Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Oprava hridelky na potenciometru. Nekdo ochotny se soustruhem okolo C.Budejovic?

o Navštíveno 5362x o
o 30.05.2016, 17:35 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-05-30 17:36:23
Ahoj,
nekdo ochotny, kdo by mi opravil hridel na potenciometru Volume? Dil uz nesezenu a jedna se o pomerne cenny AV prijimac, tak bych si ho rad nechal.

Hridelka ma 4mm prumer a potrebuju ji cca o 3cm nastavit. Kdybych nesehnal nikoho tady na jihu, tak poslu kamkoliv po CR. Ale lepsi by byla osobni domluva.

Rad bych zachoval prumer 4mm, pokud bude potreba nastavit vetsi hridelkou, tak se jeste musi zvvetsit trubka, kterou hridel prochazi a ma na sobe zavit pomoci ktereho se to cele uchycuje k sasi.

Take bych potreboval ma konci hridelky udelat do boku pripadne dirku se zavitem pro sroubek, ktery by fixoval kolecko volume.

foto k příspěvku  od M.a.R.i

o 30.05.2016, 20:08 | M.a.R.i
Budu rad za kazdou radu s opravou.
Pripadne kdyby byl nekdo ochotny to rozebrat, vyndat hridel, kterou bych nechal nekde vyrobit a pak slozil zase dohromady aby to fungovalo :)
o 30.05.2016, 22:27 | Leveler
A co přilepení? Nebo udělat mezi kus?
o 31.05.2016, 10:11 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-05-31 10:12:25
Leveler:
Bojím se, že přilepení nebude držet. Jednou zaberu za kolečko volume trošku víc a ukroutím to (Má průměr cca 5cm). A mezikus klidně, akorát bych ho potřeboval vyrobit :).

Buď mě napadlo to celý odpájet a na hřídelku pak navařit tyčku (Myslím, že jinak by to celý zařvalo díky vysoké teplotě při bodnutí.), nebo celou hřídelku vyrobit, ale zase se to bude muset odpájet...

A nebo vyrobit nějaký nástavec/trubičku, kterou se hřídelka nastaví. Ale známý mi tvrdil, že prý do takto malé hřídelky nikdo nevyvrtá červíka pro uchycení trubičky.

Každopádně ani jeden z výše popsaných oprav nezvládnu z důvodu absence zručnosti :).
o 31.05.2016, 10:23 | Lucni.konik
Co to zkusit zbrousit jako tady: [ Link ]
Na dalším kusu to udělat to samé, sedadit a ten spoj zafixovat nějakým prstýnkem.....pokud by byl prostor, tak klidně nějakým kloubkem: [ Link ]
Nebo pokud je tam matroš, tak vyvrtat dírku doprostřed, udělat závit a na protikusu udělat závit a jen do sebe zašroubovat.
o 31.05.2016, 10:46 | Midi34
co merkur
[ Link ]
o 31.05.2016, 11:57 | Zdeny60
Ty woe,modelari sem????prevlecna trubka,dve dirky jako cepy.10 minut a cajk????
o 31.05.2016, 13:47 | Pavel 528
Zdeny:presne toto jsem mu psal...o))

Hlavne cokoli letovat ,rezat zavity,nebo tu hridelku vytahovat,tak s tim zkurvi ten potak...
o 31.05.2016, 15:49 | M.a.R.i
Zdeny60:
Nejspíš to tak dopadne, jak radil Pavel :). Akorát se bude muset udělat novej bazmek, kterej má na sobě závit a vymezuje prostor mezi potenciometrem a šasí, neboť nejspíš již otvor v tom bazmeku nepůjde zvětšit :).
Takže stále platí má poptávka někoho se soustruhem :).

o 31.05.2016, 15:51 | Pavel 528
jo,ty to mas urvany primo v tom ulozeni potenciometru..predpokladam,ze ten potak bude stejne KO,takze by chtel vymenit a ten nesezenes...
o 31.05.2016, 16:23 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-05-31 16:25:17
Pavel528: Nestraš! :).

Jinak nechápu jak se to kamarádovi povedlo takhle zlomit. Pohopil bych, kdyby to bylo prasklý až za tím uložením. Kupoval AV přijímač z ciziny a přišel mu ťuklý balík. Volume fungovalo, ale kolečko bylo vyosený, tak se ho pokoušel silou narovnat a praskla hřídel...
o 31.05.2016, 18:01 | M.a.R.i
Pavel528:
Jeden manik mi tvrdil, ze nejspis ta hridelka je ze 3 casti a staci ten potik na konci odpajet a vyndat ji. Co si myslis? Je to blbost?
Mozna by stacilo jenom zabrat a vytahnout ji :)
o 31.05.2016, 23:48 | assassin
mari: klidne ti s tim pomuzu, uz jsem soustruzil titernejsi veci, ale nejak mi neni jasne jak to patri k sobe... z prvni fotky bych vymyslel to prodlouzeni hridele... ale ta co jsi daval naposled mi nejak nejde do hlavy, to je potak kam ma ta prodlouzena hridel pokracovat? Tohle by asi bylo lepsi resit osobne, pokud si to cele nevymyslis a nenaskicujes - pak uz ti to jen poslu a za vady v konstrukci si pak poneses odpovednost sam :)
Jsem kousek od Pribrami, kontakt v profilu...
o 01.06.2016, 01:17 | M.a.R.i
Assasin: pisu email, diky :)
o 01.06.2016, 16:40 | M.a.R.i
Velky diky assassin za ochotu pomoct :). Rano jsem volal a po obede bylo hotovo :)

o 02.06.2016, 11:02 | Pavel 528
Super pracicka
o 07.06.2016, 23:34 | M.a.R.i
Tak bohuzel volume neslape :(
o 08.06.2016, 12:35 | Pavel 528
ja ti to rikal,ze bude KO ten potak....(mel si ho nejdrive promerit,nez si delal tu anabazi s hridelkou
o 08.06.2016, 14:09 | assassin
hmm to je docela skoda :(
co to dela, nedela ?
o 08.06.2016, 15:45 | M.a.R.i
Pavel528: Promereni je pro me spanelska vesnice :).. A cely ten tistak je prisroubovany k sasi + ta hridelka prochazi tou trubickou se zavitem, ktery je taky prisroubovany k sasi a zlomilo se to az v te trubicce, tudiz teoreticky zadna sila na potenciometr nebyla vyvinuta a predpokladal jsem, ze bude ok :(. Tobe tedy to nema cenu posilat na opravu?
Treba tam bude jeste neco jineho spatne. Ten predni panel s LCD je napraskly a tistak v nem je v rohu u sroubu praskly, ale vypada to, ze tudy nic nevede.

Assassin: Bohuzel to nedela vubec nic. Nijak to nereaguje...
o 08.06.2016, 15:58 | pepe689
No aby si do toho nezahucel ranec ....
o 08.06.2016, 16:46 | radek.613
Záleží na tom, jak "hodnotný" stroj to je a má-li cenu pokračovat v záchraně. Jestli má hodnotu nějakou "osobní", nebo opravdu "technickou". Technologicky a kvalitativně mě to při pohledu na ten obyčejný uhlíkový poťák, plošňáky s obyč maskou a podle ostatních součástek jako vesmírná hodně high technologie nepřijde, ale může to být třeba nějaká ediční "limitka", nevím... samozřejmě by to kupříkadu šlo celé vyhodit, do panelu dát nový lineární tandemák jen coby "referenční" ovladač a jím řídit kupř. digitální "poťák" zapojený s napěťovou referencí na původní body dps po tom zničeném poťáku, ale to už jsou všechno nákladnější záchranná řešení, než prodloužení osičky...
o 08.06.2016, 18:50 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-06-08 18:58:17
Njn, spis jde o to, ze uz moc tihle AV receiveru neni a uz je to pomalu sberatelsky kousek,pred par lety si ho Zdeny chvalil, vyhrabal jsem zde stare tema...

Dle me v super stavu s dalkou maji cenu 10-20. Ja ho kupoval za 3000 a mysim, ze ho na dily za 4000 otocim, ale radeji bych si ho nechal. Zda se ,ze vse krome volume funguje. Uz v jinem tematu poptavam, zda by mi nekdo ochotny vuci zaloze nezapujcil dalku, abych vyzkousel zda funguje.
o 08.06.2016, 18:51 | M.a.R.i
Je to Sony TA-VA777ES :)
o 08.06.2016, 18:52 | M.a.R.i

o 08.06.2016, 20:47 | xSam
Mám pocit, že zrovna nedávno jsem ho viděl na aukru v komplet balení a prodal se myslím za 9K.
Prodej to za 4000 na náhrádní díly a kup si něco jiného funkčního.
A budeš to mít bez starostí:-)
o 08.06.2016, 22:51 | M.a.R.i
xSam: Na Aukru byl cca pred 2 mesici, ale byla to 555es jestli myslime to samy :).

Asi to tak dopadne, ale nechci to vzdat :)
o 08.06.2016, 23:27 | assassin
me se moc nezda, ze to nedela "nic" nejspis by byl KO jen jeden potak tzn treba jen jeden kanal? a taky kdyby byla draha zlomena, vydrena, tak by to aspon "sustilo" apod, ne?
o 26.07.2016, 00:12 | M.a.R.i | Upraveno: 2016-07-26 00:18:22
assassin , Pave528 :
Tak zasilam report :)....

Mezitim jsem jeste objednal dalkovy ovladac na miru a az dnes slozil zesilovac dohromady. Pred slozenim jsem ho testoval (cca pred 2 tydny)a moturek tocil s hridelkou pri ovladani pomoci dalkoveho ovladace. Akorat kdyz jsem dal hridelku rukou do krajnich poloh, tak se moturek tocil na prazdno. Po pripojeni stareho spaleneho repra pri zmene hlasitosti v repru chrastilo,sustilo a dochazelo k ruznym rusenim. Ale mozna to bylo znicenymi repro a take mozna tim, ze zes nebyl slozeny a mohlo dochazet k nejakemu ruseni.

Dnes jsem zes slozil a novy poznatek je ten ze hridelka se toci jak kdy a vetsinou ne. Moturek slyset ale je. Takze predpokladam ze je KO prevodovka.
Zitra jeste otestuji jine repro zda alespon ostatni je OK.

Jinak me dost prekvapilo, ze zes nezobrazuje na displeji hlasitost.

Jinak i s jefunkcnim volume ( jak jsem od zacatku inzeroval) mam zatim nabidky:
VA80ES cerna v peknem stavu s dalkou
5000
7000

Akorat nevim jak se budou zajemci tvarit, kdyz se jim ozvu po mesici :).

Chudinka mala :(

o 26.07.2016, 19:02 | M.a.R.i
Tak po slozeni se zda ze reprodukce zvuku je OK. Akorat proste nefunguje dalkove ovladani hlasitosti. Zes bude na prodej, predstava je aspon 5k :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.411 sekund.