Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Registr dlužníků?

o Navštíveno 2892x o
o 22.02.2016, 11:26 | Rustapha-659
Strejda chce pronajmout byt,protože jako vdovec jen těžko tahá nájem a přihlásili se mu už nějaký lidi(manželé s dvěma dětma 3 a 5let),s tím že mají zájem.On se ale bojí aby neměli dluhy apod.a on potom nemusel složitě dokazovat co v bytě je(resp.bylo jeho) a co jejich...a nedosta se do ještě horší situace,než ve který je teď(což je ten nejhorší možnej scénář),ale stát by se to mohlo,když by u něj byli hlášený...Je nějaká možnost jak to zjist,když má od obou jména a data(ale nemá r.č.)? Absolutně se v tom neorientuju,byt jsem taky nikdy nepronajimal a tak projíždím net..ale moc moudrej z toho nejsem(jediný důvěryhodný,co jsem našel je snad Solus),ale jinak mám pocit že je internet plnej samejch "nerez hrnců a ovčích masážních dek",co se tváří jako registr ale jediný cíl je vytáhnout z lidí peníze a poskytnout jim pochybný a nerelevantní informace..Máte s tímhle někdo zkušenost pls?

Díky moc za info

o 22.02.2016, 11:52 | HIGHTOWER
nezjistíš to, leda by někdo koukl, kdo tam dělá.

Máš BRKI a NRKI, co spadá pod zákony a pálky jsou velké při porušení a sdělení informací z něho, a pak dnes skoro o ničem Solus.

Pokud se fakt bojí, tak ať jim řekne o předložení výpisu z těch registrů, vyjde to tak do 500,- Kč za každého bych řekl. Hotl běžně se dnes dává výpis z rejstříku trestů, tak proč ne výpis z registru dlužníků? Navíc co vím, tak dnes stačí už jen to, že bydlíš někde, ani tam nemusíš mít trvalou adresu, i když je jen v pronájmu, a za určitých podmínek tam také exekutoři mohou - jestli nějakou dobu bydlení - rok, dva, přesně nevím a snad moc nekecám.

Druhá možnost je do smlouvy uvést každou věc, co je v bytě, s výrobním číslem, co nemá, tak fotku, a tam uvést prohlášení nájemců, že to není jejich a patří to jedině pronajímateli. Pakárna, ale asi jiná možnost není, nebo o ní alespoň nevím...
o 22.02.2016, 12:02 | HIGHTOWER | Upraveno: 2016-02-22 12:08:20
Solus - to je takový mimo zákon, co vím, ne že nezákoné, ale 2-3 roky zpátky se to dost řešilo a pokud jsi odvolal souhlas s nakládáním osobních údajů, nesměli nikomu předat údaje, ale na druhou stranu tam sviňsky - zákeřně - u těchto lidí dali, že odmítají dát souhlas a tím jako že tam nějaký dluh mají, i když tomu tak být nemusí - prostě se mstili.

BRKI - Bankovní Registr Klientských Informací - spadá pod bankovní zákon, jsou tam bankovní instituce a vše, co nabízí - 4 roky se tam eviduje po skončení nějakého produktu, eviduje se tam i jen žádost o půjčku, to tam je 1 rok - banka hnedka vidí, zda jsi žádal o půjčku ten samý den a nedostal jsi jí někde v jiné bance - vidí i její výši, prostě vše.

NRKI - Nebankovní Registr Klientských informací - tam jsou zase nebankovní společnosti - např. leasingové společnosti, Cetelem (dnes již Pariba BNP bo jak to je), to snad pod žádný konkrétní zákon nespadá, čistě jen zákon o osobních údajích. Data tam jsou tuším 3 roky po ukončení a jen čistě žádosti 6 měsíců - společnost hnedka vidí, zda jsi žádal o půjčku ten samý den a nedostal jsi jí někde v jiné společnosti - vidí i její výši, prostě vše.

BRKI a NRKI provozuje jedna a tatáž společnost, ale registry jako takové jsou oddělené

BRKI a NRKI jsou oficiální a dnes asi to hlavní, Solus takový nic moc, i když ho využívá hodně společností, na webu je vždy seznam.

BRKI a NRKI - koukni na kolikmam.cz [ Link ] a to je online - po zaregistrování - možnost výpisů z BRKI a NRKI, kdy to vyjde na 100,- Kč z každého toho 1 registru, takže 200,- Kč na člověka, což už je pohoda...

BRKI a NRKI nabízí službu "hlídám si" - za poplatek ti rok hlídají a informují tě, pokud by někdo na tvoje jméno chtěl půjčku apod, při ztrátě dokladů apod. Je to něco podobného jako nabízí katastr nemovitostí.
o 22.02.2016, 12:08 | Bart 007
+ insolvenční rejstřík
[ Link ]
o 22.02.2016, 12:11 | HIGHTOWER
Bart 007 má pravdu, předsedo :-) - v dnešní době osobních bankrotů také potřeba zkouknout ;-)

A v neposlední řadě i OP, zda tam není záznam o tom, že není omezen na právních úkonech.

Prostě žádná sranda dneska :-(
o 22.02.2016, 12:21 | nome
ještě tady

[ Link ]
o 22.02.2016, 12:21 | crestik
aspoň nějaký základ je zde
[ Link ]
o 22.02.2016, 20:20 | Mr.Scully
Já jsem po nájemníkovi chtěl 3 nájmy předem (asi 20k), čímž se eliminovala většina socek, které o byt projevily zájem :-) A ve smlouvě jsem pak přesně specifikoval, co v bytě je a co není. Jednoduchý.
o 22.02.2016, 20:44 | AllInOne
Jako sculyova, vypsat, nafotit, najmy predem, zavolat do prace a poptat se.

Nikomu dnes neverit
o 24.02.2016, 18:22 | jz33
Ověřit SOLUS lze online a bezplatně jedním trikem, je třeba rodné číslo+číslo občanky... Jen nevím, zda je vhodné to uvádět :-D
o 24.02.2016, 19:03 | AllInOne
Jz33

Hod mi ten tip do mailu, diiik
o 24.02.2016, 19:13 | jz33
Mám trošku bobky, zda bych z toho neměl průser(nelegální to není, ale pokud to někdo bude zneužívat ve velkém množství, může po tom pátrat?...), co na to ostatní? Mám to napsat emailem? Nemáš nějaký erární telefon, že bych poslal sms z netu :-D
o 24.02.2016, 19:33 | AllInOne
Nebud vystrasenej, neboj.
Ted neco resim a chystam se posilat zadost.

Dik:-)
o 24.02.2016, 20:18 | jz33
Tak jinak, existuje několik energetických společností... Nabízí různé produkty pro sjednání online a jedna paní povídala :-D, že při vyplnění příslušných údajů pro konkrétní službu vyjede informace, zda je člověk v solusu nebo má záznam, podrobný výpis tam prý není... Kdo si dá pět a pět dohromady, tak na něco třeba přijde nebo taky ne, znáte babské povídačky :-D
o 24.02.2016, 20:42 | AllInOne
Ajoooo:-)
Ja potrebuju konkretni zaznam ze Solusu:-)
Tak dik, ale vubec si mi nepomohl:-D
o 25.02.2016, 09:03 | Rustapha-659
Kucí díky! :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1748 sekund.