Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký vertikutator?

o Navštíveno 3580x o
o 03.04.2016, 13:06 | Adler
Premeslam o koupi vertikutatoru.
Určitě to tu někdo používá a moh by poradit co vybrat a naco se zaměřit.
Určitě elektrického je to na plochu cca 200-300m2
Díval sem se na tyto dva
[ Link ]

[ Link ]

o 03.04.2016, 14:06 | crestik | Upraveno: 2016-04-03 14:08:57
já mám tenhle, ale stál v nějaké akci 6tis.
[ Link ]
Spíš mi ho využívaj známí :-) Já se chystám na souseda, který má snad metrovou potvoru s nějakým šíleným motorem.
Chce to co nejrovnější povrch, pokud tam máš muldy, tak to bude zastavovat motor. Já tomu mojemu zvedal otáčky a musím ho nechat zahřát, aby měl výkon a zbytečně nedávat nože do hloubky. Co vím z okolí, na tyhle malé elektrické to chce pomalu trávník rovný jak stůl.
Jinak jezdím bez koše a pak to posbírám sekačkou
o 03.04.2016, 21:51 | Alííí
Ja dnes vertikutoval, ale mam o dost drazsi vec, kde jsou vymenne kazety, a vertikutuju i s kosem. Pak nandam vycesavaci kazetu a jeste travnik vycesu. Pak zapiskuju a posekam, pohnojim a zaleju. :-)
Je to takovej jarni ritual.
o 04.04.2016, 08:18 | kuja
Aliii:A prozradis, co mas za stroj?
o 04.04.2016, 09:03 | J-T.
Adler: Na ten VA 303 E od Mountfield rovnou zapomeň, z toho budeš nešťastnej. Nehledě na to, že jakákoliv absence náhradních dílů z toho dělá po 2 letech záruky jen kus plastu s kovovým válečkem :-(

Ten Hecht je napytel po uživatelské stránce, jakákoliv manipulace s noži, hloubkou záběru a defakto i samotné práce je oser.

U vertikutace bych koukal na kvalitu provedení a dostupnost náhradních dílů v dlouhodobém období a uživatelském komfortu.

Dle mého je v současné době nejlepší volba pro tebe AL-KO Combi Care 38 E Comfort Comfort ( [ Link ] ) za cenu 3.390 Kč

Párkrát jsem s ním dělal a dám za něj ruku do ohně a cena je teď fakt super! Jo a má jak nože na vertikutaci tak na provzdušňování + koše vše v ceně...
o 04.04.2016, 17:15 | kasko
Já tady napíši svůj postřeh.
obecně musí mít vertikutátor pořádný motor. Jinak se Vám bude vypínat, nebo to musíte dělat, když je hooodně mokro, což pak nepůjde dobře sbírat tráva. Ani sekačka ji nevysaje...

Já jsem šel do benzínové a pohoda.
Sběr trávy se pak dá dělat:
ručně - vopruz a při větší ploše je to hrůza
Vysát do sekačkou - pokud je torchu vlhko, nebo je toho moc, jde to špatně
Nejlepší to to vyčesat.
Osobně mám vyčesávací kazetu na vřetenové sekačce a musím říct, že nic lepšího jsem neviděl.
Sběr super, nic nezůstalo v trávě, prostě paráda.
Youtube video:

PS:ještě dost podstatná věc. Než budete prořezávat trávník, posekejte jej. Ideálně tak na 3-4cm. Jde to úplně jinak a výsledek stojí zato.
o 04.04.2016, 18:33 | tesil
Kdyby ti stacil ten z Lidlu, mam doma 1x pouzitej za 1000. Mam teda travnik jen cca 100 metru, ale slo to moc hezky. Pred tim jsem mel neco pujcenyho a bylo to akorat k nasrani. Prodavam, protoze jsem loni nechaval po stavbe bazenu travnik polozit novej a ten clovek se mi o to stara. Na jare i na podzim si travnik posece, proreze, provertikuluje, prohnoji a prolije. Tudiz mi je k hovnu. Jsem z Brna, neni problem si ho vzit, vyzkouset a bud vratit, nebo mi pak poslat love na ucet.
o 04.04.2016, 20:52 | Alííí
kuja: Mrkni na www.swardman.com
o 05.04.2016, 00:23 | crestik
J-T: uznávám, že spouštění rotace nože je takové humpolácké a neohrabané díky té pojistce, ale jde to asi za 2min vyřešit na lehce ovladatelnou věc. Nějak nerozumím, co myslíš tou hloubkou záběru. Je tam normální aretační páka, která jde přenastavit s minimem úsilí, nehledě na to, že se do toho šahá jenom minimálně.
Jinak ten ALKO jsem taky zkoušel, ale je to pro opravdu naprosto rovný malý trávník. Chyběla mi v tom stabilita a větší váha a výkon. Neskutečně mě štval kabel, ale to je individuální.
Ve výsledku mi ten Hecht přišel jako nejlevnější omezeně použitelný s výhradami, zato ty plastové elektrické jsou pro moje použití už spíš nepoužitelné a vyhozené peníze.
Podle skalního zahradníka jsou stejně použitelné asi jenom stroje něco jako postnul Alii.
o 05.04.2016, 09:11 | mrazik
Ja pred par lety koupil Brill 38 cm elektricky a i po 3 letech funguje bez problemu. Pouziva ho i soused dvakrat za rok.
o 05.04.2016, 10:27 | Pepíno_Honda
Mám taky to ALko 38VLE a jako dobrý :) trávník cca 600m2. S košem se ale fakt nedá. je hned plný, špatně pak na něm sedí zadní kryt a taky pak pod tíhou přepadává dozadu. přeci jen to prořezává i se zeminou :)
Takže proženu to nožem křížem, pak pružinama křížem a nakonec posbírat sekačkou... :)
o 05.04.2016, 22:49 | Adler
Dík všem za rady. Nakonec sem skočil do toho hechtu podaril se za 3 tis a udělal na me lepší dojem než plastaky. Zpracování vzhledem k ceně odpovidajici. Spouštěč nakokot teda :) ale tráva zvertikutovana snad úspěšně tak su zvědav jak to trávě prospěje.
o 05.04.2016, 22:49 | Adler | Upraveno: 2016-04-05 22:50:50
.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3232 sekund.