Navštíveno 6606x

Mate nekdo poneti, proc jsou u xenonu povinne ostrikovace a u LED ne? Porovnavam xenon s cockou a LED s cockou...
Xenon - 35 W a je to nad 2000lm
Led - 25 W a jsou pod touto hranici kde není povinnost
V neposlední radě šetřej prachy
Taky v některých případech ledky svítí min než Xenon, dle typu auta a použití
Jo takhle, diky. Teď jsem to zkoušel o nového Galaxy a tam ty LEDky svítí výrazně lépe, než xenony a zarazilo mě, že to auto nemá ostřikovače...
aha, já myslel, že je to i z důvodu, že žárovka např. hřeje a v zimě se přední světla nezasněží. Když jsem dal na auto HIDky a jel při sněžení, tak auto úplně osleplo, protože ty HIDky prostě nehřály, předtím na žárovky se tomu tak nestalo...

23.05.2016, 13:43 |
Shr3k Pro porovnání, jak svítí xenony a LED u Mazdy 6 poslední generace:

23.05.2016, 13:45 |
Shr3k A dálkové ... obrázek si uděláte sami - proč má ta červená ostřikovače. V obou případech je zdroj za projektorem.

Skoro by se dalo říct, že ta LEDka je krok zpátky... Přijde mi, že ten xenon svítí víc. To je tak u všech aut? Já osobně jsem s žádným autem s LED světlama ještě nejel, tak mi chybí osobní zkušenost, ale překvapuje mě to - myslel jsem, že to má být víc vychytaný.
Cetl jsi, co jsem psal? Asi ne, ze?
Camron: četl jsem ten tvůj zážitek s ledkama a koukal jsi na ty fotky od Shr3ka? Asi ne, že? Nebo máš pocit, že to červené svítí míň?
Dokonce tady mám pocit někdo psal, že u Leona také svítí ty ledky míň než xenony...
Tak proc se ptas, jestli je to u vsech aut, kdyz jasne pisu, ze ja mam s konkretnim autem zkusenost opacnou?
Octávák:
Fotky Shr3ka se vztahují k Mazdě 6. Já píšu o Galaxy, že tam svítí perfektně (myšleno lépe, než xenony). Tak netuším, proč se ptáš, zda je to tak u všech aut? Možná bude pro tebe lepší se s tím projet. Z fotky se těžko něco hodnotí. Mimochodem, mně teda nepřijde, že by to červené svítilo výrazně lépe. Svítí jinak. Navíc LEDkové světlomety umí věci, o kterým se xenonům může zdát...
Debata kluci o ničem
Není led jako led, na světe je několik výrobců, každy z nich jde určitou cestou ať dobrou či spatnou
Ve směs jsou možnosti
Led
Full led
Matrix
Laser
Můžeme se bavit o světle za 25 tis, které bude mít určitě svítící vlastnosti a pak o laser světlu v hodnotě 150 tis, které ma úplně odlišné svítící možnosti.
Světlomety od Japonců Mazda, Lexus, subaru mají jiné vykreslování nez třeba mercedes a stále je řec jen o ledkach

03.06.2016, 10:45 |
ronny mame v rodine novou vitaru S a ta je s LEDkama a podle mojich zkusenosti to sviti daleko lepe nez xenony.rekl bych ze to sviti az moc a dalsi vec je ta ze to sviti docela vysoko,sem tam nektery ridic problikne, serizovani vysky to nema
ronny každý světlomet ma na sobě machanické nastevní výšky světlometu

03.06.2016, 10:54 |
ronny xenonman: ano mas pravdu, ja to myslel tak ze neni zadne elektonicke, ze uz od tovarniho nastaveni to sviti docela dost a nahoru, ale zase radost s tim fakt jezdit ve tme

06.06.2016, 09:16 |
Shr3k Pouze tu naznačuji, že ne vždy musí změna vést k lepšímu a někdy může být motivací pouhá úspora nákladů. LED řešení s několika segmenty za projektorem vyjde totiž výrobce mnohem levněji, než nějaké natáčecí bixenony se vším potřebným příslušenstvím.