Navštíveno 2685x

10.04.2016, 20:21 |
ps Zdravím Brňáky.
Práce mě asi dožene bydlet do Brna. V tuto chvíli dojíždím 2-3x týdně do Brna do kanclu (tj cca 130km denně tam + zpět).
Nabízí se možnost dojíždět každý den těch cca. 260km, ale je to minimálně na 3 hodiny času po dálnici + náklady na dojezd. Tyto tři hodiny můžu věnovat malému (6 měsíců) a rodině, pokud bych se přestěhoval do Brna.
Problém je, že Brno a bydlení tam vůbec neznám. Jaké jsou tam hezké lokality na bydlení? Kde mám hledat? Kancl mám v Medlánkách u IBM.
Jde mi o to, být v práci relativně "rychle" cca do 30ti minut. Vždycky ráno na 15 minut zatuhnu v Pisáreckém tunelu apod.
Raději bych koupil pozemek a postavil dům, ale pochybuju, že v této lokalitě seženu něco rovného a relativně levného.
Jak to řešíte v Brně Vy? Rozpočet na bydlední mám do 4M cash + hypo.
Díky za rady a nápady ;-)
sorry za OT.. do 4M cash, a já tady řeším vyjebanou hypoteku na 2.5M na 30 let.. :D Kurva..
Ale přeju ti to, bohužel ti ale neporadím..

10.04.2016, 21:12 |
ps Njn, makám na sebe a těch starostí. Někdo má zase klid a peněz méně :(

11.04.2016, 09:52 |
Augi ps: Pozemek v Brně je na prd. Ve Slatině teď chtějí 8k za metr. Pokud děláš v Medlánkách, tak mrkni na Blansko. Já jsem původem z Blanska, je to město s kompletní vybaveností (nemocnice, bazén, kluzák, squash, bowling, posilka, Kauf, Billa, Penny, Albert atd atd) a je tam mnohem čistější vzduch než v Brně a u IBM jsi za 25 minut a nemovitosti jsou mnohem levnější než Brno.
Píšu to proto, že aktuálně mám byt v Brně (se zahrádkou), v Blansku a koupil jsem pozemek v Blansku u lesa a rozhodně tam chci "dožít", protože je to dle mě nejlepší volba pro rodinu.

11.04.2016, 10:15 |
AR A makáš v Medlánkách nebo Krpoli? :D Bydlení chceš kupovat? Jinak svého času sem bydlel v bytovém domě v medlánkách a tam to bylo fajn. Byla to sice taková zástavba několika bytových domů, ale ten co sem bydlel byl už na konci a za námi jen pole, les a za ním to malé sportovní letiště. Co vím tak se tam i nějaké byty prodávaly. K IBM to z tama je kousek, horší to bylo s městskou, tos musel buď trefit debilní jízdní řád busu co byl hned vedle ale jezdil tak 2x za den a nebo tak 500m na jedničku. Kolem bylo aji dost baráčku a něco i k dostavění, na prodej a tak.
Dále bys měl kousek i žabiny, ale tam snad leda jen ten byt někde.
Pokud by ti nevadilo jezdit denně přes celé město (autem peklo :D) tak se koukni klidně i k nám do slatiny. Tady se mě osobně dost líbí. Jedna je to krásně na kraji města, je tu vše přes obchody, poštu a i ta mětská vybavenost či jak se tomu říká. Troleják na hlavas jezdí každou chvilku. A teď tu jede velký developerský projekt bytových domů, tam snad ještě na prodej něco je.
A pokud ti teda nevadí to cestování po Brně tak je to asi jedno kterou MČ zvolíš.
Ad Blansko? To už se tam zlepšilo? Svého času bývalo peklo se tam/z tama dostat na Brno. Když sem se tam potřeboval v odpolední špičce dostat tak docela peklíčko tam na tom horním kruháči svitavy-blansko. Hezky kolonka pár km a jeli jsme krokem.
Blansko, Černá Hora apod je sice krásné prostředí, ale to cestování tam taky stojí za starou bačkoru.
Akorát vymění půlhodinové stání v Pisárkách za půlhodinové stání před Lipůvkou.
Zlatej jih od Brna. Ale zase chápu, že odtud dojíždět do Medlánek je blbost ;)
Z Blučiny (20km na jih od Brna) jsem na Nových Sadech za 20minut (30minut i s vysazením malýho do školky a manželky do práce :) ) ve špičce. Kolony pouze když silničáři loni udělali kompletní blokádu Brna
Ale s takovým rozpočtem bych se zkusil podívat i Ivanovice, Ořešín, Lelekovice apod. I když vždycky záleží na nabídce.

11.04.2016, 11:29 |
AR
Řečkovice, Ivanovice (peklo), Medlánky, Kr.Pole, Lelky, Česká, Bílovice nad Svitavou a okolí.

11.04.2016, 11:57 |
nome bydlím v Ivanovicích a tady fakt fakt ne :-), ceny peklo (pozemek 9-12til/metr, nebo domky velikosti garáže za 8 mega)
v medlánkách se dá koupit byt rozumně pokud nevadí že je to takové mini sídliště, ale zas do lesa kousek takže pohoda a do práce bys to měl 15 minut pěšky
To fakt dá někdo 9-12tkč/m2 v satelitu? No ty kokos. A já si říkal jaká je palba 2-3tkč/m2 (nekupoval jsem pozemek, kupoval jsem již postavený dům, jen se občas mrknu na ceny)

11.04.2016, 13:36 |
nome není to sice tak uplně satelit ale jinak máš pravdu,
shanim tady v okolí (teda spíš až za Brnem) pozemek už asi rok (dal sem si limit 2 mega) a ani hovno ...
Směr Blansko je masakr.. Jak ttu bylo zmíněno,nebude stát v tunelu,ale před Lipuvkou.. Jinak okolí určitě super.. Sice by to bylo pro tebe dál,ale mrkl bych spíše na jih..
Syrovice,Rajhrad,Rebešovice, Chrlice,Moravany.. Z druhé strany bych koukal např. Zebetin,Bystrc..
Ty ceny jsou docela masakr, v Plzni stojí nejdražší stavební pozemky 4k za metr a to bych docela i řekl, že proti Brnu (kromě počtu obyvatel) ničím nezaostává (sport, kultura, okolí, dálnice, spojení do zahraničí, spojení do Prahy).

11.04.2016, 21:33 |
nome Myslim ze to delaji technologicky parky, v posledni dobe se sem stahlo hodne nadnarodnich firem a nebo Brnensky more :)))
Je pravda že Technologický parky jsou vesměs na severu, ale dokud tam nebudou 4 proudy minimálně až po ČH, tak bych tam bydlet asi nechtěl. Pisárky by se výhledově (otázka co to bude znamenat, jak dlouho to potrvá) měly odecpat, měly by vést 4 pruhy z tunelu do tunelu, ale s Lipůvkou to vidím hůř, tam je to neverending story.