Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: AC motorek - směr otáčení

o Navštíveno 3030x o
o 17.06.2016, 12:33 | lukes
Ahoj,

většinou se tu podaří vyřešit všechno, tak zkusím štěstí i já.

Mám motorek na 230VAC, který je zpřevodovaný na ~3-4 ot./min. Je to dle čísla na motorku Čínský výrobek - 49TYJ. Jako takový k mému účelu plně dostačuje, ale po výrobě držáku a příruby na výstup jsem zjistil, že se při každém zapnutí otáčí na jinou stranu, což je nežádoucí. Je nějaká šance přidat do obvodu nějakou součástku (kondenzátor) tak, aby se motorek při každém připojení otáčel na stejnou stranu?

Motorek jako takový má jen dva dráty, jestli je zapojím tak či onak na fázi nemá žádný vliv.

Děkuji moc za rady.

foto k příspěvku  od lukes

o 17.06.2016, 13:12 | crestik | Upraveno: 2016-06-17 13:16:11
Teď je to závislé, v jaké pozici se zastaví rotor. Mooožnáá by pomohl změnit komutační úhel, ale ovlivní se tím víc vlastností...mohlo by se to pak točit vždycky jedním směrem, ale jakým ti asi nikdo neřekne :-)
o 17.06.2016, 13:47 | Lucni.konik
motorek z mikrovlnky, co?
o 17.06.2016, 14:11 | lukes
Díky za odpovědi. Motorek jsem rozebral a když jsem viděl, že tam nejspíš nepůjde nic mechanicky změnit, vykašlal jsem se na to a objednal z aliexpressu podobný na 12DC, kde nebudu muset toto řešit. Sice budu muset nechat udělat jednu přírubu jinou, ale to se nedá nic dělat.

Jojo, dával se i do mikrovlnek, já ho měl z nějaké vzduchotechniky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1901 sekund.