Navštíveno 2990x

nakolko je tu dost motorkarov dufam ze poradite. Mam staru vyklapacku Airoh,nakolko uz dosluhuje vyberam nieco nove. Este sa rozhodujem ci dalej vyklapacku alebo zavretu helmu. Cenovo do 400€. Zatial vyberam medzi Schuberth,HJC,Shark a Scorpion. Design ladeni cierna a biela.
Ide mi hlavne o hlucnost a bezpecnost,bluetooth a komunikaciu neriesim.
Jazdim dlhsie trasy,niesom ziadny zavodnik.

Shoei Neotec. Penez jak za kravu, ale to pohodli je neskutecny...
hlucnost? Z cim vies porovnat a hlavne na akej moto?
Já jsem si pořídil překlápěčku LS2 Convert kterou můžeš používat jako trvale otevřenou i jako uzavřenou a strašně jsem si na to zvyknul.
Jezdim treti exo 1000 a zadna mi tak nesedi jako prave exo.
Jestli řešíš primárně pohodlí a hlučnost, tak si myslím, že je jasno. Stačí se podívat co má drtivá většina lidí nasazeno na takových typech motorek. Jednoznačně Schuberth. Je to už léta známá věc a troufám si tvrdit, že je v tomhle nikdo dodnes nepřekonal.
Nikdy jsem helmu na motorku neshanel, ale co kdyz vyberes tu nejvic nejlepsi a ona ti proste nebude sedet? Vim, jaka je anabaze, kdyz ja potrebuji na ten svuj skopek "pitomou" helmu na kolo.
Jel jsem s tou Shoei na skutru, ctyrkolce jak sportovni, tak uzitkove, na nahatym FZ1 a na polokapote FZ1. Je aspon pro me pohodlna az neuveritelne, ticha je dost, i kdyz je to vyklapecka, ale jenom kdyz ti plexi motorky nestrhava vitr na krk, nebo na hlavu. Pak je hlucnejsi. Na nahaci, na ctyrkolkach, na skutru je neskutecna, na polokapote FZ1 jsem musel resit proud vzduchu od plexi, kterej sel primo na bradu a pak helma hucela. Nejlepsi je ale helmu vyzkouset a treba se i kousek projet, nez nejakou koupis. Traduje se treba, ze komu sedi Shoei Neotec, tomu nesedi Schubertky a naopak.
Me treba Schubert C3 odradila tim, ze jsem od vice lidi cetl, ze se jim pri vyssich rychlostech zacina prohybat plexi, protoze inzenyri chteli udelat helmu, co mozna nejlehci, ale tady asi setrili materialem az moc. Vicemene jsem na hlavu nasadil aspon v prodejne kde co, ale Shoei byla tak pohodlna, ze proste vyhrala. Ale rikam, kazdej to muze mit jinak. Ja mel jasno v tom, ze chci klapacku a takhle vyhrala a i kdyz byla dost draha, zpetne nelituju a bral bych ji zase. Jedina vec, co mi na ni vadi, tak ze zobacek na otvirani plexi neni uprostred, ale zboku, takze se plexi nekdy nejdriv trosku zkrizi pri otevirani a az pak se otevre. Nebyt tohohle, tak bych rekl, ze je absolutne dokonala.
no v kazdom pripade si favoritov viem pozicat na 24h v tom problem nieje. Problem je ze neviem ktorym smerom ist. Vyklapacku mam posledne 3-4roky a cez leto je to ideal. C3 je zatial favorit,ale rad by som skusil aj nieco ine. Schuberth ma proste nudny dizajn. Teda aspom do 400€ a platit 600€ za par samolepiek sa mi teda nechce.
Tak potom bych poradil tu moznost vyzkouseni vyuzit. Vytipovat par helem, jednu po druhe vyzkouset a hned vis, ktera ti bude sedet nejlip ;-) Btw. original helmy od BMWrtule jsou prevleceny Schubertky.
zajtra idem testnut tento Shark,som zvedavy aky bude na ceste.
[ Link ]

15.07.2016, 08:52 |
koren s takovymhle plexi resit hlucnost:-)
vzal bych tu která sedne, jakou znacku bych moc neresil - pokud to bude něco proverenyho. Sam sem puvodne jel pro Schubertku která mi nesedla a tak jsem skončil u Shoei a spokojenost