
o 27.01.2016, 15:02 | All
Worm: zkus to tady - [ Link ]
o 27.01.2016, 15:24 | worm03
dík, woe

foto k příspěvku  od worm03

o 27.01.2016, 20:47 | jodua
Jenom kdyby náhodou Jak se to dělá:
Youtube video:

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1772 sekund.