není tu mezi náma nějaký nadšený sběratel komiksových/filmových figurek. Nějak se mi doma udělal prostor na hezkou vitrínu a našel jsem postupným brouzdáním pár věcí, které prostě "nutně potřebuju" a chtěl bych se poradit, kde to nejlépe nakoupit, na co si dát pozor, pokud by třeba šlo i o kousek z ebay atd...
děkuju moc za všechny případné rady, moudrosti a doporučení... níže přikládám o co mi jde asi na prvním místě.
l.k. - hodně dobře :-) Tenhle díl jsem ještě neviděl, ale zdá se, že mám ten samej "problém" (kdybych to ale našel za 300 babek, tak už mám doma 2 :-D) Výhodou je, že argumenty pro manželku nepotřebuju, ona zase sbírá kabelky (který v tomhle případě díkybohu kupuju já) a jsou na stejné cenové hladině, thx God ;-)
Znám pár jedinců co v tomhle lítaj za šílený statisíce, doslova. Já teda sbírám jen transformers, ale to ještě ruzný limit edice, 3rd party věco a tak, ne to co najdeš normálně v obchodě. Je to celkem byznys i v takhle "malym" odvětví, desítky firem, preordery, ceny ve stovkách dolarů za kousek a tak.
Tak jsem si udělal radost a mám pár kousků objednáno :-) Uvidíme, jsem na to zvědav, takže až mi příjdou, tak něco nafotím a třeba to taky někoho bude zajímat ;-)
Co jsem za týdny prošel, tak Hot Toys 1/6 pro mě vyšlo jako designově nejlépe zpracované figurky, takže jsem vybíral pouze u nich. Nějak jsem neřešil jestli mají z dlouhodobého hlediska hodnotu stoupající nebo klesající (i když na snad celým netu se prostě ty co sháním nedají koupit nějak výhodně, nebo vůbec), spíše se mi prostě líbí a nějak tak je potřebuji mít vystavené :-D
Dnes mi přišla premiérová figurka a musím zkonstatovat, že jsem nadšen... Zpracování skvělé, příslušenství a vůbec všechno prostě dotažené do posledního detailu. Nebudu se zbytečně rozepisovat a přiložím pár aktuálních fotek ;-) Kdyby jste někdo měl podobnou zálibu, klidně postujte foto pro inspiraci ;-)
26.05.2016, 01:11 | Mila | Upraveno: 2016-05-26 01:13:40
Omlouvám se za některé přetočené fotky, nějak špatně se mi to vkládá... Jinak je to Hot Toys 1/6, výška cca 30 cm (což ve vitríně není poznat, ale je opravdu velikej :-) )
tady pro zajímavost link -
Youtube video:
Tak už se jen zbývá těšit, až potvrdí dodání Batmana se zbrojnicí, ten by měl být taky skvěle zpracovaný... :-)
Já si to ale užívám a jezdím si je do obchodů po celé ČR vyzvedávat osobně :-) Aspoň pokecáš s lidma a dozvíš se další cenné informace...
CRK - v eurech bys to prakticky trefil ;-) Ale každej sbírá něco jinýho... Někdo dává 1000EUR za známku, nebo nějakou hokejovou kartu... případně, když jsme na AHC za zesilovač, nebo woofer (pamatuju když jsem měl jen Y Stinger kabely za tisíce Kč, nebo JL audio 13w7 a JL Slashe 1000/1v2, IVU D105, procák 701 atd... v autě a nikdo nikdy nekomentoval cenu) V praxi je mi doma podporován tento koníček líp než autohifi a je to ve výsledku i výrazně trvanlivější :-))) Nepočítám to, že zatím kupuju pouze ty figurky, které jsou nějakým způsobem limitované....
Dal jsem to sem prostě jenom z mé aktuální radosti a třeba jako inspiraci pro ty, kteří se o to již zajímali, zajímají, nebo se třeba v budoucnu zajímat budou... tak se na to klidně koukněte a hotovo :-)
to vkládání fotek už mě pěkně zlobí...všude je mám správně, jen tady jsou otočené... tak pokud se chcete pokochat, tak ohnout hlavu v krčku nebo překlopit monitor ... :-D