Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Mlíko zničilo kuchyň :)

o Navštíveno 2775x o
o 29.01.2016, 12:31 | M.a.R.i
Takva teoreticka otazka... Zaplati nam prodejce mlika skodu, kterou nam zpusoilo :)?

Mame mesic starou kuchyn. Koupili jsme karton mlika a jedno se kratce po unisteni do skrine nafouklo a zacalo pomalu tect, vsimli jsme si toho 5dni po jeho koupi (byla to mrcha uplne vzadu a vsechno mliko se vsaklo do preklizky). Je znicena cela skrinka.

Doklad od koupi uz stejne nemam, ale zajimalo by me jak hovori zakon :).

o 29.01.2016, 12:33 | Skury
Ani omylem... To není vada materiálu. Když bude truhlář férovej, může ti dát slevu na novou skříňku, ale rozhodně není co reklamovat. :)
o 29.01.2016, 12:37 | AllInOne
Ses spatne vyspal ne?:-))
o 29.01.2016, 12:37 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-01-29 12:39:21
I kdyz ma nejakou trvanlivost a zjevne pri koupi uz bylo zkazeny, cimz se nejspis nafouklo... A nevim zda treba ten obal nema treba splnovat podminky toho, aby pro nafouknuti tekutinu udrzel uvnitr :).

Allinone: Jeste jsem se s takovou situaci nesetkal a prijde mi to zajimavy. A verim, ze mistni mudrci to rozseknou :)
o 29.01.2016, 12:40 | HIGHTOWER
mlíko tedy bylo zkažené, když se nafouklo?

Zpracovatel mlíka by to hodil na výrobce toho obalu a ten by to hodil na prodejce mlíka, že bylo špatně uskladněno a nebo s ním špatně zacházeno a prodejce by to hodil na tebe, že jsi to špatně uložil, zacházel s tím...

Navíc divné, pokud se nafouklo jen 1 mlíko z celého kartonu (počítám stále obalené do jednoho balíku), to by teoreticky ukazovalo na to, že bylo něco v tom obalu mlíka.

Co to vůbec bylo za mlíko? Dnešní některá mlíka mi jako mlíko ani nepřijde, u těch levných teče napřed bílá voda a pak teprve "mlíko" :-D S chutí pravého mlíka přímo od krávy, to nemá vůbec co dočinění :-(
o 29.01.2016, 12:45 | M.a.R.i
HIGHTOWER: Mliko nepiju, ale napadlo me, ze se nafouklp zkazenim. Ale treba to tak neni. Ale bylo to mliko zabalene v kartonu s dalsimi 11ks a ty jsou OK. A tusim, ze to byla Madeta. Kouknu doma.

Nikdy by me nenapadlo, ze se neco takovyho muze stat. Hlavne jsem 1.5r rekonstruoval, vsechno ladil do detailu a po mesici mame znicenou skrin, je to videt zvenka a to me dost stve :(. Odhaduju oprava tak 5000.
o 29.01.2016, 13:20 | mrazik
Pokud se bavime o trvanlivem mliku, tak na nej jsou pevne dane normy a pevne dany postup, ze rozdily mezi znackama nejsou.
HIGHTOWER a mel jsi nekdy mliko primo od kravy jeste horke ?
o 29.01.2016, 13:23 | Only_One
múžeš to zkusit na pojistku na domácnost proti vytopení :-D
o 29.01.2016, 14:09 | Mr.Scully
HIGHTOWER - zklamu tě, ale co jsem viděl testy, tak v podstatě i mlíko za 9.90 z Tesca je úplně totožně kvalitní jako mlíko za 30 Kč. Není v tom ani ten sebemenší rozdíl. Pokud tedy mluvíme o mlíkách v krabicích. Jinak samozřejmě když koupíš někde na farmě, tak to je vyšší level. Ale v krámu je to naprosto jedno, co vezmeš. A vlastně to píše i mrazik.

A k věci... nemyslím, že by to šlo nějak vyřešit. Problém první je ten, že to jednotlivé firmy budou házet na sebe. Problém druhý je ten, že si nemyslím, že tohle je případ na náhradu škody. Leda v USA by asi takový soudní spor byl běžný.
o 29.01.2016, 14:16 | /// MiŠeL ///
krabici jsi si nechal?
o 29.01.2016, 14:16 | soray
Přesně tak, ve výsledku bude nejlevnější a nejrychlejší výměna poškozených částí :)
o 29.01.2016, 14:55 | Ravo
Jediný co ti pomůže uhradit cenu za opravu skříňky je pojištění domácnosti (pokud máš).
o 29.01.2016, 14:57 | CRK
Skury: nene :)))
o 29.01.2016, 15:17 | M.a.R.i
/// MiŠeL /// : Někde na vrchu popelnice, pro zajímavost jí vyštrachám.
Ravo : Přesně to samé mi doporučil kolega. Kouknu na pojistku, jestli se to na to vztahuje.

Jinak samozřejmě nemám v plánu jít do Tesca nebo psát Madetě, jelikož vynaložené úsilí a čas by stálo nejspíš víc než znovu zaplatit truhláře :). Jenom mě takhle otázka napadla, jak na to nahlížet. Ale věřím, že téma může být peprnější, až sem přicestujou jistí jedinci :).
o 29.01.2016, 15:30 | HIGHTOWER
pocházím z vesnice, měli jsme pole, krávy, zvířata, dobytek prostě, tak se mě neptejte na takové kraviny :-D

Ano, to je ono, PODLE NOREM jde o mlíko, více to netřeba nekomentovat...
o 29.01.2016, 20:29 | Midi34
ani od těch farmářů to není stejný

mám v práci paní -kde farmaření je rodinná tradice
a její přístup k chovu atd
takový mlíko neměl ani jeden z předchozích farmářů od kterých jsem kdy mlíko měl
o 30.01.2016, 08:11 | mrazik
HIGHTOWER je to trvanlive mleko upravene presne danym postupem, aby vydrzelo minimalne 2 mesice a je to stale mliko. Nejak nechapu nad cim se podivujes. Pokud chces cerstve mliko, na vyber tu je. Myslis, ze by to dopadlo jinak, kdyby jsi trvanlive mliko delal doma ?
o 30.01.2016, 08:29 | AR
Tak ono je rozdíl "surové" mlíko a "upravené" mlíko které je jen částí toho surového že. To je takové to kdo chce psa bít hůl si najde. Mlíko od farmáře je pořádné mlíko, tráva byla zelenější, lidé byli miléjší atd...
o 01.02.2016, 09:10 | Harryp
Ještě, že kupuji mléko a nemusím řešit takové ptákoviny s "mlíkem" :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3139 sekund.