Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Optické kabely/komponenty - jakou mají cenu?

o Navštíveno 2618x o
o 03.03.2016, 12:56 | M.a.R.i
Ahoj,
dělám doma velkou čistku (Za chvíli zahltím bazar :)). A narazil jsem i na tyto optické kabely a komponenty. Jakou tak můžou mít cenu?

Kabelů je 60ks a mají délku 2,95m. Pak jak je vidno na fotkách je zde spoutu různých koncovek, bužírek,konektorů a dalších serepetiček :).

Detailní foto zde: [ Link ]

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 03.03.2016, 12:57 | M.a.R.i

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 03.03.2016, 14:15 | Ravo
TO je otázka, co to je...kdybys vyfotil štítky těch kabelů, tak by jsme byli moudřejší.
Ty oranžový kabely odhaduju na starší multimodový propojovací duplexní patchkordy 62,5/125 s konektory ST.
Toto v podstatě už dneska nemá moc využití, maximálně tak na doplnění zničených patchkordů ve starých instalacích s MM kabelem 62,5/125.
Dneska pokud se dělá multimod, tak je to 50/125 a to bohužel není kompatibilní.
Navíc konektory ST tě docela limitují, sehnat dneska aktivní prvek (převodník) s STčkem je už takřka nemožné, častěji se používají novější konektory SC.

Takže cenu to může mít tak pro někoho kdo vyrábí zakázakový patchkordy a dokáže to "zpracovat" (nastříhat a nalepit nový konektory atd), ber co ti kdo nabídne, v celku se to bude prodávat hodně špatně.
o 03.03.2016, 14:23 | mr.brain
Ravo: v té galerce jsou i popisky těch kabelů
"Brugg telecom 2x50/125 FRNC K860308"
o 03.03.2016, 14:24 | rebel
konektory by sem vzal ale prosim foto do emailu takle nepoznam co je co, nejakej detail pls diky
o 03.03.2016, 15:14 | M.a.R.i
Ravo: Díky za vyčerpávající popis :).

rebel: Ani z toho odkazu na rajčeti to nevyluštíš? [ Link ] Vždy je vyfocená komponenta včetně popisku na krabičce/pytlíku. Ale můžu kdyžtak dát někam na sdílej.cz foto v plném rozlišení...
o 03.03.2016, 15:16 | Ravo
sorry, něják mi nezafungoval odkaz a galerii jsem neviděl.
Patchkordy 50/125 s ST/ST konektory už použitelné celkem jsou, komponenty pro konektory SC (ty hranaté šedé)a ST taky mají ještě nějakou cenu, ale jen pro toho kdo se tím zabývá...tak či tak by z toho při tomto počtu mohl už kápnout nějáký peníz
o 03.03.2016, 15:24 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-03-03 15:28:29
Tak koukám, že třeba ten konektor pigtail SC stojí 55kč/ks ale já tam mám jenom jeho komponenty a ne celý konektor, pokud to dobře chápu :)
[ Link ]

Jinak 50/125 FRNC stojí 19kč/m
[ Link ]

A co jsem tak prozkoumal tak ty ostatní komponenty jsou díly na složení ST konektorů.

RAVO: Dokážeš odhadnout jaká ta cena v tomhle množství může být? Je mi jasné, že nejspíš jiná za vše jako celek než když se to rozprodá po krabičkách. Ale dejme tomu kdyby si někdo vzal všechno, tak cena může být jaká?

Zkusím rozeslat emaily firmám co se zabývají prodej optických kabelů/komponentů, ale předpokládám, že ty nebudou mít zájem zboží zakoupit.
o 04.03.2016, 09:36 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-03-04 09:43:40
Tak jsem sondoval ceny na netu

patchcordy cca 200kč/ks
konektor ST/SC cca 50-150kč/ks. Odhadem jsou tam díly pro 300-600 konektorů.

Takže mi to vychází nějakých 27 - 102 000Kč v MOC. Tak si myslím, že 10-20000 za vše by mohla být fér cena :). Třeba netuším proč je takový cenový rozdíl v těch konektorech. Zda mám komponenty pro ty dražší nebo levnější...

Uvidíme jestli bude mít někdo zájem.

Každopádně díky Ravo za info.

o 04.03.2016, 10:01 | michall
Záleží i na tom, jestli je to pro MM nebo SM, konektory ST jsou pro oboje. Podle mě to jsou komponenty pro lepené konektory, hotový pigtail s STčkem je tak za 60-70Kč. Spíš než prodejcům to zkus nabídnout montážním firmám.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3567 sekund.