Navštíveno 3405x

Ahoj, potřebuji co nejrychleji a s co nejmenším převýšením dojet do Mentonu, to je hned vedle Monaca, mimo dálnice. Nemáte někdo par tipů kudy nejlépe? Proč mimo dálnice? Protože pojedu tímhle ????

reknu na rovinu, nedokazu si moc predstavit tam jet mimo dalnice... pokud tedy na to nebudes mit 3dny cesty.....
jaka je tva predstava trvani cesty? A jinak si osobne myslim, ze pokud Alpy mimo dalnici, tak jedes vrchem....
No na dálnici s tím nemužu :) Jede to pomalu :D Na cestu mám cca 3 až 3,5dne, takže v tom bych asi problém neviděl. V podstatě bych potřeboval vědět, který průsmyk má nejmenší stoupání. Nemusí být tedy nutně nejnižší. Z google maps mi vyšlo, že buď St. Moritz nebo Trento...
ja s ti s tim neporadim... ja to absolvoval po dalnicich :-( jedine kde jsem jel mimo dalnice bylo v Rakousku (nechtela se mi kupovat dalnicka kvuli 10kilometrum)....
A pak jsem jel mimo dalnice az od pulku Ligursky riviery... a to bylo po pobrezi... a az na to, ze porad jedes ve vesnici / meste, tak je to krasna vyjizdka az do Mentonu ;-)

19.07.2016, 19:31 |
xSam Ja bych volil platak za dodavkou. Ale samozrejme mas muj neskonaly obdiv, na takovouhle cestu s timto strojem by me nikdo nepremluvil ani za zlaty prase...

19.07.2016, 21:27 |
Sau Co si tak vybavuju, tak pres St.Moritz smerem do Italie nejake stupani moc neni, resp. je hodne pozvolne. Naopak za nim je klesani - malojapass tusim ze a pak uz vicemene rovina.
Relatívne rýchle by to mohlo byt aj autovlakom
[ Link ] a potom z Verony po vlastnej osi až do cieľa.
Tak přes Itálii budeš mít vždycky buď hory (2x), nebo dálnice, nebo obojí:)
Přes Swiss hory moc..
Do IT přes Brenner - občas to objíždíme i mimo dálnice a popravdě nevím jaká tam je cesta (osobně jsem nejel), po dálnici tam je taky stoupání velké tak předpokládám že tady to bude podobné.
Z Itošky do FR buĎ přes Briancon (lepší, ale pro tebe zajížďka) nebo Cuneo (opravdu šoustky), ale obojí opravdu vysoké převýšení. Další možnost po pobřeží po dálnici - asi ideální, dá se jet jen ca 30km po dálnici jakoby objet ty hory a zbytek na it i fr straně okresky. Nebo to vzít úplně přes německo a FR okresky - Beasancon, Lyon, Marseille, Canes, Monaco, tam máš převýšení minimální a určitě by ses vyhnul úplně dálnicím, ale je to o dost dál tedy.
chrumo: To jsem zkoumal a a pokud nechceš celou cestu sedět tak je to hrozně drahý :( Za ty peníze dojedu po ose tam a zpět....
xSam: To není ono ;-)
Sau: Klesání zmáknu, brzdy jsou na lanech, takže kapalinu neuvařím... :-D Jen ten dvoutakt moc nebrzdí motorem...
Martyn: Objet to mě taky napadlo, ale to bude asi neunosně moc kilometrů. Po dojetí do Mentonu mě pak čeká ještě cca 800Km do neznámého cíle :D A pak ještě buh ví kolik km zpět do Prahy...
To si tam jedes jen zapichat a pak hned zpet?:-)

21.07.2016, 20:45 |
Sau Area51: Ty jo, to s tim jedes na 'point'? Hezkyyyyy :-) Ja uz sem ho chtel jet tolikrat, ale neni cas :-( Poradne si to teda uzij! :-)
Sau: Jj, přesně tak, jedu Cabrio Point, už potřetí ;-)
Allinone: To se nevylučuje ;-) Řezivo si beru sebou :-D

21.07.2016, 21:46 |
Sau Super :-)
Ja sem kdysi trasu Landeck (rakusko) - Monako mimo dalnice jel. Kdyz pojedes pres ten St.Moritz tak tam stupani velice neni. Ja sem pak dal jel pres Como-Novara-Asti-Alba a Cuneo. Az potud je to rovina, dal do Monaka je ale pohori, no. Podle ma sa nejakemu tomu kopci bohuzel asi nevyhnes
Kolik to chlastá? Jinak peknej vejlet...