Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prodané auto

o Navštíveno 4506x o
o 21.04.2016, 16:59 | Replayman007
Mám pár dotazů.
Prodal jsem moje auto s kterým jsem jezdil přes 8 let. Auto nemělo za ty roky závažnější poruchu. Byl to můj mazel, kterýho jsem si upravil podle sebe.
Auto jsem prodával nerad a s vědomím, že prodávám dobré auto. Kupujícího jsem upozornil jen, že se občas objeví vada abs, ale že je to nejspíše blbé čidlo. Kupující si auto prohlédl svezl jsem ho, aby byl i zahřátý motor a vše v pohodě. Auto si koupil. Ještě jsem s ním objezdil tímto autem přepis na úřadě a evidenční kontrolu. Pak odjel. Po pár dnech volá, že mu upadl výfuk a že to byla skrytá vada. To jsem mu řekl, že nekupoval nové auto a já nemůžu vědět kdy se něco pokazí, protože pod auto preventivně nelezu a vše nekontroluju. Teď je to 10 dní od toho výfuku a volal mi, že auto má rozbitou vodní pumpu a že to muselo být už dýl. Že to jsou prý všechno skrytý vady. Přitom jsem s autem normálně jezdil a i když jsem ho vozil, tak se žádná závada neprojevovala. Kupující mi píše že má 100 chutí auto vrátit. Jak mám v tomto případě postupovat? Ve smlouvě jsem měl napsáno, že stav a opotřebení auta odpovídá najetým kilometrům a stáří (auto 13let staré a najeto 175000km).
Díky.

o 21.04.2016, 17:15 | Mr.Scully
Ve smlouvě se záruce nijak vyhnout nemůžeš, ať si tam napíšeš cokoliv. To bys to musel leda prodávat vyloženě jako nepojízdné auto.

Výfuk podle mě moc skrytá vada není, to si kupec mohl prohlédnout sám. U vodní pumpy nevím. Jde o to, co je běžné opotřebení a co je vyloženě vada. U pumpy by asi kupec byl v právu. Jiná věc je ovšem to, jestli se mu bude chtít to nějak hrotit nebo ne. Málokomu se chce.
o 21.04.2016, 17:28 | Replayman007
Výfuk na autě byl laděný. Nijak nechrastil nevybroval prostě ani náznak něčeho, že by měl upadnout. Rozvody jsem na autě měnil cca kolem 110t km... tak jsem nepředpokládal, že by odešla vodní pumpa...
Píše mi, že oprava bude stát přes 7t.
Přijde mi to divný, protože vodní pumpa stojí na auto kolem 1000,-
o 21.04.2016, 17:40 | Burns
Záleží jak moc se v tom chceš hrabat.
1. můžeš mu říct ať ti přistaví auto a budeš to řešit formou reklamace a necháš to na vlastní náklady opravit (máš na to 30dní to vyřešit)
2. nabídneš kompenzaci třeba 2000Kč na odstranění vad
3. poslat do zadní části ať to řeší soudně (znalec 10.000Kč+soudy+právníci atd.) a bude to trvat xx let
o 21.04.2016, 18:34 | Mr.Scully
Já bych šel ze začátku smířlivou cestou... vodní pumpa je podle mě přes litr, výfuk nevím... nabídni mu třeba trojku a že jsou tyhle dvě závady srovnané (a samozřejmě by ti to musel doložit, že tu pumpu opravdu v servisu musel měnit). První smířlivý krok by měl být férový. Pokud jeho požadavky budou pokračovat dál, tak už bych se na něj asi vykašlal.
o 21.04.2016, 18:46 | Replayman007
Jasny :) zkusim to tak. Jen za ten vyfuk mu nic nedam, tam jde jen o privareni trubky, pac koncovka je urcite v pohode, to je kus vyfuku z motorky z blackbirda. Kdo vi kde s tim jel ze to ruplo. Tu vodni pumpu mu nabidnu ze mu ji koupim a poslu. Jeho znamej ma servis, tak pro nej asi nebude problem nechat si vystavit doklad o montazi.
o 21.04.2016, 19:12 | tesil
Já bych ho poslal do prdele rovnou. Toto na mě kdysi taky jeden borec zkoušel.
o 21.04.2016, 19:57 | MiniMike
Udělej to jako Acka, tj. řekni mu at si to nechá zkontrolovat včetně naceneni opravy a pak to res jako klasickou reklamaci... kde u vejfuku se nejedna o skrytou vadu, protože je to viditelné a vodní pumpu bych mu dal 50%....
o 21.04.2016, 20:23 | LS
Ta cena 7tis je jasná chce si na tebe nechat vyměnit rozvody.Skrytá vada se docela špatně dokazuje a vodní pumpa je výměnný díl, který podléhá opotřebení.
Vůbec bych se tím nezatěžoval on se uklidní.
o 21.04.2016, 20:25 | Rajdlos
U 13 let starého auta řešit tyto věci? Lidé jsou bohužel vychcanější a vychcanější. Poslat do pr.... Jestli chtěl nové auto bez závad, tak asi věděl kam má jít.
o 21.04.2016, 21:18 | 626rs | Upraveno: 2016-04-21 21:20:11
Jak píší ostatní, výfuk není skrytá vada. To je stejné, jako kdyby reklamoval zrezlý lem blatníku. Vodní pumpa je dle mého stejné, jako kdyby reklamoval brzdové destičky. Je to díl, který se za životnost auta mění několikrát. Neřešil bych. Nehledě na to, že 7000 za pumpu a přivaření výfuku je cena, za kterou se u normálního auta vymění i celé rozvody, kde je řemen, kladky, pumpa a práce.
o 21.04.2016, 21:41 | Losky
Evidentně si chce přivydělat. Nebavil bych se s ním. Auto je 13 let staré. Zaplatíš mu a ani bych se nedivil, kdyby se ozval znovu.
Měl si koupit nové
o 21.04.2016, 22:45 | Kamil07
Takovych vychcanku je plna republika.
Pokud u 13 let stareho auta je KO jen vodni pumpa a vyfuk, tak muze byt rad a urcite bych mu nic nevracel.
o 21.04.2016, 23:29 | Leveler
Pokud chce záruku, tak si měl koupit nový auto z krámu!
o 22.04.2016, 04:03 | Augi
Jako výše... Poslal bych ho do někam. Nekupoval nové auto. Já prodával ojeté auto svým blízkým s vědomím, že prodávám dobrý auto a jako na potvoru se po prodeji hned posralo (elektrika). Ale to tak prostě už je. Je to použitá věc, ne nová...
o 22.04.2016, 07:24 | Vencaf
Jako ostatní, podle mě to vychcánek zkouší, jestli z tebe nevytáhne nějaký prachy. Koupil 13 let starý auto a chce záruku jako na nový?
o 22.04.2016, 09:24 | mrazik | Upraveno: 2016-04-22 09:31:06
Jak uz tu nekdo psal, borec si chce od tebe nechat zaplatit vymenu rozvodu a pumpy. Vyfuk i pumpa jsou spotrebni dily a nekupoval nove auto. Me takhle zavolal novy majitel po dvou letech, ze mu auto nejede :-)
o 22.04.2016, 10:23 | pepe689
No nevim jen prase necha stary rozvody na novy pumpe.....-)))ale vec kazdyho resit neco pravni cestou velmi pomale
o 22.04.2016, 10:37 | camron
Nevím jak vy, ale já vždy při prodeji auta s eventualitou, že se něco "po" počítám. Takže bych mu v tomto případě nabídnul kompenzaci ve výši 2-3 tis...a buď budete oba spokojení, nebo na.srat.
o 22.04.2016, 10:54 | Replayman007
Díky za rady a plně s Vámi souhlasím. Auto mi celou dobu sloužilo dobře a abych byl férovej, tak jsem kupujícímu nabídnul, že mu koupím novou vodní pumpu a pošlu mu jí. Prachy mu na to posílat nebudu, protože si může vymejšlet a i doklad ze servisu by mi mohl dodat páč jeho známej má servis.
o 22.04.2016, 11:03 | Only_One
Víc než to co jsi mu nabídnul bych neřešil a ještě bych mu poslal pumpu z vrakoviště :-D . TOhle jsou standardní věci s provozním servisem ojetého auta...
o 22.04.2016, 12:12 | Freerider
Nejmenuje se ten dotyčnej náhodou Petr Blažek? Myslím, že je z KH.
Tomu jsem kdysi, asi před 5 lety, prodával auto na díly. Sice bylo pojízdné, ale závad tam bylo tolik, že se nevyplatilo to opravovat. Frajel dojel do Pardubic s podválem, auto si prohlídnul, podepsal papír, že kupuje soubor náhradních dílů za 10 tisíc korun, auto najelo na podvál a frajer odfrčel. Za dva měsíce mi volá, že mi to chce vrátit, že s tím jel a vypadl mu čep a málem si v tom rozbil držku. A že mě bude popotahovat přes policii, že jsem ho podvedl.
Přestal píčovat poté, co jsem se ho zeptal, jak je možný, že s tím jezdí, když to auto má bez papírů. (polský papíry mám možná ještě doma).
No a už je cca 5 let klid, prostě to zkusil...
o 22.04.2016, 12:50 | Thullo | Upraveno: 2016-04-22 12:52:46
2 Freerider:
Kdysi jsem taky prodal jednomu PETROVI BLAŽKOVI (místní člen dokonce) - taky byl nespokojeny a taky mi jej dovezl zpět... jen si nechal to, co mělo hodnotu :o) byl z NELAHOZEVSI :o) to je mi ale náhoda :o)

Ale abych to tady nezasíral zbytečně - jako ti nademnou! Prostě človek, když kupuje starší auto, musí počítat s nějakou investicí a že mu prostě sem tam něco odejde! Já NIKDY a to opakuji NIKDY nechtěl po bývalém majiteli ani Ň zpět - auto jsem si vždy prohlédl, projel a tak jsem ho koupil - jestli mi odešel chladič po 50km jízdy prostě bylo moje mínus - to se prostě stane!
o 22.04.2016, 12:58 | Freerider
Thullo: to si děláš prdel :oDDD

To bude on, dva vychcánkové podobého ražení v jednom kraji se stejným jménem - to je nepravděpodobný :oDDD
o 22.04.2016, 13:04 | Replayman007
Tak Petr Blažek to naštěstí není.
Jinak já když kupoval jetý auto, tak jsem do něj taky musel něco investovat....a není to nový auto, kdy je záruka, že by mělo být chvíli v pohodě. Já nejsem vědma (bohužel :D ) abych viděl dopředu, kdy se co vysere.
o 22.04.2016, 13:35 | MATTESS
Replayman007: pokud mu budeš něco vracet, nechal bych si od něj podepsat nějakou dohodu, že další nároky už nebude vznášet
o 22.04.2016, 13:38 | Replayman007
Takže menší update:
že prý řemeny na rozvodech byly obráceně a prý proto musí vyměnit kladky, řemeny, čerpadlo, rozvody. Že auto je v servisu a oprava ho stála 7300 a výfuk, že ho stál 1000.

Dál píše, že podle nového zákona do půl roku může buď odstoupit od smlouvy nebo co se s autem stane platí prodávající.

Díky za rady.
PS: auto jsem měl v servisu a dávaly tam nový řemeny, tak je daly asi obráceně, ale co mohou obrácený řemeny zničit??? trochu to nechápu
o 22.04.2016, 13:47 | Kamil07
Nic mu nevracej, chce si na tebe udelat rozvody.
o 22.04.2016, 13:50 | Replayman007
jdou dát řemeny vůbec obráceně??
o 22.04.2016, 13:50 | Only_One | Upraveno: 2016-04-22 13:51:26
to si to panáček dost blbě vysvetluje, samozrejmě nějaká odpovednost prodávajícího je, ale rozhodně to neměl orpavovat dokud jste nenašli společnou dohodu. Teď bych se na něj vysr.. Bude to už jen tvrzení proti tvrzení. chce tě jen obrat.
o 22.04.2016, 13:56 | CRK
jako ostatní, jen souhrn: ať ti auto doveze a že ho necháš případně opravit... A pokud je tedy opravený, tak smůla, k žádný opravě si nedal souhlas... Ať ho prostě přiveze... Tečka... A na to si udělej nějakej důkaz... Napiš mu to e-mailem, případně SMS, kdyby to opravdu chtěl někam hnát...
o 22.04.2016, 13:57 | Replayman007 | Upraveno: 2016-04-22 13:58:26
Když jeté auto, tak musím počítat s nějakou investicií a nějakejma závadama.Podle mě co psal o těch vadách do půl roku,tak platí prodávající je pěkná kokotina a i to odstoupení od smlouvy do půl roku. Teď s tím bude jezdit kdo ví jak (auto má velký kola a stavitelnej podvozek) a něco mu třeba odejde na podvozku, to je kravina abych to platil tvl. Si to plete s novým autem. To samý kdyby teď měnil olej, dal tam nějakej jinej a auto zadřel...a hodil to na mě....to je úplná kokotina.... Ode mě auto odjíždělo plně funkční, bez závad a bez známek něčeho, že je něco špatně.
o 22.04.2016, 14:11 | Only_One
vymyhatelnost těchto závad je v podstatě nemožné, vracet auto i vubec prokázání skryté vady je u 13 let starého auta v podstatě nereálné. Buď uplně v klidu, prozatím vše co řešil je standardní servis, žádná skrytá vada. KDyby proletěla ojnice blokem, pak by byla situace jiná, ale i tak by měl dost problém vubec tohle prokázat.
o 22.04.2016, 14:27 | Replayman007
Jo uz jsem celkem klidnej, jen nevim co mu na to napsat nebo jestli mu vubec neco napsat.
Nejdriv to byla jen vodni pumpa a najednou to je vsechno a cely rozvody :D to me docela i pobavilo, jak jsou cesky lidi vychcany...kdyby si na miste rekl o nejakou slevu, tak bych mu klidne i malou dal....a to jsem mu v aute nechal moji hudebni sestavu a jeste jsem mu tam neco domontovaval, na aute byly 18ky chromovany, ktery by prodal minimalne za 10-15t a jeste k autu 15ky se zimakama....asi by to chtel zadarmo a s 20letou zarukou
o 22.04.2016, 14:29 | Replayman007
jeste k tem remenum...muzou se dat obracene? stane se neco kdyz se daji obracene? to je podle me kravina aby neco rozbily obraceny remeny, vzdyt je to guma
o 22.04.2016, 15:34 | kozlustechnykus
Srat na nej, snazi se te obrat. Jestli vubec mu neco psat, tak ze pokud okamzite nezavre hubu a neda pokoj, tak jdes na policajty, ze se te snazi podvest.
o 22.04.2016, 17:00 | Sau
Pokud mu chces neco odepisovat, tak bych mu napsal neco na zpusob, ze kkdyz uz sa ohani zakonama, ze bezpochyby taky vi ze pripadne opravy a reklamace resis ciste a vyhradne ty jako prodavajici. On jako kupujici bez tveho souhlasu jako prodavajiciho NEMA NAROK na proplaceni jakychloliv oprav, ktere si provedl na svoje triko za svoje penize. Nazdar, pac a pusu.

o 22.04.2016, 18:53 | M.a.R.i
Kolik auto stalo?
o 22.04.2016, 19:45 | Replayman007
Stálo 70t s muzikou. Na prodej bez muziky bylo za 50t
o 23.04.2016, 08:18 | mrazik | Upraveno: 2016-04-23 08:19:16
Chlapec to zkousi a bezny servis chce hodit na tebe. Tady pomuze jedine napsat, ze jeho naroky jsou ciste ucelove s umyslem te uvest v omyl a vytahnout z tebe penize. Kupni smlouva je v poradku, prevzal auto tak jak bylo a pokud te chce kontaktovat, at posle doporuceny dopis.
o 23.04.2016, 08:44 | LS
Jak jsem již psal. Vyměnil si rozvody, udělal základní servis a zkouší jestli mu to proplatíš.
Napiš to co radí"mrazík" a odmlč se.
Nic nevymůže a pokud na auto šáhl bez konzultace s tebou tak mu popřej mnoho šťastných km.
o 23.04.2016, 09:23 | Mr.Scully
Takhle... evidentně to jen zkouší, vychcánek... jak píšeš, tak bych mu nabídnul poslání vodní pumpy za litr a tím to končí.

Ale nepřestává mě překvapovat, jak spousta místních ignoruje zákony a razí heslo, že "je to ojetý, tak se to může rozbít". Zodpovědnost prodejce je jednak daná v zákoně, ale měla by být i morální - samozřejmě do určité míry (která je daná stavem a cenou auta). Že se skrytá závada špatně dokazuje, to je jedna věc. Ale asi nikdo nechce koupit auto, se kterým musí za pár dnů do servisu v ceně 10% auta. (To myslím jako obecnou věc, ne tento konkrétní případ).
o 23.04.2016, 18:04 | jp1
tak tak, max mu poslat novou vodní pumpu a ještě bych chtěl starou vrátit :-)

mě se kdysi stalo něco podobného, odešla spojka, blbec jsem něco přispěl a pak se dozvěděl jak s autem vyváděli po celým městě a hrabačka každý rozjezd :-(
o 23.04.2016, 19:19 | mrazik
Mr.Scully jiste, ze je dobre zakone neignorovat, ale zaroven si majitel musi uvedomit, ze kupuje 13 let stare auto a z toho vyplyvajici rizika. V tomto pripade je to ciste ucelove a poslal bych ho do haje.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.8091 sekund.