Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavba XX

o Navštíveno 3437x o
o 15.06.2016, 21:59 | Antonio
Pánové, prosím o tip, radu.
chystam se zateplit strop na novostavbe a vybiram vatu, dival jsem se na neco od rockwoolu, isoverku nebo ursu, modelu milion, mate primo nejaky tip? moc se v tom nevyznam. dale i parozabranu, vzit nejlevnejsi co bude, nebo ma smysl priplacet vybirat? díky

o 15.06.2016, 22:51 | tykeev
URSA Pureone - bílá vata, vybíral jsem dlouho a jsem max spokojený.
o 16.06.2016, 10:37 | Ravo
vata...je jedno co tam dáš (výrobce), dívej se na parametr součinitele tepelné vodivosti lambda (čím nižší tím lepší, ale taky dražší). Takže si řekni co chceš za lambdu, jakou vrstvu vaty a pak hledej kdo ti ji dodá levněji.

Jinak nemá smysl se hnát za nejnižší lambdou za "každou cenu", je potřeba počítat jeslti se to vyplatí (obecně pokud máš místo, tak se vyplatí dát větší vrstvu horší vaty, jen když jsi omezený prostorem, tak pak má extranízká lambda smysl a je to v podstatě jediný řešení).
Rozdíl mezi 0,033 a 0,039 je asi 15%. To znamená, že 30cm lepší vaty izoluje tak, jako 35cm horší vaty. Jestli je lepší vata pouze o 15% dražší, tak je výhodná. Jestli je dražší, pak je výhodná pouze tehdy,pokud je to omezení místem.
o 16.06.2016, 10:40 | M.a.R.i
Ja jsem ursou zateploval taky. Podle me je sumak jakou znqcku pouzijes. Hlavne aby mela co nejnizsi lambdu a dat co nejvetsi tloustku. Obyc Ursa ma 0.37 a pureone 0.39 jestli se nepletu.
Mam cca 70% tou obyc a pak meli uz jenom pureone tak jsem zbytek dodelal s ni.
Jinak mi tvrdili jak je pureone pecka co se tyce prace s ni. A je to jeste horsi, svedi to mnohem vic, mnihem vic to drazdi dychaci cesty. Ta obyc se dala alespon lip vykaslat :). Celkove me prekvapilo jak v 21.stoleti neni poreseny, aby to tolik neprasilo a nedrazdilo. Ale myslim, ze ten problem budou mit vsechny vaty.
o 16.06.2016, 21:29 | Antonio
mista mam celkem dost, uvazoval jsem o dvou vrstvach 20cm, celkem nerad bych to podcenil.

jak je to jeste s tou parozabranou? je to jedno nebo se divat na gramaz?
o 26.06.2016, 19:34 | Antonio
ursa doma, ted jeste to tam nejak narvat
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3477 sekund.