Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Oční lékař, klinika Praha - rady

o Navštíveno 2372x o
o 20.02.2016, 21:46 | HIGHTOWER
Tak jsem byl "poslán" k očnímu, tak se chci zeptat, koho byste doporučili v Praze, nejlépe 4, připadně 5?

Co Lexum na Budějovické?

Nejde mi o operaci, jen zjištění co a jak potřebuji a pak poradit, kde si brýle nechat udělat? Chtěl bych určitě nějaké moderní a pak jedny sportovní dioptrické tmavé či samozabarvovací nebo polarizační.

Na dálku cca 0.75, ale na blízko vidím parádně a s brýlemi na dálku blbě, i na budíky v autě, takže to mi asi vymyslí něco na místě, že?

Díky za každou radu, nikdy jsem to neřešil.

o 21.02.2016, 00:14 | bartosek
Nech si přebrousit čočky v očích laserem a vykašli se na brýle, nejlepší je asi oční klinika Gemini Zlín, v Praze mají sídlo v Krči a na Pankráci.
o 21.02.2016, 08:23 | HIGHTOWER
jde mi o první návštěvu a zjištění, co a jak vůbec. Za poslední 2 roky se mi to trochu zhoršilo, ale pořád je to málo a s operací nespěchám, navíc tak málo mi stejně nedoporučí. Takže zatím to vidím na brýle.
o 21.02.2016, 10:55 | bartosek
Je to tvé rozhodnutí. Já to posuzuji podle syna, udělal to tak jako ty. Utratil hafo peněz za brýle, potom mu začaly vadit, přešel na čočky a když měl několikrát zánět v očích, skončil na laseru. Zákrok trval 7 minut a od té doby nenosí nic a má klid.
o 21.02.2016, 13:13 | Pepíno_Honda
taky jsem měl 0,75 a 1,00 na dálku a vyřešil jsem to operací v Horních Počernicích na klinice :)
o 21.02.2016, 18:27 | HIGHTOWER
OK, uvidím, zajdu asi na Gemini, mám to kousek a uvidím, co mi řeknou, letos určitě operace ne, až příští rok když tak, neb letos sypu $ do kolen. Díky tedy rady ;-)
o 21.02.2016, 19:48 | noclue
neviem, mozno je to profesionalna deformacia, ale ja by som si moje oci kvoli tym -1.5, co mam, operovat nedal. Mozno preto, ze keby sa nieco pokazilo, tak mozem zavesit pracu na klinec.
Ine je, ked ma niekto 4 alebo 6 dioptrii
o 22.02.2016, 10:48 | MAGIC-007
Určitě zajdi nejprve k lékaři, rozhodně bych s operací nespěchal, jak sám píšeš trochu se to zhoršilo, je možné, že se zrak ještě změní. Určitě ti změří dioptrie, oční tlak atd. a s odborníkem se to dá probrat, proč se to zhoršilo není ještě jiná příčina nebo oční vada a můžeš s ním podebatovat i o řešení. Co když se ti zrak ještě zhorší potom, bude další operace?
Ještě tu nikdo nepsal o tom, že ani laser není všemocný a po operací se většinou dostaneš na 0.5 až 1 dioptrii stejně, takže by ti s problémem asi o moc neprospěla.
Řekl bych, že i spousta doktorů na klinikách, které se specializují na opravě nosí brýle... proč?
Navíc kolem 40-50 přijde doba, kdy nebudou stačit ruce na čtení, to se prostě děje všem.
Brýle jsou asi pro někoho otrava, ale dá se z nich udělat přednost, pokud např. nejsou problémem při práci. Chápu, že při sportu mohou vadit, sám brýle nosím a sportuji, ale dá se to řešit sportovníma, takže pohoda na kole, kajaku, nebo třeba dioptrickou vložkou na brýle SNB/lyže takhle to mám třeba já a na běžné nošení mám klasiku dioptrické a pak zvlášť sluneční, samozabarvovací čočky jsem nechtěl.
Čočky někomu mohou dělat problémy, záněty jsou většinou způsobené nesprávným používáním, hygienou nebo např. když se 14denní nosí měsíc atd.
Zajdi nejprve k očními lékaři a pak sólo do optiky.
Jasný stojí to peníze, ale když na ně neuvidíš, k čemu ti budou :-) Spíš horší by bylo, kdyby se něco stalo třeba za tím volantem...to už je jiná kapitola.
o 22.02.2016, 11:01 | HIGHTOWER
tak ohledně zdraví prachy neřeším viz. teď jsem si hradil lepší operativní zákrok za desítky tisíc, ač pojišťovna plně hradí skoro to samé, ale není to to samé.

Kontaktní čočky vím už teď, že bych asi nesnášel, nesnáším už i jen jelení lůj, raději si nechám popraskat rty, než si namazat hubu :-D

Na tu gemini lze zajít jen na vyšetření, i když operaci nechci? Jen zjištění oční vady, návrhu řešení atd.?

Měl jsem už od 14 let 0.5 a 0.75, brýle jsem nosil max. ve škole, teď to mám cca 0.75 na oboje, neb když použiju brýle, co mám od těch 15 let, tak s nima vidím, jen u toho jednoho oka vidím, že 0.5 nestačí, ale s tím sklem 0.75 stačí :-) Jen to vidím na nějaké bifokální, neb na blízko s nimi vidím blbě, rozmazaně.

S operací to taky vidím, že je čas, a nedej bože, aby se to nějak pokazilo, ono jde snad operovat jen jednou a pak max. nějaká korekce, ale znovu už nelze operovat, a tak na to mám když tak čas. A brýle se dne dají pořídit na cokoli, ano, stojí to dost, pokud člověk chce kvalitu, ale je stále možnost s tím něco dělat, operace je už nevratná. Brýle sice vyjdou tak na 20 tis. - tak 2-3 ks - obyč, sportovní a kdo ví jaké, ale je to pořád zdraví a na tom se nevyplatí šetřit...
o 22.02.2016, 11:19 | JA
no u mě jako starýho, mi řekla doktorka v Gemini , že multifokál je jistota. A jak píše Hightower stojí to prachy, ale mám zatmavovací do auta, takový pracovní a vidim všude..teď jsem si udělal jenom 35% modrý na ozdobu..chytil jsem akci od Hoya 1 čočku grátis a celkem to šlo.Nikdo ti nezaručí , že po operaci přečteš ty supr mini návody na výrobcích..a ještě něco po diskuzi s optičkama mi potvrdili lehký zlepšení do dálky..
o 23.02.2016, 22:55 | noclue
teď to mám cca 0.75 na oboje...

ak ti tych 0.75 niekto bude chciet lejzrovat, tak si urcite dohodni este 2. nazor niekde inde...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3044 sekund.