Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nářadí Makita - baterie?

o Navštíveno 3535x o
o 08.04.2016, 21:59 | Losky
Ahoj, máte zkušenosti s vydrží baterií do Makita vercajku, konkrétně 18V? Koupil jsem si sadu DX4008 a vypadá vše super, jen mi v práci dva lidi nezávisle řekli, že dají tak dva roky a šlus, ale spíš si myslím, že ze závisti mě hned chtěli nas.. t.
Jinak pokud někdo hledáte rádio do garáže či na stavbu, doporučuji to Makiťácké. Mám verzi 102 a má to i AC adaptér a hraje to opravdu nádherně čistě a má to i silné basy. Připadá mi, že kvalita jako u Bose. Za 2500,- fakt pecka a výborný rádiový signál. V paneláku u všech zařízení chytím tak 8 stanic, tady jednou tolik

o 09.04.2016, 09:51 | Draxx
Makita 18V 3Ah mame aku vrtacky v praci. Rekl bych ze baterky daly vic nez dva roky, a to dostavaly na prdel. V zime pres noc v aute apod. Nebal bych se toho.
Stavebni radio Makita mame taky asi 6 let a furt hraje. Sice uz je dobity, ale co toho prozilo...Jen cca po peti letech zacal chrcet jeden reprak, kupoval sem origo za cca petibabu.
o 09.04.2016, 11:51 | assassin
Me docela prekvapilo ze to nenabiji s balancerem - sice do aku vede tisic dratu ale mam za to ze to je snimani teploty atd - tzn lepsi nabit driv nez kdyz je hodne vybita. Skladovat nabitou na 80 procent (odhadnout) a kdyz to zacne vypadat ze baterka slabne tak bych ji otevrel a clanky srovnal na balanceru - nebo nabit kazdej zvlast. Mel jsem tu jednu aku ktera vypadala ko a takhle se ji podarilo ozivit...
o 09.04.2016, 13:08 | Big_Max
V práci máme Makitu a nemužu říct nic špatného. 14 dní zpět odešla po 5letech první baterka (už tak rok měla horší výdrž, ted klekla uplně tak se nahradila novou) a druhá pořád i s celkem slušnou výdrží pořád šlape.

Ještě mě napadlo jestli někdo nemá zkušenost s repasem baterie BL1830. Bude v pohodě fungovat když ji rozhodím a vyměním články za nové ?
o 09.04.2016, 13:31 | Losky
Co vím, prodává se německá náhrada té baterie asi ua 1800,-.
Já budu využívat minimálně. Tsky jsem našel zajímavé stránky, kde se píše o Li-ion a jak píšete, při delším skladování nechat stav na 80% a ideálně v chladu. Nemají rády teploty nad 30 stupňů, proto prý v notesu odchází brzo. Ideálně skladovat v chladnu.
Máti má od Makity motorovku, strunovku, a zastrihovac na tůje a rok to makalo bez problémů, tak snad to pár let dá.
Já jsem prostě nadšenej z toho rádia. Citlivost toho tuneru mě dostala a kvalita zvuku taky.

crysmanovo.blogspot.cz/2013/05/jak-prodlouzit-vydrzzivotnost-notebook.html?m=1
o 09.04.2016, 13:34 | tazman
mam aku makita 12v 10 let a baterky furt v přijatelné kondici :)
o 09.04.2016, 15:56 | Losky
Tak jak je vidět, mohlo by to být ok. Zkusím ještě zjistit, jestli není lepší používat třeba jen jednu a zbylé dvě jen skladovat. Bohatě mi zatím jedna stačí, nnabitá je za 20 min
o 10.04.2016, 08:38 | tazman
skladuju zasadně nabité... po požití nabiju obě 2 a schovám..třeba až po měsíci např.vemu a fakčí... skladovat nenabité baterie znamená že se časem odporoučí..nabité a ležící ladem také není nejlepší..lepší je střídat a pokud možno pravidelně dobíjet...
o 10.04.2016, 09:19 | assassin
Idealni je tech 80procent - modelarsky nabijecky maji rezim "store" kterej baterku nabije/vybije prave na tuhle uroven. U te vrtacky to pujde jen odhadem... Ale vzhledem k tomu ze ta nabijecka nebalancuje tak nebude nabijet ani uplne na max, tzn ty clanky vyndane z nabijecky budou na 80-90procent kapacity te baterie...
o 11.04.2016, 21:10 | nebsterish
My pouzivane vyhradne makita naradie a baterkaˇ davame zahulit hlavne na mafli na baterku,pouzivame celorocne vlhko mraz teplo,prach piliny nikto sa o to nestara skladuje sa kde pride,samozrejme mam asi 15 bateriek a casom odchadzaju ale montujeme terasy a fasady,tisice srobov a neviem si to vynachvalit
o 11.04.2016, 21:56 | Losky
Výhoda je, že baterky se dělají léta. Máme doma asi 20 let starou vrtačku asvítilnau a baterky ještě i teď vyrábí
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3213 sekund.