Navštíveno 34639x

Ahoj kluci, vzdy mi tu bylo dobře poraděno.
reším problem na voze passat cc 2.0tdi rok2010
propadnul se mi pedál na spojce ( nemá žádný odpor) a pokud ho chci dát do puvodního stavu musím ho nohou vytlačit zpět.
s autem jsem normálně dojel domu.zastavil na křižovatce zařadil,ikdyz byl pedál dole.
po zastavení a rady kamarada jsme zo zkusili ovzdušnit + nějakou menší kontrolu jde jsme zjistili při poslechu a sešlápnutí pedálu že slyšíme syčení ( jako by něco stříkalo)
uvážili jsme že by to mohl být bud POMOCNÝ SPOJKOVÝ VÝLEC nebo SPOJKOVÉ LOŽISKO .
kčemu by jste se vy přikláněli? jinak bohužel olej by černý jak uhlí :(.
děkuji za vaše komenty.
v servisu mi řekli že to muže být i od spojky,buď byla měněna a na ložisko se prej vysrali..a ze to tím pak odešlo,ze ta nova si sedla trochu jinak..možná to blbě formuluji ale snad pochopíte co chci říct :D
a nebo je prej v piči spojka a ze diky vybracím či nějakým jiným vlivum to odešlo myslím LOŽISKO V TÉ PŘEVODOVCE.¨
tak bych nerad kupoval ještě novou spoj. sadu.
předtím se spojka chovala uplně super,zadne vybrace do pedálu či špatně vystavovala, prostě super.
tak co myslíte?
Stejnou zavadu jsem resil na Octavii 2 a byl to pomocny spojkovy valec.
Ulomila se plastova tycinka, ktera drzi pedal.
Dojet se s tim dalo taky.
jasny...takže ten je mimo převodovku.
já jen aby mi nenaúčtovali nějaké kokotiny...a nerozebírali zbytečně převodovku a tak. že odešlo to ložisko a bla bla...
jasny...takže ten je mimo převodovku.
já jen aby mi nenaúčtovali nějaké kokotiny...a nerozebírali zbytečně převodovku a tak. že odešlo to ložisko a bla bla...
Ted se divam na fakturu a nebyl to pomocny, ale hlavni spojkovy valec.
Nerikam, ze u tebe tebe to nemuze byt neco jineho, ale u me se projevovala zavada uplne stejne a byl to ten valec.
Kamil: jasný no, já jen aby to nebylo to ložisko... tak snad až to daj na zvedák, tak to uvidí! ale ty jsi měl ulomenou tyčinku... mě to i při poslechu syčelo. nebo tobě taky? nejsem expert na auta :D
Nejak jsem to nezkoumal, takze nevim jestli to sycelo, nebo ne, ale dojel jsem s tim po ose za servisakem, ten na to kouknul a hned me posilal pro novy spojkovy valec.
Oprava na 10 min. :-)
Taky se přidam mám podobny problem u Octavie II 1.9 TDi. Kdyz je auto studene tak jde řadit pěkně,ale jakmile se zahřeje tak taky někdy zustava pedal spojky tak v polovině a pak se vráti zpět. A když chci zařadit jedničku nebo zpátečku tak je to někdy boj,jine rychlosti jdou dobře.A kdyz mám vyšlapnutou spojku tak nekdy jako by uplně nevypla a auto popojiždí.Ale předpokladam že už bude asi spojka K.O odvzdušněna je a auto ma najeto 218 xxx
Jenom pro upřesnění kluci. Hlavní spojkový válec je ten co je u pedálu spojky. Pomocný je ten který je na převodovce a tyčka jde do páky která následně mačká ložisko spojky. Nejsem si jistej ale myslim že tenhle passat má hydraulický ložisko spojky. To znamená že kapalina vytlačuje přímo ložisko které pak mačká přítlačák. Pokud chčije, tak chčije do skříně a převodovka musí dolu..¨
Flexar: tak 80% budeš mít vydřenej držák tyčky hlavního válce kterej je v pedálu spojky. Celý se to tam mrdlá a někdy ti pedál zůstane v polovině a pružina ho vytlačí zpět. Pravděpodobně, tam budeš mít mrtvej chod díky týhle blbosti. Stačí vyměnit a bude po problému. Ale může být i ko spojka..
WOko-O : to mi ani nepiš ohledně té spojky :( ale ta spojka mi přijde jako blbost. celou dobu chodila super a bez problemu.
takže varianta - ta lepší je že na převodovce odešel POMOCNÝ SPOJ. VÁLEC
ta horší varianta - ložisko v převodovce + KO spojka ?
Woko_O: tak mechanik u ktere jsem byl řikal něco podobneho že by to mohl byt pedal dival se a že neteče...Tak vyměna pedalu to by neměl byt problem snad,ale tak dělá to jenom někdy a když tam mám tu zpátečku tak to musím hrubě vyškubnout tu rychlost. Zkusím vyměnit ten pedál a pak kdyžtak už jen spojka.
Tak jsem byl dneska v servisu,a řekli mi že spojka je v p...
byla ještě na vozidle a ukazoval mi jaký má vakl při pohybu k sobě a od sebe.
jenže já vím prd. vím jen že tam nějaký je,ale jak moc nevím...
Flexar: neměn pedál ale to do čeho je zasazená kulička tyčky hlavního válce.. taková bílá plastová sračka uvnitř pedálu..
hanzy: vakl kde? Spojka může bejt v prdeli..mohl projet přítlačák a je to.. Spíš ale typuju že ložisko šlo do kytek..
No mě bylo řečeno kamarádem že trochu ty dvouhmoty mají vakl. Když stojím proti spojce tak pohyb smer: k sobě a od sebe. Ale jak velký tam má bejt nevím. Jo ložisko bylo KO. Ale zdá spojka musela na výměnu bohužel nevím...ale řekl jsem si o ni, tak můžu hodit foto..ale zdá to bude k něčemu nevim:D nejsem automechanik... co me štve je že mi dokážou na kecat vše a jako tomu budu věřit že to tak má bejt.
Ten co mi radil ná co si mám dávat pozor byl bohužel pryč.jinak by mi auto opravil on.
Co mi prijde je ze je hrozne mekkej pedal... zda je to tim ze je nova ...fakt nevim no.
Co mi prijde je ze je hrozne mekkej pedal... zda je to tim ze je nova ...fakt nevim no.
10 kluku tady opravuje auta...staci si vybrat a nekam zajet, kdyz se bojis, ze te nekde vomrdaj
Jo ja to potreboval rychle vyresit odjizdim na dovolenou pozítří. A resit platak někam to odvazet. Proste naprd.
Jo ja vim, mas pravdu stim vymr...
A je normal ze ta spojka je mekka jo.
V klidu.. spojka pravděpodobně na výměnu nemusela, ale stejně by bylo fajn minimálně přeobložit lamelu. Takhle už to máš celý, tak bych to neřešil..
Pravděpodobně ti dali LuK spojku, která je tak trochu víc "user friendly"..čti "jak když šlapeš do hovna" ..Pokud to zabírá a řadí, tak neřeš..
Kolik za to chtěli?
Hele Luk 100%pac jsem si pro ni jel osobne za známým cena 11500kc a vtom servisu si rekli za praci 2500. Spojku jsem jim dovezl. Jj presne jak píšeš, uplne jak do hovna.
kdyby někdo potřeboval komplet set spojky tak tady jsou super ceny už jezdím jenom k nim :
[ Link ]

10.07.2016, 12:32 |
Flexar | Upraveno: 2016-07-10 12:33:37
| Woko_O: Tak auto taky v servisu spojka je na vyměnu a ješte byla volna hnací hřidel v převedovce a kvuli tomu tomu nešlo vyřadit a auto popojiždělo při sešlapnute spojce. Tak zitra jdu pro auto a jsem zvědav na cenovku :-/
No příjemný to nebude, to ti řeknu rovnou.. :D
Woko_O: Tak auto uz je doma..komplet nova spojka dvouhmota,oprava prevodovky,olej do prevodovky a dvě nove manžety a cenovka 25 000kč.

11.07.2016, 23:22 |
pepe689 | Upraveno: 2016-07-11 23:23:39
-))vyborna cena-)))