Navštíveno 3259x

Poprosim nekoho znaleho tohoto motoru o radu.chci koupit berlingo 08(stary model,facelift) s motorem hdi 55 kw najeto 86000km (podle vseho realnych) jediny co se mi nezda na motoru je pri kazdym startu zvuk,vrznuti skripnuti jak kdyby byl spatnej klinovej remen,akorat tohle jde z leve strany motoru,cca nekde od baterky. Nevite nekdo co to muze byt a jestly je to velky problem? Diky za postrehy

19.05.2016, 15:37 |
Hanes Pod baterkou se silentblok prevodovky. Je chycen dvemi matkami m8 k drzaku ktery je prisroubovan do karoserie. Mohlo se tam neco povolit a pri zachveni to vrzne. Pak rad vrze dvohmotny setrvacnik, ale 1.6 55kw berla ho nema. Otec ma to same jen posledni stary 2010. Po koupi nech pretesnit vystriky a viko motoru. I kdyz se ti nezda ze by to neco delalo, prez spatne medene podlozky pod tryskami jde dehet kolem tela vstriku a prez tesneni vika hlavy az do oleje, zacpe se saci koš a motor diky tomu prestane mazat a zadre se. Tato sebedestrukce probehla na nasem pri 100tis. My ho koupili prave s touto zavadou a pri oprave motoru jsme
prisli na tento nedostatek.
Diky za tip. Jinak ten zvuk jde prave primo od motoru cca na urovni baterky. Mel jsem tip ze by to mohla byt ,,ucpana tryska,, ? Je mozny?

19.05.2016, 18:11 |
Hanes Dela to jen pri startovani? Jeste me napadl starter, jak se dotaci. Je v nem planetova prevodovka a pokud je sucha umi to taky pistet. Jinak 1.6 ma obvykle vytluceny silentbloky na kterych drzi vzduchovy filtr, kryt na motoru. At se o ty plasty nekdo pri startovani opre zda to nezmeni zvuk. Vic takto naslepo neporadim.
To je mi jasny ze se takhle naslepo blbe radi,zkousel sem spis jestly to neni nejakej klasickej problem. Starter to taky neni. Jj dela to jen pri startu a jde to primo zezhora od motoru. Bohuzel mechanika mam 80km daleko a neni schopnej dojet.