Navštíveno 3327x

18.06.2016, 09:46 |
M.a.R.i | Upraveno: 2016-06-18 09:50:32
Ahoj,
mam doma 2x modem dlin dir-842. Jeden v podkrovi a druhy v 2.p. Jeste mam doma 48p switch a v nema nepojenych asi 16 zarizeni. Na wifi se pripojuji se svym Note4, manzelka se svym Note3 a s ntb HP 5330m. Obcas se stavalo, ze mobily a ntb byly pripojeny k wifi, ale nemeli pripojeni k netu. Da se rict, ze se tento problem eliminoval, kdyz jsem rozlisil nazvy wifin (2x2.4ghz + 2x5ghz). Puvodne jsem mel vsechny stejne pojmenovany se stejnym heslem, aby mobily meli kontinualni pripojeni, kdyz se s nima beha z patra do patra. Docela casto se stavalo, ze kdyz byl mobil pripojeny k 5ghz wifi, tak nejel internet.
Ale zhruba pred 4 dnema prestal net pres wifi na mem Note4 fungovat uplne. Na manzelky note3 bez problemu a na ntb taky. Zkousel jsem samozrejme routery restartovat, prejmenobat wifi. Koukal jsem jestli tam neni jeste neco v nastaveni, treba nejaka blokace, ale na nic jsem neprisel.
Pripojeni pres Starnet
Napada me, ze se Note 4 nedavno aktualizoval, ale nepamatuju si, jestli to ma souvislost s tim pripojenim k netu.
Zkousen chrome, dolphin, origo prohlizec. Obcas se stane, ze mobil ma na moment pripojeni, ale je to strasne pomaly. To samy treba stream aplikace, google play apod.
Obnovovat tovarni nastaveni mobilu se mi zatim nechce. Spis mi prijde ze ty routery jsou dost k hovnu... Aktualizace na firmware zadna neni.
Co s tim?
Na wifinach mimo dum slape internet normalne.
Zkus do prohlizece napsat misto www.seznam.cz toto : 77.75.77.53
Jestli se ti zobrazi seznam, mas spatne pridelovani dns serveru. Pak bych se podival, o co jsi dostal od dhcp za adresu vcetne adresu gtw a dns serveru. Klidne bych to porovnal s jinym, funkcnim zarizenim. Ja byvh tippnul problem bud s DNS ci se spatne manualne nastavenou IP ci ostatniho
cezetko: Pres IP se seznam nacte. Diky za tip.
tak se podívej, zda máš jako DNS nastavenou na:
primární DNS: 10.255.255.10
sekundární DNS: 10.255.255.20
Tipnul bych, že ti router přiděluje jako DNS svou vlastní adresu (192.168.1.1 atp.) ale DNS server na něm nejede.
Proto ti ten internet někdy a na nečem jde, protože se DNS záznamy uloží do cache a jedou i tam, kde DNS nefunguje.
Kdyby se stalo, že DNS od providera budou vypadádat, zkus tam nastavit google DNS: 8.8.8.8

27.07.2016, 08:45 |
M.a.R.i | Upraveno: 2016-07-27 08:55:57
cezetko:
Koukám, že jsem pak už nenapsal. Z ničeho nic to zase začlo fungovat 2.den :).
Ještě bych měl 2 dotazy.
Byt 2 patra a v každém patře dualband route
Když chodím z patra do patra, tak se telefon nepřipojí k silnějšímu signálu a stále visí na tom slabém.
Dělal to Note4, S7 i S7edge. V androidu jsem nenašel žádné nastavení s tím související, tak se nejspíš jedná o vlastnost.
Dělalo to když jsem měl pojmenované všechny 4 wifi jinak, stejně a nebo 2,4ghz stejně a a 5ghz stejně. Nemělo to na to vliv.
Nějaký tip?
Další dotaz se týká nějakého solidního řešení pro rozšíření wifi signálu. Raději bych nějaký AP wifi než wifi router. Mám iluze,že by to mohlo fungovat lépe... :).
Požaduji silný signál wifi, případně mám doma asi 30cm anténu, která má zisk 10db. Bude to umístěno venku na fasádě, pršet na to nebude, sluníčko svítit bude :). Všechno se k tomu bude připojovat bezdrátově. Raději bych gigabit rozhrání, ale asi zbytečnost.? a cenovku do 1000Kč.