Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Hlína z pozemku

o Navštíveno 4142x o
o 18.07.2016, 13:32 | Mr.Scully
Nechtěl jsem, aby to zapadlo v nějakém stavebním tématu se stovkami příspěvků, tak jsem založil nový. Na pozemku budu kopat sklep s garáží a zbyde mi hodně hlíny. Odhadem třeba 300 kubíků = 500 tun (plus mínus stovka). Kam hlínu odvézt, to je jedna věc, nikdo ji nechce a je to obecně drahé se jí zbavit nebo ji někam odvézt (kdyby někdo u Plzně měl zájem, napište mi). Ale k mému dotazu. Když už se mi podařilo najít společnost, která by si ji za nějakou úplatu možná vzala, tak oni trvají na tom, že k hlíně musí být hotový rozbor, že není toxická. Divil jsem se, ale prý se to musí udělat pokaždé, když se hlína někam veze... že snad kdyby tu tatru někdo zastavil, tak je nutné se tím prokázat, jinak hrozí obrovské pokuty. Ví o tom někdo něco? Nenapadlo mě, že když vezu hlínu někam na zasypání třeba jiného pozemku, že je k tomu povinnost mít hotový rozbor (který mimochodem trvá měsíc a stojí 18 litrů).

o 18.07.2016, 14:31 | Ravo | Upraveno: 2016-07-18 14:31:36
Hlínu nikdo nechce....co já bych za to dal, kdybys bydlel ve vedlejší vesnici a ne u Plzně :-(
Okamžitě bych tě jí zbavil...

S tím rozborem mi to připadne úplná blbost, vezu si to jako soukromá osoba a nazdar, policajta maximálně může zajímat, jeslti není ta Tatra přeložená.
Samozřejmě pokud by to bylo na kšeft, tak do toho asi už může kecat kdekdo...ale kde není žalobce (ani faktura), tak není ani soudce.

P.S. - nemáte někdo podobný probém že nevíte kam s hlínou a jste v oblasti Mikulovska?
o 18.07.2016, 14:55 | crestik
NJ je už daleko? Nějaký ten kubík by se u mě našel.
o 18.07.2016, 15:01 | Mr.Scully
No hlínu nikdo nechce, pokud to není krásná ornice na rostlinky. Jakmile je to normálně hlína z pozemku, tak prostě nikdo. Obvolali jsme motokrosy, skládky, developery... ještě zkusím bazoš :-)

Nový Jičín je 432 kilometrů daleko, tatra stojí 60 Kč na km (pokud beru i cestu zpátky) a mám třeba 40 tater. Jinými slovy - hlína prakticky nejde odvézt dál než nějakých 10-15km, víc už je totálně nerentabilní ;-)
o 18.07.2016, 15:38 | crestik | Upraveno: 2016-07-18 15:39:22
...to bylo pro Ravo, má to o něco blíž, no :-)
o 18.07.2016, 15:41 | Zdeny60
Být to u ŠK - beru hned.
o 18.07.2016, 16:02 | PAVELK
Krnsko u Mladé Boleslavi beru to celé :))
o 18.07.2016, 16:13 | Mr.Scully
Ajo, sorry crestiku, jsem si to špatně přečetl :-D

No uvidíme, jak říkám, nějaký varianty mám, nakonec to někde za nějaký poplatek asi udám. Jen to potřebuju nahrnout v co největším množství, aby si nejezdili lidi pro deset kubíků, protože pak se to logisticky prodraží :)

A na ten rozbor a toxicitu se asi vykašlu... zatím mi to tvrdila jen jedna firma, ostatní říkají, že o ničem neví, tak asi to nebude nic podstatnýho.
o 18.07.2016, 16:33 | Ravo
2 crestik: Nový Jičín je fakt MNOHEM BLÍŽ :)
o 18.07.2016, 17:24 | gizmi
Lehce doplnim - nebyla to informace od odpadni firmy? Pokud by se hlina vezla jako "odpad", tak opravdu potrebuji papir s presnym rozborem. Ja když třeba vyvazim lapoly ve firme, tak je to jasny. Ale narazil jsem třeba na problém, když jsem chtěl vyvezt "vsehochut" odcucnutou z kanalizace, kterou jsem nechal vywapkovat a vyčistit.. Takze asi tak.. :)
o 18.07.2016, 17:26 | Mr.Scully
gizmi - informace byla od správce navážky letiště v Letkově, protože tam berou hlínu celkem levně a ve velkém množství. Odvolávali se na vyhlášku MŽP č. 294/2005 Sb. o podmínkách ukládání odpadů na skládky a jejich využívání na povrchu terénu. Ale nezkoumal jsem, jak přesně je definováno, co je odpad a co ne. Resp. pokud je to hlína na zasypání pískovny, tak se definici odpadu vyhneme?
o 18.07.2016, 17:37 | Sau
No a na zbylém tvém pozemku to rozhrnůt nemožeš? :)
o 18.07.2016, 17:46 | Mr.Scully
Není šance, na pozemku rozhrabu tak 100 kubíků víc ne :) Mám pouze 800m pozemek, z toho na 150m vyhrabu hlínu do 2 metrů.
o 18.07.2016, 18:43 | Honza2.016v | Upraveno: 2016-07-18 18:44:38
k tomu rozboru - to není prdel, ale i někam, kde se vyrovnává terén je třeba rozbor, aby člověk náhodou nezanesl nepůvodní druh čehokoliv ...pokud jde o nějakou významější oblast..

před lety jsme rozšiřovaly dráhu (na soukromé louce, pro účely požárního sportu) , kde trénujeme.. přesunovalo se tam dost zeminy a nějaká svině nás udala, že se tam naváží hlína (jen se přesouvala z jednoho hrbu do ďolíku)... načež přišly ekologové a požadovaly rozbor hlíny a doložení jejího původu... nakonec jsme to nějak ustáli, jinak pokuta by asi byla pro sbor nepříjemná... doporučuju před navážení nějaký hlíny někam zjistit na odboru životním prostředí příslušné obce...
o 19.07.2016, 13:38 | CervinVega
Ze zkušenosti vím, ze se "opticky obrovske" množství hlíny rychle rozhrne a zvýšení není velké (cely pozemek byl zaplněn "tatrama", po rozhrnuti a slehnuti byl nárůst ani ne pul metru).
Pokud kopes na 150m2 hloubku 2m, na zbývajících 650m2 to neudělá ani ten půl metr, ne?
o 19.07.2016, 15:34 | Mr.Scully
Hele já vycházím z výkazu výměr, co mi počítala projektantka... pokud spočítá, že vybagrujeme 700 kubíků a zpět se (včetně terénních úprav) podaří dostat maximálně jen 300 kubíků, tak jí věřím a žádný valy tam vytvářet nechci :) Chci jít k vrátkám po rovině a ne po 600 tunách nadbytečné zeminy :-) A co jsem u sousedky viděl, jak vypadá necelých 100 tun, tak těch 600 ani nechci vidět. Přes tohle vlak nejede, ta zemina prostě musí pryč.
o 19.07.2016, 16:29 | MiniMike
a nejaka deponie v okoli Plzne neni? Nebo odkud se v Plzni vozi pekna zemina? Ty by teoreticky mohli o takove mnozstvi mit zajem....
o 19.07.2016, 16:50 | Mr.Scully
Není problém najít úložiště. Problém je, že tenhle typ zeminy není atraktivní a stojí peníze jak uložení, tak doprava. Víc mě trápí doprava, uložení si jakžtakž sehnat dokážu asi i levně. Ale u té dopravy je znát každý kilometr navíc - jestli to bude třeba 50 tater a každá chce 32 Kč za km a 32 Kč zpátky... takže každý kilák dopravy mě stojí 3000 Kč. Docela rozdíl, jestli to odvezu 3km nebo 20km.
o 20.07.2016, 07:14 | CervinVega
A dohoda s MÚ na zasypaní nějaké rokle, prostory, pozemku v jejich vlastnictví?
o 20.07.2016, 09:38 | Mr.Scully
Zajímavý nápad, poptám se ;)

Jinak uložení už mám zčásti zajištěno, spíš mě trápí ta doprava, 12t tatra za 32 Kč/km (krát dva) a nic většího tam zajet nesmí, takže mnoho desítek tater za tuhle cenovku... ale jako zase pořád jsou to jenom desítky tisíc. V tý celkový třípodlažní stavbě je to plivnutí do moře :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2978 sekund.