Navštíveno 4380x

jen pro zajímavost - jak to kdo máte v zaměstnání se stravou a stravenkama ?
pracuju ve firmě na autodíly
nominální cena jídla je 85 kč (ale když příjdete jako externí pracovník, montážník, návštěva )a koupíte za hotové dáte cca 60 kč
se stravenkama je to podobně nominálně zastupuje druhé jídlo (děláme dvanáctky směny )
udajně je to 85 kč
ale stravenky dostáváme 65 kč (protože je distribuuje firma která tam vaří )
navíc máme limit 5 ks na odběr takže když nejdu na jídlo a po nějaké době si je chci vybrat musím na několikrát
navíc věčně nejsou (zcela obvyklé je v příslušný měsíc je napípat aby je započítaly a do ruk je dostanu klidně týden či dva v dalším měsíci )
je to na jednu stranu malichernost ale na to že jsme vlajková pobočka reprezentující atd.
vždycky vidím rudě
na zcela běžný jev že při výplatnici spočítá počet směn (mistr směny) a zároven s výplatnicí je rozdá na jednou
nikdo slyšet nechce
jak to máte vy ?
V pohodě. Dostanu začátkem měsíce a můžu je utratit kdy chci a za co chci. I u větví za prací prášky :-)
A ano, chtěl jsem tě nasr.., ale fakt to tak máme.
Jen se děsím toho, až budou elektronicky na kartě, to už tak snadné asi nebude.

29.01.2016, 10:15 |
petis V bejvalý práci jsem to měl jak SilverGhost.
Na začátku měsíce celej pakl stravenek a bylo to:-)
máme sodexo 70kč, platíme za ně 15kč, a dostáváme je začátkem měsíce (za uplynulej měsíc)
utratit je můžu kde chci

29.01.2016, 10:32 |
CVakk Jako kluci, celej pakl a bav se jak chceš, a letos je nějak nestíhám utrácet za dobré večeře :)

29.01.2016, 10:35 |
muSlim | Upraveno: 2016-01-29 10:36:40
Dostávame 15. deň v mesiaci za mesiac minulý, 80 na deň. Utratiť môžeš všade kde ich berú.
Pol roka sme mali ale stravenkovú kartu od poskytovateľa stravy, to sa mi páčilo tuze moc. Každý 15. deň sa suma nahrala na účet a na obed do konkrétneho zariadenia som chodil len s tou placatou kartičkou :-)
P.S.: papierové stravenky nemám rád, radšej by som ich nemal vôbec. Navyše mi to i tak ani zďaleka nestačí na obed, ten denný prídel...
měli jsme stravenky 50kč, dopláceli jsme si na ni 35kč... PČR :)
Ahoj. Od 15tyho si chodime tak pro stravenky. Odpracoval jsi v jednom mesici x smen.... 15teho v dalsim mesici dostanes x stravenek. My mame za 60kc.
já dělám dvanáctky a mám 2 stravenky(po 90kč) na směnu na začátku měsíce
8mi hodinovky,stravenky 95kč na deň na cokoliv,co kde prodajů :o)

29.01.2016, 17:48 |
hanx Nedostávám stravenky vůbec, jídlo nedostanu žádný, nikdy.

29.01.2016, 18:55 |
gizmi U PCR taky pamatuji 15,- :D To byl teda vysmech :D Jinak ted mam kantynu - za 28,- výběr ze 4 jídel a za 30,- tuším "lepší". K tomu za asi 3,- polévka a 4,- velká kofola :o) Ale smích mi asi přejde, protože tato firma byla odejita a brzy tam bude ZRTAS = firma co otrávila fabriku v Plzni a prejmenovala se na tusim Plzenske stravovani :(
díky
to abych tu 65kč stravenku dostal ještě doplatím 25 kč
takže firma mi tvrdí že dostávám 85 kč (udajně 20 kč je manipulační poplatek ) a 25 kč je doplatek od zaměstnance
takže například 16 stravenek v hodnotě 1040kč mě stojí 400 kč
získávám tím 640kč
což není zas tak obrovská částka
každopádně díky
jen a pouze se mi potvrdilo jak to tam nefunguje
jako bonus dodám že kolega špatně počítal a vzal si o 2 kusy víc ( strženo mu bylo 2 x 85 kč)
matematika zde dostává pěkně na ...........
já tento měsíc dostal stravenky naposled. Od příštího měsíce máme dostat elektronické stravenky SODEXO - karta, ale tu budou brát jen v minimum restauracích, takže jsem nadšený :-(
u nas taky ted resi elektronicke :( hlavne su zvedavy, jak se to rychel rozsiri...ale dalsi karta s dalsim cipem v penezence :(
Jinak kdyz uz to je takova anketa: prvni tyden v mesici paklik 100Kc stravenek.

30.01.2016, 08:32 |
AR Midi34: a stravování vám tam nějak zajišťuje zaměstnavatel? Pak by to i trochu dávalo smysl. Jinak je těch 85Kč docela kec. Dostaneš tolik kolik je na stravence napsáno s tím že na části hodnoty se podílíš ty a na části zaměstnavatel.

30.01.2016, 11:24 |
KFL My máme 90 Kč stravenky (1800 Kč), jednou měsíčně je nafasuju a pak můžu utratit, za co chci a kde chci. Obvykle je dávám v jídelně na pokladnu, kde mi je načtou na kartu. Kolikrát fasuju víc balíků, protože si je vyzvedávám nepravidelně, neb všechno za měsíc ani neutratim. Totéž Flexipassy, ty mi bere žena na lékárnu.
Kolik za ty papírky platím, nevím, nikdy jsem to neřešil.

30.01.2016, 19:15 |
Midi34 | Upraveno: 2016-01-30 19:18:46
jídlo je od soukromníka ( BRZOBOHATÝ -ne dělám si prdel menuje se Hubálek )
obvyklé páteční menu - krupicová kaše (za udávaných 85 kč ) to se prostě posral
minule co měl kolega obalovanou strouhanku (teda obalovaný sýr)
jedno jídlo excelentní to jak fakt a další tak na dva prsty do krku
těch nesrovnalostí tam je hromada -poslední den mi je nevydala že už má hotovou uzávěrku takže jsem třeba o 5 ks přišel
pokud si je nevyberu do konce měsíce propadnou (obvyklé je že je dostavají až s výplatnicí podle oddělaných směn )
když si vezmu navíc (třeba 2 ks) tak jdu na kobereček na lidské zdroje (z jídelny jsou naučený nabonzovat cokoliv
upozorním je na špinavé příbory - jdu na kobereček za nevhodné chování
stravenkou ale v té jídelně zaplatit nemůžu protože je neberou
místo oběda sí můžu vzít z takzvaného pasta baru 300 g + 2 pečiva (houska rohlík )
(nad tím je lístek že 100 g stojí 13 kč )
když si nevezmu polívku tak mi jí neodečtou
když si vezmu hlavní a sladkost tak mi za to že bez polévky odečtou 4 kč

30.01.2016, 19:37 |
petis | Upraveno: 2016-01-30 19:38:26
Midi34: Tohle je velkej mazec. To ti nezávidím:-(
Příl bych ti vidět jidelnu na Temelíně.
5 hotovek na výber plus 2 minutky. Cokoliv z výberu
bylo vždy OK.
dvě polívky
Salátovej bar. 10 druhu samoobslužně, plus několik naváženejch.
Ovocný saláty, zákusky(čeství, vyráběli přímo tam)
voda se štávou z várnice zdarma.
Jako externí pracovník jsem to měl dražší. zamestnanci kolem 30kč komplet menu.
vařil tam Eurest.

30.01.2016, 19:51 |
gizmi Varil, nebo dovazel? Ja kdyz delal vyberove rizeni na stravovani do nove fabriky na Plzensku, tak jsem byl na vicero ochutnavkach a po ochutnavce od Eurestu jsem 2 dny marodil a vedouci logistiky take. Oba srajdu a zaludecni potize a z tech 5 jidel na ochutnani mi nejelo ani jedno. Jen slysim Eurest a je mi zle :( Na druhou stranu ta firma ma veeeeelmi pekne obchodacky (mlade prsate fesne svlecny)

30.01.2016, 20:28 |
petis Opravdu vařil.

30.01.2016, 20:46 |
Kmoda Stravenky dostáváme na začátku měsíce vždy za odpracovaný měsíc,podle toho kolik dní jsme dělali. Za každý den 100,- Kč stravenku,ve výplatě nám za každou zaměstnavatel strhne 45,- Kč.
ještě další obří rozdíl tam je - ranní a noční směna
ráno narvanej pasta bar , pečivo , vitrínka s hotovkama jedna radost
o noční pasta bar poloprázdnej , pečivo tvrdý (neb spíš mixnuto čerstvé se starým ), atd
a víkend to je jak rusko z filmu pro pamětníky
prostě jen pro otrllé -polívky slitý dva druhy není nic neobvyklého , jeden kolega taky třeba nedostal nic-prostě nezbylo (jen ta oschlá promo porce )a s tou jí poslal do ..........

31.01.2016, 20:22 |
CRK stravenky jsem naposled používal na základce :D

01.02.2016, 11:26 |
DaveX 105 Kč. 48 si platím. Dostávám na začátku měsíce všechny.

01.02.2016, 17:46 |
Šroub | Upraveno: 2016-02-01 17:46:56
Nam stravenky zrusili amici, kdyz nas koupili. Nemeli na to chlivek v ucetnictvi a tak nam pausalne vsem pridali 5000,- jako kompenzaci.
Šroub - to bych bral - snad radši 500-1000 kč čistýho navíc než se jebat se stravenkama

01.02.2016, 20:41 |
Sau Nekterym vam teda nezavidim. U nas mame stravenky, platne ale jen v nasi jidelne (spolecne pro nekolik firem v arealu, me to tak vyhovuje, lepsi jak fasovat klasicke stravenky sodexho apd.), vyber z peti jidel + jedno lepsi, 28 kc za jidlo, za lepsi je priplatek 15 kc. Stravenky dostavame po 10ks (pro ma tak na ctvrt roku, bo su furt mimo firmu), jak dojdu, nakluses k ucetni a dostanes dalsi. Vyuctovani je ve vyplate.