Navštíveno 6508x

Zdravim chlapi,
potrebuji pomoct ohledne kraceni pojistneho plneni z havarijniho pojisteni.
Na zacatku tohoto roku jsem se svym autem tukl strom na predni ridicovu lampu, sjelo mi to na lede okolo 4 rano v miste, kde byl konec sveta, mlha, nebyl signal atp…
Jelikoz jsem si myslel, ze skoda nebude vysoka, autem jsem po ose odjel domu a druhy den nechal autorizovanym servisem auto odtahnout do autorizovaneho servisu.
Likvidator pojistovny skodni udalost zlikvidoval a servis auto opravil. Celkova cena skody je 340 000,- bez dph. Na zacatku se to vsak vubec nejevilo.
Dnes od pojistovny prisel dopis s informaci, ze pojistovna zaplati 80% a kvuli tomu, ze jsem nevolal PCR mi zkrati 20% plneni.
V dopise je vyslovne napsano, ze jsem povinen volat PCR, kdyz dojde ke ZREJME skode nad 100 000,-. Ja vsak nejsem zadny znalec a ceny dilu sveho aut vubec neznam. Podival jsem se na netu na ceny dilu, vynasobil dvema, pripocetl dph a praci a byl sem zhruba na castce 120 000,- s dph.
Servis vsak menil tlumic (40 000,-), rameno (10 000,-), predni radary (2x35000,-) a spoustu veci s tim spojenych jako treba rizeni a tyc rizeni nebo kolo. Vse veci, ktere by urcite ani policista na miste nebyl schopen odhalit jako poskozene.
Do pojistovny jsem pripraveny spolu se servisem napsat odvolani s tim, ze poukazeme na to, ze jsem nemel moznost poznat a spocitat celkove poskozeni.
Nejake rady?

24.02.2016, 20:10 |
Lubak Doporucuju nejprve nastudovat svou pojistnou sml.a podminky. Pokud ve sml.maji dodatek ohledne skody a policajtu tak to bude smula. Co je to za pojistovnu?
co to je za auto? Jen tak ze zajímavosti, že to třeba není totálka při takové ceně opravy v servisu?
To to bylo opravdu tak na kaši a nebo si jen servis prostě chtěl vydělat?
Na kolik odhadl opravu likvidátor před opravou?
Lubak: Kooperativa. Podminky jsem necetl, vychazel jsem ze zakona, kdy musi byt skoda ZREJMA nad 100 000,- abych musel volat PCR. NEbyl zadny duvod je volat, nebyl jsem pod vlivem, z havarijky podvod neudelas, kor kdyz auto bylo pri pojisteni prd rokem a pul focene. Skodne udalosti nemivam.
Hightower: Audi A7, tam by byla totalka kolem 1.5mice. NEvim kolik byl odhad, resil servis. Ale sam servisak rekl, ze ot vidi tak na 150...
Posli jim dopis s tim co jsi tady napsal, oni to na 99% doplati.
Kamil07 kurva vydelam na hatchu a pak me pojede do huby pojistovna...
můžeš se točit leda tak na tom, zda to bylo poznatelné, kolik je odhad ceny, prokázat, že jsi nezkušený ohledně aut a nemohl jsi to vědět, každopádně asi bez nějakého odhadce, případně soudu, to nevidím moc reálně, že s tím něco uděláš. Asi bych zkusit se poradit s právníkem zabývajícím se tímto právním odvětvím, řekne ti, zda je reálné se ubránit... No, nezávidím ti to. Máš alespoň sám pro sebe fotky před dáním do servisu?
Každopádně budeš za blbce tak jako tak, protože když máš auto za dejme tomu 2.000.000,- Kč a nepoznáš, že je na autě škoda nad 100.000,- Kč, takto budeš prezentován...
Nikdo z nas tady nevi, ze je treba menit pri otresu radary v narazniku, ktere vypadaji opticky, ze jim nic neni. Nebo nikdo nepozna, ze vzduchovy mech nebude fungovat, dokud to nekdo nedal na geometrii. Bohuzel budu se tocit tak jak rikas...
nevím, co jsi měl přesně viditelně poškozené, ale asi bych počítal já takto:
světlo - 40.000
nárazník - 30.000
kapota/blatník - 20.000
a už jsem skoro na těch 100.000 jen to hvízdne, prostě u těkto drahých aut jsou i opravy a díly drahé, i když je to jen kus plechu např. :-(
svetlo 22, naraznik 20 tusim...
uvidime, uz sem stal pred vetsina srackama
Pojistovny krmi podvodnicky, kteri si auta sami poskrabou atd. a nechavaji si vyplacet nesmyslne rozpocty.
Pak na to musi doplacet lidi, kteri plati nemale pojistne a nahodou se jim neco stane.
Ale v tomto pripade si myslim, ze to bez problemu doplati, na foto to vypada jako tukanec.
každopádně se proti rozhodnutí odvolat, podat stížnost a řešit to, uvidíš, co oni na to. Samo poprvé to zkusí a uvidí, jak to dopadne... ;-) Držím pěsti
Dalsi problem je, ze A7 stoji od 500 tis. do nekolika milionu, tak jak ma clovek vedet, ze bude oprava tukance stat jako cele ojete auto.
opravu v autorizáku musíš vždy brát dle ceny nového auta... A vo tom to je, proto jsou auta za 2 mega po 10-12 letech tak levné, i když stály 2-3 mega, prodávají se za kolem 200 tis... MB S-klasse např., A8 to samé...

24.02.2016, 21:55 |
nome | Upraveno: 2016-02-24 21:56:47
Resil sem podobnej problem loni pojistovna nesmyslme kratila, odvolat se proti rozhodnuti kdyz to nepomuze tak za pravnikem a pohrozit zalobou, u tehle castky se uz se asi vyplati tahat se po soudech

24.02.2016, 22:00 |
Kamil07 | Upraveno: 2016-02-24 22:01:30
HIGHTOWER: To mas pravdu, ale clovek neni soudni znalec, aby z fleku vystrelil presnou cenu opravy.
Videl jsem foto a osobne bych nerekl vic jak kilo, ale je to proto ze vubec nevim jak se cenove pohybuji nove dily na A7.
Sorry, ale člověk fakt nemusí být znalec, aby neodhadnul po kolizi se stromem škodu na "čtyřech kroužkách" v řádu šestimístných cifer, kor když si na její řešení zvolí autorizák včetně autorizákovy asistence a doma se baví skládáním a úpravami závodních aut :-D :-D :-D. Co jsi čekal, že se tím autorizák bude zabývat za 5Ok včetně DPH? :-D :-D :-D Nevím jestli se cheš soudit s Kooperativou, ale když jsi si tou škodou nebyl jistý, prostě jsi ty četníky měl zavolat, nechat je to "odhadnout", to s nimi sepsat a s tím lejstrem se teprva pouštět do boje s pojišťovnou, ne....
radek.613 tohle je vic jak kilo? Ze sem se vubec ptal... policajy sem nevolal pac byly 4 rano, vsude led a meli milion prsce jinde, nikomu sem nic nezpusobil a v miste, kde se to stalo signal na telefon v okruhu 2km neni...
ale chapu, 2 mesice po nehode clovek vi presne co ma udelat...

24.02.2016, 22:59 |
mrazik | Upraveno: 2016-02-24 23:02:45
Pojistovna to zkousi a podle meho dost okate a trapne blbe. Ty jako obycejny clovek nemuzes tusit, kolik stoji nejake dily a ani to vedet nemusis. Nejak nechapu v cem by to zmenil protokol policie ? Mozna v tom, ze by jsi dostal pokutu a prisel o body. Policie by to odhadla na 100 tisic a jakou to ma souvislost s cenou opravy, ktera je dana domluvou mezi servisem a likvidatorem. Mimochodem ten odhad policie je pouze pro statistiku !
Pojistovna ma svoje lidi na prosetreni, zda se nejedna o pojistny podvod a pokud se o podvod nejedna, ma plnit pojistnou smlouvu.
Vezmi si pojistne podminky, dojdi do pojistovny at ti ukazou, na zaklade ktere casti tech podminek ti krati plneni.
Mimochodem, u me nehody napsala policie odhad 200 tisic a nakonec to bylo lehce pres 400. Pojistovna vse bez reci zaplatila.
radek.613: Vsak na Subara stoji vsechno 5 korun i v autorizaku, proto to asi manolo spatne odhadnul, ale to podle me neni duvod, aby pojistovna neplnila tak jak ma.
Kamil07 ted mi rekni jestli vidis ze je ohly tlumic, rizeni, kolo, rameno, jeble oba radary... :D

24.02.2016, 23:24 |
Kamil07 | Upraveno: 2016-02-24 23:24:43
Na prvni pohled vidim KO kapotu, naraznik, blatnik a lampu a asi bych to taky odhadnul do kila.
Ale tak napis rovnou, ze jsi policajty nevolal aby nezjistili, ze jsi mel trojku v zile a caru koksu v nosu :-D
Kamil07 to tu nepis, bo nekdo napise ze sem si to vymyslel
Určitě je, o bych hádal i jako prostý zelinář, stroj je strom, že je to tvrdý ví i v ingolstadtu:-D..... a proč vůbec ten druhý den nepřijel z toho autorizáku s tou odtahovkou i technik co by Ti doma řekl hned na dvorku, ať si nachystáš 200plus či Ti nevolali druhý den, kolik bude stát oprava než se do ní dali? Mě tenhle případ přijde blbě od začátku... naboříš věc, která je nesmyslně drahá jak při pořízení, tak při servisu, tak při opravách.... nu máš na ní jakési havarijko....velkoryse si druhý den objednáš autorizák na úrovni "těch kroužků" aby si to odtáhl a dal to dohromady, ale už se vůbec nezajímáš o výši škody či pojistné podmínky havarijka, slavný autorizák od Tebe nevyžaduje (nebo ti to dali vědět, podepsal jsi to a už si to nevybavuješ?) schválení rozsahu a ceny opravy (i když to fakturuje pojišťovně, má Tě seznámit o cifře a rozsahu práce, že) a teď po dvou měsících se divíš... chtěl bychj mít takovýhle Tvůj "ledový klid" jako z reklamy na "volejte 1234" kdy vysmátý manager ještě ani nepoloží telefon, a už sedí v náhradním autě směr wall-street :-D :-D
Věř mi, že tohle se (s takhle drahým pekáčem) stát normálnímu smrtelníkovi, tak od nehody až do chvíle, kdy se dozví a ujistí jak o výši škody, tak o tom kdo, jak, v jakém poměru a za jakých podmínek ji bude platit (tedy před tím než provedení opravy vůbec odkýve), ani nespí, nejí, kouše si nehty a dá na modlení.....
Hlavne zdravi, penize budou... a dale to kazdy zna.

25.02.2016, 00:20 |
manolo | Upraveno: 2016-02-25 00:23:09
radek.613
ano, jsem v klidu, ptz pokud by sis precetl co pisu, tak pojistovna zkratila 20% tzn. zaplatil jsem k castce 350 000,- dph ve vysi asi 72 000,- a k tomu spoluucast 17500,-. Ted mi jde v zasade o 60 000,- ktere pojistovna zkratila jen tim, ze rekla, ze jsem nevolal PCR.
Nevim kolik si mel v zivote aut a nehod, pripadne kolik si jich porizoval v nejake vyssi hodnote, ale muzu te ujistit, ze spotreba toho auta je stejna jak sem mel v 125kw CR passatu CC, ze spotrebni dily na to stoji napr. kotouce uplne stejne penize jako kotouce na A4 3.0tdi tzn stejne i jako na to lidove CC. Oleje to zere o 2litry pri vymene vice, tzn o 400,- vice. Diferak a dsg skrin to ma stejne jako oktavka nebo cc, tzn opet servis v autorizaku za stejne penize. To k tem krouzkum.
Lide jako ja potrebuji vydelavat penize, makat s lidma, venovat se praci. Ne spekulovat nad tim, jestli z te pojistky mi neco spadne do kapsy, tim mirim na to, ze auto hodim do autorizaku a mam na parku. Platim pojisteni, podvody nedelam, ocekavam, ze se pojistovna k tomu bude stavet dle pojistnych podminek.
A k te nehode, proc bych mel byt nervozni? Platim pajdu pojistku rocne, auto resim z havarijniho pojisteni, podvod zde nemuze byt ani naznakem, kdyz je auto pred pojistenim focene atp... v servise by mi rozpocet udelali, tzn museli by to auto rozlozit at vidi co vse je poskozene a pak mi rict, bude to stat tolik. Servisak rekl 200 to vyjde, pojistovny s tim nedelaji vubec zadne problemy. Nekolikrat jsem se ho ptal a nekolikrat mi to potvrdil.
Nevim co sem mohl udelat jinak krom zavolani PCR a policajt by napsal do statistik ze je to asi kilco...
Brasko, hlavne bud v klidu, tech 60 pri nejhorsim budu muset vydelat. Penize mely i ti na titanicu a jak dopadli...
dik
admin
prosim smazat tema, ptz tu se clovek dozvi jen ze je kokes, ale reseni ne, diky
Odvolal bych se a podal bych vysvětlení pojištovně proč jsem nevolal policii, asi bych taky nečekal že bude zničený řízení ale holt nový auto a dělaj to podle nějakej směrnic EU
No tak příště nezbývá, než si pořídit nějakou kvalitnější pojistku...
No evidentně si stačilo při své "velikosti" přečíst při zakládání havarijka pojistné podmínky a nemusel by jsi teď řešit nic, že :-D 60k za pár vteřin čtení, kde to najdeš :-D :-D :-D Ale chápu, to by bylo pod úroveň ......
Málokdo čte pořádně (občas vůbec) smlouvy a to jak bohatí klienti tak běžní... smlouvy se většinou čtou až když je pozdě a je to samozřejmě na úkor klienta pojišťovny aby ušetřila a je to špatně...
Takže při této škodě je vždy rovnou lepší zavolat na infolinku pojišťovny a poradit se tam, protože při tom stresu ať je to malé nebo větší obvykle klient dostane rady jak postupovat v souladu s podmínkami daného ústavu. Ty nálepky se nedávají na skla jen tak pro nic za nic.
radek.613: Přijde mi, že vidíš Audi, kluka co si nejspíš vydělává slušný prachy a hned chytneš těžkou averzi a dáváš to najevo. Podle příspěvků mi nepřijde, že se Manolo zachoval špatně a ty dle tvého stylu z něj zase děláš pitomce jako ze spoustu jiných členů.
Po bitvě je každej generál a u Tebe to platí tak stonásobně :).
Manolo: Dle mě se s pojišťovnou domluvíš a krácení zruší....
radku nevím na čem ujiždíš nebo co bereš, ale čteš si někdy po sobě co píšeš a proč?
Když tu někdo chce radu a nechceš mu poradit tak proč tu píšes takový kraviny a máš nutkavou touhu každého poučovat ze má vlasntě koncernovej pekáč a za všechno si vlastně může sám?
Pokud autorizák opravuje tak ve směs bere na sebe i to, že vše si uděl a jak je je na něm, značkový servis má uplně jiné podmínky než když si to děla soukromník nebo sám doma.
Ceny autorizáku zná každy, že z pojistné událnosti za 100tis uděl 400tis nic nenormálního, všechni vědi jak pracují i to, že jim jde pojištovna na ruku v neposlední řadě, již byl odeslán dopis na úžasnou Cebii kde bude faktura za opravu v částce 12300EUR a když to bude chtít člověk prodat kupující si bude myslet, že to musela bej totálka.
Kazdopadně bych trval at se tohle řeší autorizák, za jakých podmínek vozidlo servis přijal, že nevolal policii taky ví, tzn je to pak o komunikaci mezi pojistovnou a servisem, ty ses jen uživatel, který si chtěl auto nechat opravit rádně ve značkovém servise...
Coz pojištovný chtějí především
Jako M.a.R.i a xenonman. Nechápu příspěvek od radka. Tady aby se člověk fakt bál na něco zeptat. Je pak jenom za debila a neschopu, a to kdo má jaký auto je přece jeho věc a jeho možnosti. Tvoje odpověď se dá shrnout asi takto: Si bohatej debil, tak plať. Fakt rada na úrovni. Chybu může udělat každej a zrovna v tomhle případě jich taky moc nevidim. Autorizák se chtěl asi klasicky přiživit na škodní události.
Já k tomu jen dvě věci:
Podvod to může být už jen v tom, že řidič mohl být pod vlivem a taková škoda je pak z HAV většinou nelikvidní. Pak není divu, že nevolá PČR. Netvrdím, že je to tento případ.
Za druhé otevři VPP a podívej se, co je v nich napsáno. Spousta pojišťoven tam má, že musíš zavolat policii vždy. Není tam limit, že až od 100 000 Kč. Pak samozřejmě je zbytečné se hádat o výši škody a zda mohla být méně než sto nebo více než sto.
a ještě jedna rada, neříkal bych nic o tom že jsem neměl signál, protože např. linka 112, kam se dá oznamovat všechno pro PČR, ZS, HZS, lze zavolat i bez simkarty, a že by na místě nebyl signál ani jednoho z operátorů by nemuselo projít a řešit to pak nějakým dokazováním... Mě osobně to zní hloupě o tom, že nebyl signál, tím neříkám, že nebyl, ale zní to fakt blbě...
No a PČR pojišťovna nechce kvůli škodě, ale kvůli dokumentaci - nestranný státní orgán - zadokumentování místa, auta, poškození, stavu vozovky i samotného řidiče atd., což asi manolo nemá a holt pojišťovně nestačí něco jen říci, prohlásit (co si budeme říkat, čestné prohlášení v dnešní době je jen kus papíru), neboť je tolik podvodníků, jak tu už bylo psáno, tak se holt považuje každý za podvodníka :-(

25.02.2016, 12:13 |
Only_One | Upraveno: 2016-02-25 12:14:46
No a nebo se taky občas nebolá PČR, protože by to bylo hned za flastr a dva body.. což by mohlo někoho dohant do bodové tísně že.. Nicméně, z vlastní zkušenosti nemyslím, že bys to s tou pojistovnou uhrál. Pokud jsou pojistné podmínky dané, buď rád, že ti zaplatili alespoň těch 80%
Spíš bych jim ve vší slušnosti napsal, že se omlouváš, že jsi hned na místě nepoznal, že je na autě tak vysoká škoda a že jsi předpokládal škodu do 100 000 Kč. Zároveň jim uveď, kolik pojistek u nich máš sjednáno a zda můžou uvedenou škodnou událost znovu posoudit a zvážit, zda je nutné opravdu krátit 20%. Při nejhorším tě pošlou někam a pak bych se podíval jinde. Ale v podobných případech budou všechny pojišťovny jednat stejně, jen ti nejspíš neseberou dvacet procent, ale spíš méně. Záleží vždy ale na okolnostech.
Hlavně neházet flintu do žita! Před x lety jsem měl PV u český podnikatelský a z mého PV byla zaplacena výměna čelního skla u protijedoucího auta. Měl jsem rok prošlou STK a nevšiml jsem si. Pak pojišťovna ctěla abych zaplatil 50% škody (cca 6000), světe div se, neplatil jsem nic. Kouknul jsem do jejich smluvních podmínek a trošku zaslovíčkařil. Už jsem to tady někde psal...

26.02.2016, 16:03 |
20bad Ahoj, pokud ve VPP nemáš podmínku "oznámit DN nad 100tis neprodleně policii" nic ti nebrání tu nehodu nahlásit policii dodatečně, bude ti hrozit sankce do 2500,- ve správním a body žádný, budou to klasifikovat pravděpodobně jako porušení § 18/1 nepřizpůsobení rychlosti a sankce dle § 125c odst. 1 písm. k.
Jinak se mi to podle té fotky jako náraz do stromu moc nezdá, ale vím, že to může být i fotkou. Jirka
jako 20bad...tohle náraz do stromu? ...to buď rád, že ti dali 80%...
A kam by to mel byt naraz, kdyz ne do stromu?
Kdyby narazil do neceho jineho, tak to napise rovnou, ne?
Pojistovne je asi jedno, jestli narazil do stromu, betonu, nebo zeleza, dulezite je, ze vznikla skoda, coz ocividne vznikla, tak nevidim duvod proc by mel nekdo lhat, ze to byl strom.
Pojišťovně to jedno vůbec není, kam narazil. Klidně mu může plnění stopnout na základě neuvedení pravdivých inforamcí o vzniku škody.
Myslel jsem to spis tak, ze proc by mel lhat o narazu do stromu, kdyz by treba narazil do zdi.
náraz do stromu - nulová škoda, náraz do nějaké zdi, i svodidel - škoda někomu dalšímu - majiteli, ŘSD, obci apod.?
Jak již bylo psáno výše, řidiči nejsou automobiloví znalci a chtěl bych vidět, jak by škodu odhadovaly naše milé polovičky. Tohle je na první pohled ťukanec, který by spoustu laiků odhadlo na 20-40 tis.
Opřel bych se o to a napsal vysvětlení do pojišťovny s žádostí kompletního proplacení. V případě, že jsi dlouhodobý klient s (takřka) bezeškodnou minulosti, tak bych jim to tam barvitě popsal.
Pokud by to nepomohlo, pohrozit odchodem, případně i sepsat výpověď. Retenční oddělení se u pojistky za 50k/rok jistě postará...
Mě baví lidi, který mají pocit, že když pojišťovně pohrozí odchodem, že se pojišťovna podělá a zaplatí všechno :-)
Kratili mi na moto kdysi cca 12tis...
Dopis tehdy stacil....CPP
pro ty srdecne prejici... dnes pripsano zbylych 20% od pojistovny servisu na ucet...
jezdec.1 napsal jsem dopis, ze nesouhlasim s vysi plneni ptz jsem nemohl z venci identifikovat jestli je ohly tlumic nebo poniceny radar na nocni videni. Prisla pozitivni odpoved...
Tak to vyšlo dobře! Aspoň, že tak ;-)
Takze poistovna vlastne len tak skusila, ci si to vobec vsimnes.
A Ty si si to na ich prekvapenie vsimol ;)
Radku, nechces vyhledat pomoc odbornika? V tomhle stadiu uz to sam nedas...
Takze pojistovna kde mas havarijku to nedoplatila = tej to vyslo. Doplatila to pojistka servisu, ktery je zase chraneny na tyto pripady, kdy pojistovna zakaznika neplati....je tak?
lukee_cz nene, doplatila to standartne pojistovna z hav pojisteni...
I tak jsem dospel k nazoru, ze jiz obdobne veci zde na AHC davat nebudu. Stale jsem toho nazoru, ze forum vzniklo, abychom si pomahali, abychom si poradili v nouzi. Podle AHC jsem polozil plovoucku, kolega vyvlozkoval komin a treti postavil hifi kino v obyvaku. Diky mnohym jsem si nekolikrat zachranil zadek, kdyz jsem chtel napr. koupit dily ci auto od "zname firmy", kdy jej nekdo znal z fora. Za tohle vsem dekuji.
Jsou tady i takovi, kteri neumi prenest pres srdce uspech jinych. Nevidi co za tim vsim stoji a uz vubec nevi jak ven ze sve vlastni pasti. Proto jsem se rozhodl, ze uz podobne veci zde psat nebudu.
Vsem dekuji za podporu, idiotum preji at jim nepraskne zilka na cele.
manolo: podobný závěr jsem před nedávnem udělal taky. Doby, kdy ti tu někdo poradil, jsou dávno pryč. Asi důvod, proč jsem již mnoho starých členů nechodí. Teď už se tu člověk jen dozví, že je neumětel, blázen, nevzdělanec, idiot, podvodník, nebo zloděj...rada nikde.
A jeste je tu moznost, ze jste moc vztahovacny a moc si vsechno berete.
je treba vzit taky v uvahu, ze forum je jen takove, jako jeho uzivatele.
tzn. kdyz budu furt jen psat do vsech temat, ze je to tu napicu, tak to tak logicky bude ;-)
manolo : nečetl jsem to teda komplet, ale rejpaly bych neřešil a vzal si to co chci od lidí, nejlépe které znáš tady na forum delší dobu, já řeším něco podobného s pojištovnou Wustenrod, je to o kousek vedle, takže jsem rád, že jsi pokročil
cendler: divej... pisu ze mam problem s plnenim pojisteni, jestli nekdo ma zkusenosti. A frajer mi pise, ze sem blbec, ze sem si koupil predtazene audi... Tak co si mas o tom myslet. Kdyz k tematu nic nemam, nic nepisu. Taky neprispivam do temat, ve kterych nemam co dat.
Tohle dela jen par cvoku, ale serou se do vsech temat, takze je jejich nesmyslu plne AHC.
Ostatni normalne poradi a vsechno je OK.
Zavist a udavacstvi zde panuje tak pozor!!!
manolo: Gratuluju! Věřil jsem, že to tak dopadne :).
Zamrzí jak se tu někdy diskuze vyvrbí. Člověk aby se zde občas bál napsat prosbu o pomoc či radu....
Jinak např. manolo patří k těm hodně ochotným. Sám ze své iniciativy mi pomohl vybrat super líbánky pro mně a mladou. Vyměnili jsme si nespočet emailu a spoustu času na telefonu. Až jsem byl zaražen :). A to jsme se nikdy neviděli ani jsme spolu nikdy předtím nekomunikovali...
K dalším ochotným patří i pepe689, který poradil s krytinou na pergolu, koupí AV receiveru, aktualizací Android.
A další spoustu ochotných lidí...Škoda, že jich tu ubývá....
M.a.R.i do dnes si neposlal z dovolene fotky :D