Navštíveno 5083x

Už se mi stalo několikrát u 3 různých aut, že začne náhle a bez varování plavat. Přirovnal bych to k píchlé gumě. Jednou jsem měl docela namále, když jsem to valil asi 130 a náhle to nešlo skoro řídit - prostě z pevného auta najednou gumový člun. Námraza nebyla, nepíchnul jsem, nebyl náhlý poryv větru, nic. Pak to zase zmizelo a pohoda. Různá auta, různý profil pneu. Jediné, v čem je podobnost je to, že se jednalo o zimní gumy a bylo tepleji (řekněme v rozmezí +6 až +15st.C). Ale neumím si vysvětlit, že se to tak rázně změní a člověk si málem rozbije h.bu, protože má co dělat, aby to ukočíroval...
...má někdo vysvětlení?

19.03.2016, 19:52 |
Draxx vyjety ridic = )
videl bych to taky na vyjetý koleje od kamionů. jak jsou širsí, tak chytneš jednu stopu a hodí tě to do druhý.
.mycTD, Draxx.....hehe, vy trapáci
Ne, koleje fakt poznám. Zkusil jsem upustit pneu, byl jsem přes. Vyzkouším a uvidím, pak už mě napadají jedině tlumiče - zahřejí se a začnou zlobit?
Možná za to auta nemůžou a jsou to chvilky mikrospánku....ztěžkne Ti ruka na volantu a když se zase za pár milisekund probereš, honíš to chvíli skoro přes dva pruhy a pakje to zase dobrý :-D :-D :-D
Nejapne prispevky mi moc nepomuzou. To je nejaky novy trend, namisto pomoci druheho zesmesnit? Mel jsem za to, ze ucelem diskuzniho fora bude druhemu poradit...
camron: Neber to tak vážně.. Pousmej se temu a je.. Nebuď hned podrážděnej jak ženská..

21.03.2016, 10:44 |
Augi camron: U třech různých aut sympton "dočasného plavání"... To prostě každýmu zní divně... Mě taky nic nenapadá.
Camron ostatni se ti snazi jen napovedet, ze nemas hledat problem v autech.

21.03.2016, 11:58 |
camron | Upraveno: 2016-03-21 12:08:06
Mrazik: fakt? Tak to jsou hodni. A ja nezdvorak je mel za kreteny.
Jinak to asi bude gumama. Byly dost prefoukle. A kdyz se to zahralo, tak to asi delalo ty blbosti. Dnes po nafoukani na tlak dle vicka se to zda byt ok. Asi zmenim servisaka :(.
Timto diky vsem za prinosne rady, ktere, jak se zda, jen odrazeji stav nasi spolecnosti. Timto bych to tu asi uzavrel.
Tak to měla všechna auta na sobě nezávisle přehuštěné pneumatiky?

21.03.2016, 13:15 |
JA
camron: spíš bych řekl, kontrolu tlaku pneu brali všichni jako samozřejmost, že se provedla jako první...proto hned takové komické závěry :-)

21.03.2016, 14:31 |
camron | Upraveno: 2016-03-21 14:32:33
Mozek: nevim, mohu hovorit jen k tomu poslednimu
JA: ano, to je presne ten automobil
Crestik: nejsem servisak. Ja mel za to, ze jsou v poradku. Kazdopadne to lze napsat normalne, aby clovek zkontroloval to anebo ono a ne touhle formou. Co tak premyslim, tak krome narazek ma tohle forum prinos nula. Uz se ani moc nedivim, ze sem spousta lidi, co tu byli pred lety peceni-vareni, ani nepachne...
camron: tak z přínosem nula já osobně tedy nesouhlasím.
a co se týče tvého dotazu, tak nevím, co bych ti poradil, protože 3 různá auta, 3 různé pneu, všechny začaly plavat...to je fakt divné. Všechny měly gumy prefoukane? navíc tvrdé gumy=> auto plave? nevím, nezdá se mi to.
Mě napadla nějaká mimozemská síla, ale radši jsem to nepsal ...

21.03.2016, 21:22 |
Komba Camron: to hele nejseš sám co má občas stim problém,mě to auto taky občas dělá,jindy jedu do práce jak vlak a někdy se stim mrskam od čáry k čáře.Já to mam třeba taky hodně náladou a tim jak se moc soutředim na jízdu,podle toho to plave,ale zase né tolik jak píšeš ty:) Pak to taky přikládam k už opotřebovanému a lehce mokvajícímu servu u mý starý vrány:D klidně do toho může občas promluvit.Nevim ale co máš ty za auta.
btw. přefoukaný gumy by ti tohle dělat neměli,to by museli být tak o dva bary a to bys servisáka už vyměnit potom měl:)
Takže "radost" předčasná, tlakem to skutečně nebylo. Tak snad vnější teplota? Ráno to totiž nedělalo (ujeto cca. 100 km, teplota cca 3st.C), ale odpoledne pak po určité době jízdy zase (celkem ujeto cca. 30 km). Nicméně už bylo kolem 8st.C. - ale to by se snad kvalitní (a nové) zimáky (Nokian 225/40/18) jako žvýkačka chovat neměly? To bych čekal u vyšších teplot? Možná mě ještě napadají znovu ty tlumiče. Anebo to servo.
Jinak gumy nafoukány podle předepsaných hodnot na 2.3 před jízdou a po těch ranních 100 km měly všechny 2.6. Odpoledne jsem neměřil.
P.S.: Ta dvě předchozí auta už komentovat nemůžu...nejezdím s nima.
JA: :DDDDD záhada objasněna

22.03.2016, 08:49 |
Augi camron: Jaký to je auto? Ten rencek? Ale mně je hlavně divný, že to dělá chvíli a pak přestane. To nemůže být tím, že se něco zahřeje... To to potom jako zase zchládne? :-/
camron: A opravdu je to z ničeho nic? Není předtím třeba propružení nebo tlumení nějaké nerovnosti,výmolu?
Ne, je to Superb II, najeto cca. 120tkm
Augi: tak gumy a tlumiče se jízdou zahřejí
M.aR.i: nejsem si výrazného propružení vědom. Prostě to valíš po dálnici a najednou to začne plavat. I jsem myslel, že to třeba způsobují poryvy větru, protože to začalo pocitově jakoby nárazem větru...

22.03.2016, 13:27 |
DaveX camron: a nemůže to být tím, že třeba míjíš kamion, případně vjíždíš na dálnici pod most, nebo jedeš kolem odhlučňovacích barier? Vzduch i vítr se tam chová úplně jinak. Najezdím toho docela dost a toto se mi stává naprosto běžně. Stačí minou kamion, nebo jet vedle bariér a auto plave.
Gumy a tlumice se jizdou zahreji, to jo, ale nevychladnou zase. Nejaky vlneni je spis zahreje jeste vic.

22.03.2016, 15:46 |
Augi camron: To je jasný, ale Ty jsi psal, že to pak najednou přestane, proto se ptám, že to jako najednou zchládne? No, to asi ne...
Augi: však já nepíšu, že "najednou" zchládne. Zchládne po odstávce (x-hodin, do druhého dne, atd.)
DaveX: to jsou náhlé jevy a krátkou dobu trvající. Tohle fakt trvá do odstavení vozu.
To je fakt divný, asi to budeš muset nechat projet nějakého servisáka, jestli ho něco nenapadne
Augi to pochopil asi jako já.. Psal si,že pak to zase přestane(tzn. Po odstavení vozu tedy!?) Také sem myslel,že to přestane během jízdy..
já to pochopil stejně, proto jsem psal vyjetý koleje :-))
Hosi, ale za to nemuzu :). Nepsal jsem nic takoveho...ac uznavam, ze jsem to presneji nespecifikoval.

23.03.2016, 21:51 |
Augi | Upraveno: 2016-03-23 21:51:33
Collin: tak tak..