Navštíveno 4121x

25.03.2016, 15:42 |
KaZaN Ahoj, po letech se hyena připlížila zpět s prosbou o radu :D
Potřebuji zákazníkovi osadit, mimo tý svý síťařiny a ajťjačiny, nějaký rozumný audio/video do obýváku. Od stavby jsou tam připravený čtyři dráty ve zdech pro satelity. Zatím je tam jen telebedna, sat receiver, přibyde ještě O2TV kraksna. Potřebuji tedy 4 satelity, střed a subáč, ideálně bezdrátový, protože pro něj se drát nenatáhl a nechtějí aby jim strašil někde u televize na zemi a čouhal tam drát, ale není to uplne podmínkou, nejhur to tam nejak naaranzuju. Přání je aby to bylo v bílé nebo nějaké takové krémové světlé barvě, aby jim to ladilo k obýváku. Předpokládám, že by to pořešil nějaký AV reciever plus BD. Moc se v tom domácím harampádí nevyznám,tak ani nevím co chtít, samozřejmě by bylo fajn aby nemusel používat haldu ovladačů, takže aby televizním ovladačem reguloval hlasitost toho ozvučení atd. Telka je ale Samsung, sice nějaká Smart, ale asi nic extra, kupovala se na rychlo a měnit se bude až někdy za dýl. Zařízení budou schovaný ve skříňce, kvůli děcku. Nevím co ještě připsat jako zadání... Mistnost je cca 25m a z levého boku je otevrena smerem do mnohem mnohem vetsi jidelny kuchyne, zprava je okno. Cilem je kvalitni ozvuceni na poslech hudby, na cumeni na sportovni porady, na to je maniak, filmy, pohádky... nemá to bejt za majlant, ale aby to nebylo jen o chlup lepsi nez nechat jen televizi :D proste aby to mělo smysl...
Poradil by prosim někdo co a eventuálně kde pořídit.. díky
KaZaN van Hyena :)

25.03.2016, 23:32 |
Tuner#2 | Upraveno: 2016-03-25 23:32:52
Na tohle není jednoduchá a jednoznačná odpověď. Chce to prostor vidět (už jen dle popisu není ideální) a rozmyslet zda chce kino a nebo jen stereo. Stereo bude totiž za ty samé peníze zcela někde jinde...
Jo a bodnul by rozpočet, aby se tady člověk o něčem nevypisoval a dotyčný na to ve finále mohl uvolnit "až desítku" :))

26.03.2016, 00:20 |
KaZaN Prostor muzu zitra vyfotit. Nebo aspon nacrtnout. Lip muzu takhle v mobilu popsat jen to, ze sedacka je naplacla na zadni zdi, nad ni jsou lehce pod stropem kabely pro zadni satelity, po pravy strane je pak stena s oknem a po levy strane je krb a pak otevřený prostor do jidelny a kuchyne, proti sedacce je pak na zdi naplacla telka a na zdi po jejich stranách cumi pod stropem dva draty na predni satelity, stred by mel lezet na skříňce pod tv a subac kdyby byl bezdrátovy, byl by za sedackou v rohu, jinak vpravo vedle skrinky pod televizi nebo pod skrinkou...
Vtipnej rozpocet 10tis uz mame za sebou, dalo by se nekde mezi 20-30 uz mit neco solidniho?
Stereo vs kino je tezka otazka, odpoved je oboji, ikdyz trochu tusim, ze se satelitama na zdi je to asi omezeny.
Diky moc
yamaha a550
male Dynaudio DM seria dopredu stereo - pri stereo hudbe nechas bezat len predky...
a surround a sub od Qaccoustics... center by som pri dobrych predkoch nedaval.
dokopy 1600e, ale aspon nebudes mat o chvilu pocit, ze to chces upgradovat
nezabudni troska materialu na upravu miestnosti, 2-3 panely mozu zlepsit akusticky vysledok ovela lepsie ako drahe repro.

26.03.2016, 11:34 |
KaZaN noclue, diky za tip, 1600€ uz je trochu moc.
Z toho co pises jsem teda nasel jen tu Yamaha A550 a to jen v černý, u ostatního nevím přesně jaký typy hledat, ale co jsem našel, tak taky všechno v tmavý.
S tím centerem je to dobrý nápad, na ten prostor asi center není potřeba, když dáme slušný předky.
Je to nějak zásadní blbost mít předky jen satelity? Ještě váhám, že kdybych našel vkusný stojací předky a kabely ve zdi ušmikl, třeba by mne nezabili :D ale to asi jen v nejhorším.
Fotky budu mít dnes.

26.03.2016, 13:05 |
KaZaN A co Yamaha RX-V479 silver + Bose Acoustimass 6 III white?

26.03.2016, 15:09 |
KaZaN Takze mistnost je presne 370cm x 540cm, vetsi rozmer je sirka mezi bocnim oknem a bocni otevřenou stenou smerem do jidelny, kratsi je ten rozmer mezi televizi a sedačkou. Fotky jdu nekam nahrat a vlozim odkaz.

26.03.2016, 15:24 |
KaZaN | Upraveno: 2016-03-26 15:24:38
Bose nie. Zasadne nie.
A je novsi, tu v4xx nepoznam. Aj v550 nebol zly, pripadne ten...
Este je qacoustcs komplet 5.1 ten by na tu yamahu tiez sadol.
Ale to je s hifi potom taka minivarianta
Ja som momentalne zbalil z obyvacky dynaudio contour 5.4s, nakolko sa bojim o vyskove kaloty kvoli malej...
Dopredu k telke pojdu asi dynaudio accoustics bm5a mkII... studiove monitory, trojuholnik rovnostranny cca 1.8-2m ale tebe aktivne monitory netreba.
Pekne aj na najlacnejsich Dynaudiach je cisty zvuk a dobra zaťažiteľnosť, proste za 400-500E tazko kupis iny reprak, ktory by bol tak neutralny a bezproblemovy...
Zvazil by som moznost yamaha a550 a DA DM2/7 na zaciatok dopredu a uplne lacne surroundy dozadu v cene do 100€... v podstate jedno ake. Subwoofer bez akustickej upravy miestnosti by som skor nedaval.
Ked Ti budu spodky chybat, tak doplnis casom.
Aj tak kvoli akustike miestnosti nemozes hodit sub len tak kam sa Ti chce, tak to nefunguje. Este zaujimave su diy suby pod/za gauc...

26.03.2016, 21:46 |
KaZaN noclue, diky moc. Vsechno co pises, si najdu a proctu.
rad bych jeste dodal k zadani, ze nejde o zadnyho hifimaniaka, jen chce mit hezky a slusny ozvuceni, teda on slusny a zena hezky, abych byl presnej.
Subwoofer jsem prave chtel nacpat do zadniho rohu za ten gauč, ale jestli je to kravina, dam ho tam, kam mi poradite, samozrejme pokud by mel strasit nekde mimo prostor u televize, musi bejt bezdratovej, draty dalsi uz tam nedostanu.
Napad dat jen vybornou centralu a predek a dozadu dat treba zatim neco slabsiho a treba casem upgradnout asi neni spatnej. Na druhou stranu, uplne bych u nich necekal nejaky narocny pozadavky a brzkej upgrade, coz mne vic smeruje udelat to rovnou komplet finalne a nejhur slevit v pozadavcich.
Nevim jake spodky lezou ze satelitů, takze neumim zhodnotit, jestli se na subwoofer vybodnout.
A ted blba otazka, v cem by mohla byt chyba poridit starsi model AV recieveru? Co byva typickym nedostatkem starsim modelu? Ja totiz nekde videl i docela peknej komplet Onkyo, ale pri procitani recenzi jsem dosel k tomu, ze je to model, kterej vyšel někdy kolem 2010-2011. Jak rikam, ja se v tomhle bohuzel vyznam pramalo, tak nevim na co vsechno se zamerit. Jestli na nejaky verze HDMI nebo na neco dalsiho.....
rozdiel je v konektivite a napr. aj v podporovanych dolby kodekoch.
Na zakladne poziadavky (zvuk z tv cez hdmi do receiveru a odtial do repro) staci aj starsi model..

27.03.2016, 08:46 |
KaZaN jeste tam bude pripojenej Blueray player, sat reciever a o2tv reciever... nebo ty se pripojej do tv a ta propoji s a/v recieverem jen?

27.03.2016, 08:46 |
KaZaN jeste tam bude pripojenej Blueray player, sat reciever a o2tv reciever... nebo ty se pripojej do tv a ta propoji s a/v recieverem jen?
Když vidím ten prostor a sedačku až u zdi, tak bych se na "kino" vybodnul. Stejně by to v této kategorii byl silný kompromis. Dynaudio jak psal noclue je fajn, ale není za 20-30tKč včetně zesíku a BD a už vůbec ne nové.
Já bych šel asi cestou slušného stereo receiveru se síťovýma funkcema jako je např. Yamaha R-N602:
[ Link ] k tomu sloupovky Wharfedale Diamond 10.5 a BD nějakou tuctovku příbuznout od značky TV. Jeden ovladač je hezká vize, ale v rozumné hladině tak aby fungoval nemyslitelná.
Ak za tu sedacku nedas nejake tlmenie , tak to bude vzdy zle, nakolko mas odraz zo zadu.
Prva reflexia od stropu, zeme aj toho okna bude pruser, ale teoreticky kobercom a 2 panelmi na strop riešitelna. Rovnako ako odraz zozadu. Snazit sa o 40Hz bez dozvuku v takej miestnosti je odsudene na neuspech. Cize preto na stwreo regalovky.
Ja by som spravil najprv toto:
Posunul sedacku o min 30 cm dopredu.
Za nu dal do od vysky, kde konci hore sedacka 3 panely gik acoustics v hrubke 15cm, tie sa daju kupit s potlacou teda ako obraz...
Na strop na miesto 1. Odrazu po 1ks panelu hrubky 5-7-10cm, podla toho co zvladnes opticky a financne.
2 kupil obyc bluray player so lan-pripijenim a ibtegrovanym prehravacom(skoro vsetky)
Ked potom pustis cd cez repro v telke, zistis, ze uprava miestnosti za 500€ ti priniesla viac, ako system za 1000€.....
Az potom by som si vyhliadol male regalovky od dynaudia a stereo zosik od NAD.
Tie repra ak nie su zvonka poškodené mozu byt aj 10 rokov stare

28.03.2016, 17:01 |
KaZaN Jak to tak čtu, budu muset příště donutit lidi plánovat víc dopředu, vyhradit i nějaký finance na návrh řešení a plánovat obývák funkčně a ne naopak, napleskat obývák a pak k tomu ohýbat funkční vybavení :/ Bohužel typický je, že mne přivolaj až k právě podobně hotovýmu a to tady je to ještě ok, tady jsou aspoň nějaký kabely, ale klasika je, že jsou tam dvě zásuvky elektrický a tím to končí, dneska je přece všechno přes wifi :D tak nám to tu vyřešte, levně a žádný dráty už se sem sekat nebudou...bla bla bla
Tuším, že zde dojde na nehezký kompromis, protože...
Posunutí sedačky bych asi zajistit mohl, ikdyž to budou jistě oponovat, že už tak jsou blízko k televizi atd. Koberec naprosto nehrozí. Možná ten panel na strop bych prosadit dokázal. Na zadní stěnu nikoliv, tam už mají vymalováno, obraz atd... Furt jde o byt co si řeší primárně manželka, ta na nějakej zvuk prdí, ta to chce mít krásný po svým.
Sloupový repráky, to mne zapíchne ta jeho manželka, protože proto jí tam už měsíce visí ze zdi dráty, ke kterejm se připojej repráky na zdi, aby jí nestályna zemi.. :) A když teď řeknu, na "kino" kašlem, dáme stereo, tak to mne zabijou oba, protože to samý, tak proč sme dávali 4 dráty do zdi.. :D
Jeden ovladač by asi stačilo, když půjde ovladačem televize ovládat hlasitost výstupu, což jak doufam dneska je bezný, ovladac zesiku/reciever pak potrebujes jen kdyz chce neco prenastavovat nebo prepinat vstupy, je tak? Pokud jde zvu do recieveru z televize po HDMI plus/nebo optikou, tak sat, o2tv atd staci napichat do televize a zesik pak hraje to co je na telce preply, je tak?
Každopádně jsem se zase navrtal do něčeho teda, uf.. děkuju moc za tipy, nějak si s tím pokusím poradit.. napíšu určitě co z toho spatlám ještě než to pořídím.
KaZaN: Typickej příklad dnešní doby, to si ten chlap neumí dupnout a nemá na to vlastní názor? Na tohle pomůže jen rozprava s oběma a hledání co nejmenšího kompromisu, ale bohužel to mnohdy nedopadne...
Jeden ovladač je nesmysl, pokud budou mít O2 TV (proč mají pak i satelit?), tak to má každé svůj ovladač a naučit nějaký univerzální v kterém se stejně nikdo nevyzná (vždy napřed musí zvolit co ovládáš a až pak to ovládáš, což vysvětlit rodině je nadliský úkol). Tohle je jedině řešit nějakou intuitivní nadstavbou jako je control4 apod. ale to prostě v ceně 20-30tKč zapomeň...
Pokud vše napojíš do TV, tak sice z TV dostaneš zvuk ven, ale v mnohem horší kvalitě (obvody a zvukové výstupy z TV bývají dost mizerné). Pokud nakonec dojde na levné AVčko s HDMI, tak je vždy lepší HDMI do něj a pak jedním kabelem do TV.
kazan> ak to neni pre teba, tak by som sa na to vykaslal, asi nikdy to nespravis tak, aby to fungovalo aj aby sa to tym zakaznikom pacilo ...
pripadne im tam hod ten aktivny 5.1 set od Qaccoustics, co som ti daval link a hociaky obyc receiver s zosikom na 5.1.
cim viac pasikov, tym viac adidas
ono v autohifi sa nam uz podarilo rozsirit nazor, ze montaz je 90% a komponenty 10% dobreho vysledku,
v homehifi si to vsetci myslia, ze nalozia techniku a bude vsetko ok.
M.
PS>
Som jeden z mala ludi, ktori povedali niekomu kto sa v tom vyzna: "tu mi prosim sprav posluchovu miestnost... a miesto Dynaudio Confidence c2 radsej Contour 5.4s s potrebnou upravou miestnosti... penazne to vyslo nastejno, zvuk je takto ovela lepsi

29.03.2016, 01:10 |
KaZaN Tuner2:
partnerské vztahy jdou mimo mne ;)
O2TV prijde az po satelitu, zjevne kvuli Sportu, je mozny, ze satelit se pak zrusi. Ovladani jednim ovladacem i nadále marnost, pochopil jsem.
Propojeni všech HDMI do A/V recieveru má tedy smysl, ok.
noclue:
tak nejak se cejtim, ze nejlip se na to vybodnout, ale ted uz to musim nejak doresit.
5.1 Q Accoustics jsi link nedaval, pokud chapu dobre, ze jde o tento komplet:
[ Link ] tak to je zase mimo rozpocet, s cenou pres 30tis jen za tohle, plus A/V reciever + BD player budu nekde k 50ti :/
ze je navrh a provedeni mnohem dulezitejsi nez komponenty je zde evidentni...
Moc obema dekuju za informace a snahu, zkusim pohledat A/V receiver, BD player a repro co se mi vejdou do tech 30ti max a dam sem vedet, at se dozvim, jestli je to pouzitelna volba nebo spis na sebevrazdu...

29.03.2016, 17:35 |
Zdeny60 | Upraveno: 2016-03-29 17:36:12
noclue:
tak C5.4 by hrály lépe i v blbé místnosti, než C2 a to zejména jejich poslední variace 2014/15.
Ty jsem totiž měl doma a po týdnu frčel zpátky. Poklonil jsem se starým dobrým Confidence 5.
C2 totiž nenabízí nic moc zejména ve vztahu k ceně, kterou dýleři požadují (320.000Kč).
Jinak C5.4 není špatná, ovšem, jak správně píšeš, tak chce upravenou místnost - ostatně to každá bedna, ale nemá smysl stavět tyto bedny do holobytu sklo+beton. Pak je to škoda peněz.

29.03.2016, 21:05 |
DaveF já bych sehnal 5.0 papundekl set za 15, receiver 10, BD za nějaký drobný a víc bych neřešil :-) stejně to tak dopadne :-)
noclue: vetřu se do tématu, protože to není úplně OT. Jsem na tom podobně a vzhledem k tomu, že se to moc nepoužívá tak mě to zas až tolik netrápí. Ale o potřebě zlepšit vytlumení prostoru vím moc dobře, proto se zeptám na vylepšení.
1. koberec, dětem je 4 a 6 tak už o něm přemýšlím :-)
2. nějaká velká kytka u levého repro
3. zadní repro na stojany - mám je vmyšlené, jen je nechat vyrobit
4. nějaké panely o kterých jsi psal ?
5. nějaký jiný nápad ?

29.03.2016, 21:07 |
DaveF

29.03.2016, 21:07 |
DaveF

29.03.2016, 21:08 |
DaveF
Dave: pokial budes mat sedacku prirazenu k/na zadnej stene tak nic velkeho nevyriesis, asi skoda energie.
Ta skosena strecha to zabije, jedine ju nahrubo (15cm) vytlmit. Takisto stenu za sedackou a posunut sedacku dopredu...
Koberec je placebo.
Kytka je dekoracia.
Keby si vymenil sedacku a repro, tak by to islo lahsie.
Moje deti maju 3roky a 3mesiace, mame doma niekolko kobercov (niekolko moudov, bidjar, keshan a sarough), preco by deti nemohli "vyrastat" na koberci? Staci ked nebudu mat plastelinu ;)

30.03.2016, 01:10 |
KaZaN :D takže podobně v pasti jako já ;)

30.03.2016, 10:37 |
DaveF | Upraveno: 2016-03-30 10:43:48
v pasti ? to je věc názoru, primárně to není poslechová místnost a i tak to hraje výrazně lépe než samotná TV nebo nějaká minivěž
investice necelých 10tis do setu receiveru a BD se síťovými funkcemi (DLNA, SPotify) které rád využívám a 5x repro z druhé ruky za myslím 4,5 tis
noclue:
koberec - doporučoval jsi ho KaZaNovi, schová relativně velkou plochu lamina, podle mě to nemusí být jen placebo, koberec zatím není zčásti kvůli dětem a zčásti kvůli psovi, ale samozřejmě máš pravdu, že by se to asi dalo
kytka - možná pobavilo, ale setkal jsem se s prostorem (prodejna obložená celá obkladem) kde vzrostlejší květiny zachránily docela dost
Problém toho našeho prostoru je , že hluk z kuchyně velmi ruší, tak přemýšlím jak ty prostory alespoň částečně zvukově oddělit
repro vyměnit za regálové ?
sedačku vyměnit za jakou a za jakého důvodu ?
ještě jsem zapoměl vysvětlit, že pokud už mi to vyjde a večer koukám na film, tak si dávám křeslo doporostřed místo stolku, z té sedačky nikdo nic neposlouchá :-)

30.03.2016, 11:27 |
KaZaN DaveF no taky v pasti v tom směru, že prostor máš hodně podobnej a k dokonalosti by toho bylo potřeba hodně změnit. Ale v mým případě jde jen o to aby se z aktuální situace vymáčklo maximum a vešlo se to do rozpočtu 20=30 tis s DPH a bylo to bílý :D Cokoliv bude lepší než nic nebo nějaká Samsung kino komedie za 10.

30.03.2016, 11:51 |
DaveF já bych ty lidi nezatěžoval teorií akustiky a dal jim tam něco co se bude dobře ovládat a bude dobře vypadat, v případě potřeby to trochu zaduní a budou spokojený :-)
ale bílý repro budou asi problém

30.03.2016, 11:59 |
DaveF ono prostorově těžko něco změníš, že to je špatně je jasný, jenže když si stanovíš priority na obývák pro běžnýho člověka - tak kde je audio ? někde až na konci
např. z okruhu mých známých neznám nikoho kdo by nějak řešil ozvučení a to co mám já je v tomhle směru TOP :-)

30.03.2016, 19:37 |
KaZaN DaveF naprosto souhlasím, audio/video je na konci :D
Jenže já právě nejsem schopnej najít nic bílýho nebo aspoň světlýho, co by tak nějak pasovalo a nestálo to majlant :D
Koukal jsem ze zoufalství na Harman Kardon HD COM 1619S a nebo na zjevne taky starsi model set Onkyo HT-S4505 S . Ale vim houby no.

30.03.2016, 23:25 |
KaZaN A co třeba tohle Harman/Kardon BDS785S White
[ Link ] [ Link ] je to teda nad limit... ale ono fakt v tý světlý není z čeho vybírat :/

31.03.2016, 15:18 |
KaZaN Tak mam dalšího kandidáta, který vas asi rozesmeje ze všech nejvic... uz jen proto, ze sam sobe bych Sony asi nekoupil nikdy...
SONY BDV-N9200W/W
[ Link ] Nicmene podpora mne ujistila že je to dobra volba a to doslova takto "zvukově se vyrovnají sestavě cca za 100-150 tis Kč"

31.03.2016, 18:43 |
KaZaN a odjinud:
bud
Harman/Kardon BDS 485S
[ Link ] je to 2.1, ma to vse co jste definoval mimo toho, ze neumi to z USB prehravat filmy
a nebo
Harman/Kardon HKTS 30
[ Link ] +
Yamaha RX-V479
[ Link ] a k tomu nejaky blu-ray od LG, Samsung, za cca 3.000 a ten bude umet i ty filmy z USB, vse co chcete
a pak ještě odjinud:
Mohl bych doporučit následující sestavu
1. 4x Jamo C91 White
viz.:
[ Link ] 2. JAMO C 9 CEN White
viz:
[ Link ] 3. Jamo SUB 210 HG White
viz:
[ Link ] 4. ONYKO Reciever TX-SR444 Silver
viz:
[ Link ] nebo druhá varianta:
1. 4x JAMO S622 White
[ Link ] 2. JAMO S 62 CEN
[ Link ] 3. Jamo SUB 210 HG White
viz:
[ Link ] 4. ONYKO Reciever TX-SR444 Silver
viz:
[ Link ] První varianta za cenu or Vás 37.900,- ( normální cena : 42 956,-)
Druhá varianta za cenu pro Vás 27990,- ( normální cena: 29 745,-)
Mne osobne se moc líbí ten Harman Kardon bds785s-white, ale ta cena je trošku moc a stejně nevím jestli je to dobrá volba...
[ Link ]
Je to Hermann z kartonu...ale na Tvoje zadanie asi sedi jak rit na serbel

01.04.2016, 22:54 |
KaZaN no clue, kterej myslis, tu 785ku a nebo tu hkts30 plus yamaha?
oboje, aj ked zosiku v yamahe by som instinktivne viac veril...
hlavne tie biele budu mat velky WAF

02.04.2016, 21:05 |
KaZaN o WAF bohuzel jde zjevne na prvnim miste, bohuzel
diky, zkusim to teda prihnout kolem nejaky Yamahy a WAF beloby..