Navštíveno 2964x

Ahoj,potřebuju koupit auto pro strejdu..ale celý to budu financovat a realizovat já a absolutně se v tom nepohybuju a neorientuju.Máte někdo spolehlivou radu co všechno je potřeba teď nově? Nerad bych naletěl,nebo přišel o prachy,nebo o auto (to je jasný)..
-auto by mělo být v Praze (což je pro mne bonus)
-Musíme oba na magistrát a tam to přepsat..
-Jak je ta varianta s plnou mocí?(ta musí být ověřená-tzn.pošta asi nejdostupnější..čili další komplikace(pokud ten člověk nebude ochotnej,nebo nebude mít čas)
-Jak je to s pojištěním vozu? (mělo by mít STK i povinný..aktuálně)
Úplně v tom plavu a byl bych vděčnej za jakoukoliv relevantní informaci a radu..něco jsem se snažil vygooglit,ale tady na AHC mi to z praktickýho hlediska přijde nejrozumnější a beru vás jako svojí rodinu :-)a koneckonců víc hlav víc ví..
Děkuju moc,pokud mi můžete někdo poradit co a jak.

02.02.2016, 16:45 |
Lufas | Upraveno: 2016-02-02 16:48:27
Stale plati, ze prepis se dela tam kde je auto hlaseny pri koupi. Neni problem plna moc na tebe jako kupujiciho a nebo plna moc na prodavajiciho vzdy ten kdo ji dava musi mit overeny podpis:-)
edit:
Psany to bude na tebe nebo strejdu?
Přidám se s varintou auta z jinýho kraje např.Praha vs Litoměřice
Auto má Ústeckou SPZ,ale kde je hlášený,to netuším..zatím se mi neozval prodávající..čili bych musel do "Ústí",nebo pokud odtamtud je majitel,tak bych mu musel dát plnou moc a věřit mu,že to tam zařídí on..Je tak? Omlouvám se za lamí otázku,ale není to walkman za pětikilo..(jistě chápete) :-) Díky moc

02.02.2016, 16:53 |
Lufas Normalne koupis auto, sepisete smlouvu, odvezes si vsechny doklady k autu. U sebe v Praze na sebe zaridis evidencku,poviny a plnou moc.Vsechno to vemes posles jemu a on prehlasi.
Vitej v CR:-D
Lufas: ...to mě děsí :-)ale děkuju moc za jakýkoliv info,co mi pomůže..

02.02.2016, 17:00 |
Lufas tak mam to ke konci roku 2015 dvakrat za sebou a postup byl takhle:-/
Nejlepsi byl typek co od nas kupoval X5, prijel nekde z Olomouce a strasne chytrej jak vsechno vi atd... do ctrnacti dnu volal a omlouval se, jestli by jsme byli tak hodny a vse u nas na urade vyridili, ze je to tak jak jsem mu rikal:-D

03.02.2016, 07:58 |
drebb das mu plnou moc k prepisu vozidla na tebe ci stryce, strach mit nemusis prodavajici je povinny tusim do 10 prac dnu to na tebe prepsat, pokud to neudela, horzi mu pokuta ve vysi 50k, - Kazdopadne, kratce muj pribeh, ja kupoval auto 400km vzdalene, kupoval jsem ho o vikendu, tudiz urady zavrene. Dohodli jsme se,ze dojedu na prohlidku, on uz predem udelal evidencku na me jmeno, ja prijel s plnou moci,ze muze na me udelat prepis, prohlidl jsem auto dal mu penize a plnou moc, dokonce nechal auto jeste na sebe pojistene, at muzu s nim odjet. v pondeli on zasel na urad vyridl veskere papiry a ty mi obratem poslal
drebb: Ale tys jel domu bez papírů ?

05.02.2016, 07:25 |
RedBaron | Upraveno: 2016-02-05 07:26:27
Já to řešil vždycky ponížením ceny o bůra, uvedl to celý v kupní smlouvě a prodávající poslal vyřízenej TP na dobírku za toho bůra, to je fér pro obě strany :-)