Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: automatické odmrazovaní lednice nefunguje

o Navštíveno 4743x o
o 18.06.2016, 22:20 | ACEMajky
Ahoj, internet je plnej nepouzitelnejch rad, tak se radeji optam zkusenejsich tady...

Mame lednici ELECTROLUX ENB 35405 S8 INSPIRE

Uz nejaky ten patek obcas zablbne ventilator, ze se neroztoci, tak ji rozdelam, zahybu s nim a je cca na 1/2 roku klid.

Lednice fachci tak, ez je vyparnik v mrazaku a vetrakem honi chlad do lednicky nahoru.

Pred 14 dny se mis talo, ez v lednici bylo +13 stupnu (mame ji nastavenou na +8). Po zkoumani sem zjistil, ze vyparnik je celej omrzlej. Fenem sem ho odmrazil, vyteklo cca 0,5L vody a vse zase slapalo jak ma, az dneska po 14 dnech +11 v lednici. Opet sem ho odmrazil a uz je zase vse jak ma. Cili asi nefunguje automaticke odmrazovani.

Povedlo se mi najit i servisni manual, takze ted jen cim zacit....
[ Link ]

Odhaduji, ze lednice ma tak 10 let stari, ale kdyz jinak bezi OK, pride mi skoda ji hned menit...

o 19.06.2016, 19:57 | ACEMajky
Tak se v tom hrabu, nasel jsem v servisnim manualu diagnosticky test (viz strana 44) a ten mi vyplivnul chybu E (viz strana 45), kde se pise
E5 - 0 degree compartment sensor damaged
jenze nevim kde to cidlo hledat, pokud hledam nazev cidla v servisnim manualu, nic nenachazim...

Google nachazi jen obrazky techto servisnich manualu....

o 20.06.2016, 00:03 | ACEMajky
Kdyby nekdo nahodou mel radu, tak nahodim dalsi postrehy:
ve vyparniku jsou 2 termostaty, jeden spina při +30 a rozpina při +40 (je to pojistnej, kdyby něco selhalo - pouziva se při odmrazovani), druhej je hned vedle a spina při -5 a rozpina při +8 - funguje aby se při odmrazovani nepretapel vyparnik. A tenhle -5 az +8 je asi KO a je stále rozepnutej. Do topne spiraly sem pustil stavu a topi jak o zivot
ale další problem je, ze do konektoru ci napaji spiralu (před temahle termostatama) de stále stava, tak se obavam, ze bude KO něco na desce (jako u mycky, když to stále vypoustelo vodu, jak jsme spolu opravovali) a tim jak tam něco odeslo, to do spiraly poustelo stále stavu a tenhle -5 az +8 termostat stále spinal a rozpinal az odesel
Ono totiž RJ by mela co sem se docetl delat asi to, ze po zapnuti lednice do zasuvky po 5hodinach odpoji kompresor a zapne odmrazovani, které trva max 20minut tusim, pak odpoji odmrazovani a vse jede vesele dala nasledne další odmrazovani je po 14 az 72 hodinach, podle toho jak moc otviras dvere lednice (kolik tam de vlhkosti)

Cili zitra kuchnu RJ a uvidim, zdali neco uvidim....
o 20.06.2016, 10:58 | ACEMajky | Upraveno: 2016-06-20 11:01:33
Foto termostatu
[ Link ]
o 29.06.2016, 09:59 | ACEMajky
Tak novy postreh. Termostaticka cidla dorazila, vymeneno, ale ted zase svine nevypina kompresor. Nastaveno +6/-18 a realita podle displaye je +6/-25 a kompresor jede

Podle meraku spotreby to do pulnoci do 6ti rano vyplo (kompresor), jelikoz na meraku bylo minimalni spotreba 5W a to je samotnej vetrak v mrazaku co honi vzduch...

o 30.06.2016, 07:55 | ACEMajky
Tak asi vyreseno, zda se ze odesel triak 700V/6A
Jak jsem triaky minule prehazoval na zkousku, tak sem jeste netusil, ze je jeden prosvihlej a pousti stale stavu.

Cili u lednice asi odesel jeden triak na desce a poustel stale stavu do odmrazovaci topne spiraly. Diky otmu postupne odesel termostat, ktery pri +8 rozepne a pri -5 sepne, ktery slouzi pro rizeni odmrazovani. Ja jak sem triaky prohodil, tak mi od te doby stale bezel kompresor...

Ted jeste zjistit, kudy mi tece voda zezadu po lednici - misto aby tekla do odvodnovaci hadice nad motor...
o 12.07.2016, 21:31 | ACEMajky
Tak triac od chinana prisel, vymeneno, tak snad uz bude vse OK - podle diagnostiky se zda, ze vse funguje, uvidime rano zdali bude odmrazeno :)

o 12.07.2016, 22:02 | Samantus
Tak vidis, tady Ti poradej vzdycky dobre.....
o 13.07.2016, 07:51 | ACEMajky
:)
o 14.07.2016, 07:07 | M.a.R.i
:D. Priznam se, ze jsem tohle tema vcelku sledoval a cekal na zaver jak u nejaky detektivky :?
o 14.07.2016, 08:03 | ACEMajky
A? Zklamanej pribehem, nebo potesen? :)

Je fakt, ze merenim sem zjistil, ze lednice bezi cca 60% dne. Kompresor bere cca 100W a spotreba vychazi cca na 2000,-/rok, cili uz asi taky nebude uplne v kondici po 9 letech, ale i kdyby zrala o 1000,-/rok vice, nez nova, tak se to stale nevyplati davat cca 12-15 000,- za novou lednici
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2774 sekund.