Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Astra G - samovolné brzdění

o Navštíveno 2989x o
o 21.04.2016, 09:49 | Petr735i | Upraveno: 2016-04-21 09:52:38
Ahoj,

potřebuji radu. Na astre G 1.6 benzín mám problém, že čas od času se zabrzi za jízdy jedno kolo, pravé přední. nevypozoroval jsem nic konkrétního, co by to spouštělo. někdy je to po 50 kilometrech jízdy po dálnici. jindy ujedu tři kilometry městem. nezabrzdi se úplně, ale pokaždé jinak, někdy tak na 50 procent účinku, někdy jen lehce, že to skoro není poznat, prozradí to až případný kouř od kola. pak stačí nechat vychladnout, samo se to odbrzdi a chová se jakoby nic a opět někdy jen chvilku a někdy několik dní. nějaký nápad, kde by mohl být problém, kam se podívat, než se v tom začnu hrabat?

Díky, Petr.

PS: Omluvte diakritiku, jsem na mobilu.

o 21.04.2016, 20:49 | Petr735i
Vážně nikdo nic? :) zrovna na fóru, kde se ví všechno :)
o 21.04.2016, 21:20 | Hanes
Nějaká demontáž kola a následně:
kontrola čepů na plovoucím třmenu,
zda jde váleček volně zatlačit, ¨
zda jení zarostlá brzdová hadice
zda nejsou zarezlé destičky v držáku destiček
už proběhla?

Bez sundání kola na to nepřijdeš.
o 21.04.2016, 21:29 | Petr735i
ano to už zběžně proběhlo, když se sekla brzda poprvé. čepy jsou ok, pistek chodí tak jak má, cely třmen je očištěný, desky chodi volně. hadici jsem teda jeste nesundaval, to jeste zkouknu. nejde mi ale do hlavy, že to dělá tak sporadicky, někdy několik dní nic a pak pětkrát na 130 kilometrech.
o 22.04.2016, 08:31 | motyc
Mně to kdysi přibrzďovalo na puntu nějak podobně. Všechno na brzdě bylo očištěné a všechno chodilo. Pak se vyměnily brzdové hadice a najednou bylo po problému. Asi byly nějaké divné...
o 22.04.2016, 17:08 | jura.j
skus tů hadicu,dělal sem citrona a to bylo to stejný.
ve vnitřku hadice se nějakým stylem ukujebal kus gumy,na pístek tlak pustil,ale zpátky to fungovalo jak zpětná klapka u zdenyho pračky :o)
o 22.04.2016, 22:45 | Jozzo | Upraveno: 2016-04-22 22:46:49
jo stará hadice jak se sypne tak uvnitř působí jako zpětný ventil
pedálem vyvineš velký tlak, ale gumičky co tahají zpátky pístky to neumí ani zdaleka
o 23.04.2016, 08:16 | Petr735i
hmmm, tak to jsem nečekal, že by to mohla dělat hadice :) díky za rady, jdu na to.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3237 sekund.