Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: dálkové ovládaný vypínač na světla

o Navštíveno 3651x o
o 29.02.2016, 22:42 | zipp | Upraveno: 2016-02-29 22:43:20
V pokoji mám dvě světla a na stěně dvojvypínač. Existuje nějaká možnost, jak světla ovládat i dálkovým ovladačem? Hledám všude možně, ale nedaří se mi najít žádné řešení. Všechna vyhledávání mi nabízejí bezdrátový vypínač s vysílačem a k tomu přijímač ke světlu apod, to ale nechci.
Chci dvojvypínač na stěnu pro připojení do stávající instalace a k němu dálkové ovládání.

Poradí prosím někdo? Díky

o 29.02.2016, 22:49 | crestik
Jestli tomu dobře rozumím, chceš zachovat ovládání vypínačem a navíc přidat možnost DO. V tom případě to podle mě nenajdeš jako jednu položku v eshopu, ale bude se muset udělat kombinace toho, cos našel a nějaké logiky s vypínačem na zdi.
Jednodušší cesta podle mě bude, že vezmeš to heblo, cos našel, a vřadíš to "do serie" s ovládáním vypínače na zdi. Tzn při zapnutém vypínači budeš moct ovládat světlo DO, naopak při ON na DO bude zachovaný vypínač na zdi
o 01.03.2016, 07:44 | kadel21
nedavno sem přemýšlel nad něčim podobnym akorát to bylo wifi a muselo by to bejt zapojený nějak na způsob schodišťáku aby objí fungovalo nezávisle. To co píše crestik mi přijde nepraktický, když večer z pelechu shasneš ovladačem, ten pak někam položíš a ráno vstaneš za světla, takže to zůstane na ovladači off. Večer deš do pokoje cvak.....kurva kde je ten ovladač a hladáš po tmě v posteli :-)
Když něco najdeš tak sem určitě hoď.

Kadel
o 01.03.2016, 09:01 | Ravo
Řešení pokud nechcete předělávat celou elektroinstalaci na "chytrý dům" je v kombinaci aktorů (bezdrátové relé, které je umístněno ve svítidlu, do kterého jde NEPŘERUŠENÁ fáze) a bezdrátových tlačítek ve tvaru klasického vypínače na zeď (kterým překryjete krabici původního vypínače, ve které původní přívodní fázi jen čokoládkou nebo wagoškou spojíte s fázemi co vedou do světel, aby tam vedla nepřerušená fáze) nebo tlačítek tvaru klíčenky atd.

Pak to funguje tak, že aktory naučíte (spárujete) s tlačítky kterými to chcete ovládat, lze ovládat více aktorů jedním tlačítkem nebo naopak jeden aktor více tlačítky. Tlačítko na zeď má v každém rohu spínač (alespoň verze ABB, ostatní nevím), takže různými kombinacemi (myslím až 12 kombinací stisků) lze ovládat velké množství aktorů.

Pro ABB designy TANGO/TIME/ELEMENT to vyrábí Enika (www.enika.cz)
Aktor:
[ Link ]

Ovladač na zeď místo původního vypínače:
[ Link ]

klíčenka:
[ Link ]

Výhoda těch spínačů na zeď je ta, že jsou absolutně ploché a nepotřebují pod sebe krabici, takže je lze umístnit (přišroubovat, nalepit) kamkoliv na zeď, nábytek atd...a tak si přidat další ovládácí místo (např po místnosti rozmístním 5 těchto spínačů a všechny budou ovládat dva aktory v původních dvou světlech).
Jediný problém je ta cena :-/
o 01.03.2016, 19:00 | zipp
Ravo: ano, tohle řešení jsem našel, ale moc se mi nelíbí.

Jediný rozumný, co se mi povedlo najít, tak na dx, alibabě, ebay apod lze koupit RF dotykový dvojvypínače a k tomu za necelej litr box (Broadlink RM), kterej se umístí někam do místnosti a přes wifi přes mobil (samozřejmě je k tomu i přímo dálkovej ovladač (k vypínačům)) či tablet můžu ovládat vypínače, žaluzie, TV, DVD, klimu,...
Asi zvolím tohle řešení. Líbí se mi myšlenka, že nebudu mít na konferenčním stolku sadu dálkáčů ke všemu, všechno bude ovládaný hezky z mobilu. Je to tak univerzální, že k tomu lze připojit téměř cokoliv

Umí to IR i RF (315 i 433MHz)
o 01.03.2016, 22:10 | Tea
Ravo: tohle me docela zajima. Potreboval bych z jedne klicenky ovladat venkovni svetlo pres modul paralelne pripojeny k vypinaci v interieru a druhym tlacitkem na ovladaci ovladat pohon brany. Je na toto neco z abb nebo eniky aby to bylo spolehlivy?
o 02.03.2016, 10:41 | Ravo
Tea: Tvůj problém se spínáním světla a garážových vrat bych vyřešil spíš externí dvoukanálovou jednotkou na ovládání vrat a na druhý kanál bych připojil impulsní rele co bude paralelně připojený ke stávajícímu vypínači (nebo ideálně ten stávající vypínač zapojit taky jako tlačítko a dát ho paralelně společně s kontaktem té jednotky).

Třeba tento:
[ Link ]
o 03.03.2016, 23:10 | cob1,2HTP:)
A z dvou vypinace udelat dvou tlacitko a pod to koupit impulzni rele. A to rele muzes spinat uz cim chces (klicenkou, bezdrat tl. napr. moeller,..)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3103 sekund.