Navštíveno 8823x

Ahoj, sháním nějaký kvalitní HDMI kabel s délkou 10 metrů a ideálně nějakýma ne moc objemnýma konektorama. Potřebuju ho protáhnout nějakým rozumně velkým husím krkem.Bude to na propojení receiveru a projektoru. Měl by zvládat full hd a 3D, což by snad neměl být problém u drtivé většiny kabelů. Nemáte někdo nějaký horký tip? Předem díky.
Čau, řešil jsem obdobné, bral jsem od uživatele Ravo. Ví o tom své. Můžu jen doporučit.
Super, diky, napisu mu...

01.08.2016, 11:54 |
Ravo Ahoj, psát mi nemusíš, je to jednoduchý - kup pořádný kvalitní kabel s silnými měděnými vodiči (ne izolací :) s průřezy minimálně 28AWG.
Trošku vodítko bude když kabel bude splňovat požadavky normy HDMI v1.4 - tento kabel by měl pak umět i 4K.
Na slovensku děláme velkoobchodně tyto kabely, ale do CZ ti to neumím prodat:
[ Link ] (cena bez přihlášení je samozřejmě brutálně nastřelená, běžně se to prodává za cca 10€ bez daně)
V čechách nás prodává AsbisCZ, ale nevím jeslti tam dokážeš nakoupit:
[ Link ] Jinak pokud chceš nakoupit jako koncák, tak zkus kouknout třeba na Krup.cz nebo třeba Agem.cz a něco si tam najít, ale pozor na tu normu, ať to splňuje v1.4.
Jinak kabel je poměrně robustní, nemůžeš čekat tenkou tkaničku pokud chceš kvalitu, ale konektory nejsou něják prasácký
jj, já sháněl před 2lety 15m. V obchodě mi řekli, že se nedá žít s ničím levnějším než 2-4000Kč a pokud opravdu chci něco smysluplného tak mám počítat tak 10 000Kč.
Nakonec jsem koupil nějaký starší od místního člena za 900, ale ještě jsem ho nezkoušel :). Udivuje mě, že je to až tak velká masírka prodejců a stačí kabel za 10€ :).
Ravo: Z Asbisu berem v praci, takze by to melo byt resitelny. Diky moc sefe ;-)

01.08.2016, 15:16 |
Ravo 2 M.a.r.i
10m je takový hraniční pro 4K formáty atd (jde taky o FPS).
Kdyby chtěl DJželva přenášet 4K tak bych mu asi už doporučil aktivní typ kabelu (se zabudovaným zesilovačem), ale pro toho jeho "obyčejný" FullHD a 3D je ta 1.4 na 10m v pohodě.
Ravo: Já chtěl jenom na FHD :). Ale 15m je asi už o něčem jiném.
Mari neni to pravda, on je opravdu rozdil 10 a 15m.. Mam taky 15m k projektoru a par kabelu jsem vystridal, nakonec jsem vzal neco asi za 1600 co konecne funguje bezproblemove..
Driv mi normalne vypadavaly pixely..

01.08.2016, 17:27 |
Tuner#2 | Upraveno: 2016-08-01 17:28:58
Neni 4K jako 4K a to plati i 1080P. Vzdy zalezi na kvalite nahravky a datovem toku. Jinak u HDMI plati hranice 7,5 - 10m jako mezni. Vse nad by se melo uz resit po prevodniku a datovem kabelu. Ono HDMI uz v dobe vzniku byl nesmysl, psal jsen to tady uz pred xy lety, ale holt jsou veci co clovek neovlivni a oveckam je to jedno, ba tomu tleskaji...
Na 10m to chce uz opravdu kvalitni kabel. Nemusi stat 4rku, ale pod litr to taky nebude. Chce to bud vedet co a nebo vyzkouset.

23.07.2018, 18:53 |
xSam Změnila se nějak doba?
Potřebuju 15m, co byste mi prosím doporučili.
Díky moc
xSAm
Změnila s příchodem 4K se klasické HDMI stalo úplně nepoužitelným na větší vzdálensot jak 1-2m. Jsou už optické HDMI kabely a nebo použiješ převodníky na optovlákno. Ale to už jde mimo mě, jen jsem to viděl loni na výstavě, praktickou zkušenost co koupitpoměr výkon/cena nemám :-/

25.07.2018, 08:46 |
xSam Ty jo, to jsou věci.
Potřebuji 10 - 15m (musím ještě naměřit) od Projektoru k PC a PS.
Projektor je FHD, nicméně do budoucna počítám s pořízením 4K projektoru.
Našel jsem tohle:
[ Link ] Mohlo by stačit?
xSam: nemám odzkoušeno, ale dle popisu to vypadá na obyč kabel a ten popisek lže a nebo to bude s tam malým datovým tokem, že to nebude koukatelné. Pro plné rozlišení UHD na 15m prostě kabel fungovat nemůže, když nestačil ani na slušné full HD...
kiklop32: To první je solidní blbost...

25.07.2018, 16:59 |
xSam

25.07.2018, 17:10 |
Tuner#2 | Upraveno: 2018-07-25 17:11:21
xSam: jsem z oboru pomalu 5 let, takže těžko posoudím, ale pořád je to kabel, takže osobně si myslím, že bude problém. Řešil bych to převodníkama anebo HDMI s optickým vláknem. 4K není konečné rozlišení a na ten datový tok prostě debilně konstruované HDMI nestačí.

25.07.2018, 17:20 |
xSam To co jsem postnul je právě optickej kabel.
Jo jsem slepej to by mohlo být OK ale raději prověřit jinde před koupí.

25.07.2018, 17:44 |
Tuner#2 | Upraveno: 2018-07-25 17:44:38
Jako přenos po dvojlince?