Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Win7 => Win 10 - chybí rozlišení

o Navštíveno 10581x o
o 01.08.2016, 17:19 | Sau
Prosím o radu.

Po "nátlaku" Microsoftu jsem upgradoval Windows 7 Pro na Windows 10 a nastal problém - mezi možnostma vybrat si rozlišení chybí to moje, 1440x900.

První co ma napadlo bylo zkontrolovat ovladače grafické karty (nVidia GeForce 8200), ty to hlásilo aktuální. Přesto sem stáhnul z webu nVidie nejnovější (341.95) a spustil jejich instalaci. Ta proběhla ok, ale ani po restartu PC se mezi rozlišením neobjevilo to moje. Tak sem dal ovladače odinstalovat a zkusil postupně další tři starší verze ovladačů a pořád nic. Rozlišení 1440x900 ve výběru chybí.

Když sa ho pokusím nastavit natvrdo přes ovládací panel nVidie, tak je to rozlišení jakési divné, rozmazané a jakoby zmáčklé (má černé pruhy nahoře a dole).

Nějaký nápad, krom přechodu nazpět na W7?

o 01.08.2016, 21:09 | KaZaN
Zkusil bych vzít jinej disk a čistou instalaci těch Desetníků.
o 01.08.2016, 22:08 | Crimson
To je co 1440 x 900, max rozlišení tvého LCD ?

Co tohle, zkus googlovat Youtube video:

o 02.08.2016, 19:20 | Sau
Crimson: jj, nativní rozlišení mého monitoru. no, to už mně přijde pro ma moc složité, to tam spíš hodím zpátky sedmičky.

KaZaN: No upgradoval sem na ně ze sedmiček, tj. instalační disk desítek nemám.
o 04.08.2016, 08:34 | KaZaN
o 04.08.2016, 16:07 | CHUROS
Vetsinou je to v ovladaci v tvem pripade k monitoru win ho nenajdou.

Hodne pomaha reset do tovarniho nastaveni. Jinak 10 chroupnou ovladace i z vist.

U starsiho HW jw potrebga chvilku hledat
o 04.08.2016, 17:27 | KaZaN
Jak rika Churos, reset do tovarniho coz je vlastne cistej instal a paradoxne to vetsinou nejak ovladace zvladne i resto ze pri upgradu to nedalo.
o 04.08.2016, 17:51 | Sau
KaZaN: díky za odkaz. Stáhnu a zkusím to. Akorát, co sa myslí tím čístá instalace? Teď když je tam mám tak je mám první nějak smazat? Disk kde mám Windows mám čistě na systém, nic dalšího na něm není (SSD). Doteď když sem přeinstalovával Windowsy sem dycky vložil disk do mechaniky a řídil sa pokynama co to psalo.
o 04.08.2016, 17:59 | KaZaN
Pokyny jsou tam srozumitelny, neboj, z hlavy je nevim, ale to dáš ;) Kor kdyz na otm disku nemas nic o co bys stal tak bych si hlavu nelamal...
o 04.08.2016, 18:27 | Sau
Jasně, šlo mně enom o to, jestli sa tím čistá instalace myslí že dám do mechaniky disk s Windows a ty stávající čistě přeinstaluju, nebo jestli sa musí před instalací samotnů něco nejak mazat, formátovat nebo nevím já co :)
o 04.08.2016, 19:33 | RedBaron
Já koupil licenci na W7 a ted 28.7. vytvoril programkem co ma MS na strankach instalacni flashdisk, bootnul z nej, zadal SN od sedem a za hodku uz W10 slapaly jak vino.
o 04.08.2016, 20:57 | Crimson
V úterý vyšel nový Build Windows 10 Version 2016/07
jsou docela překopaný, stahni si ISO nebo updatuj rovnou od Mrkvosoftu, třeba to pomůže

[ Link ]

o 04.08.2016, 21:20 | KaZaN
Sau nic mazat nemusis, zepta se Te to jak to chces pri instalaci.
o 05.08.2016, 08:54 | CHUROS
Pres centrum akci /menu aktualizace a zabezpeceni / obnoveni je volba obnovit pocitac do Tovarniho nastaveni.

Pak se te akorat zepta, co chces zachovat. v pripade cite instalace pouze osobni soubory.

Nepotrebujes zadne ISO a z niceho bootovat. V 10 tohle funguje dobre.
o 05.08.2016, 09:39 | Bigboss
Tohle jsem jednou řešil po přeinstalaci sedmiček,prostě 1440x900 tam nebylo jen 1390x něco...Kamarád mi poradil že by to mohl dělat kabel dvi a měl pravdu. Vyměnil jsem ho a najednou tam ta možnost byla. Toť má zkušenost.
o 08.08.2016, 18:13 | Sau
Díky všem moc za rady. Problém je (asi, snad) vyřešen. připojil sem monitor k PC přes DVI kabel a najednů sa to moje požadované rozlišení v nabídce objevilo. Připojil sem teda zpátky analog a je tam pořád, prozatím aspoň :) Nechápu, ale guuut :)
o 08.08.2016, 21:38 | Bigboss
Sau: Takže to bylo v kabelu jak jsem psal.. :_)
o 08.08.2016, 21:50 | Sau | Upraveno: 2016-08-08 21:50:42
No, bylo aj nebylo, kdyz sem to rozliseni windowsy tim DVI kabelem "naucil", tak uz ho ten stary VGA kabel zvladne. Stejne tak ho zvladl pri prechodu z XP na Win7, bez jakehokoliv "uceni", takze je podle ma kabel v poradku. Win10 budu nejake divne.
o 21.08.2019, 19:53 | HIGHTOWER
Tak aktuální zpráva - pro WIN 7 skončí podpora 14.1.2020 [ Link ] ... Dost mě štvou, 7 jsou super a nechci měnit, ale zase být bez podpory :-(

Jaké máte za ty roky zkušenosti s WIN 10?
o 21.08.2019, 20:07 | kiklop32
Taky jsem nechtěl přecházet, ale u mě byl problém s DX12, takže jsem tam dal Win 10 a už bych neměnil. 7 jsou fakt strašný :) člověk to jen nevidí než si zvykne na 10
o 22.08.2019, 05:56 | maresk
konec podpory W7 - hálelujá, konečně přestanou ten systém mršit :-) a bude to fungovat :-)

kiklop: na hry je to OK, ale na práci něco neuvěřitelně strašnýho :-( - jako že W10 bez upozornění v rámci aktualizace odinstalují licencovaný programy, který jsou 100% kompatibilní s W10 a zjistíš to podle toho, že najednou chybí ikony, máš nastaveno, že od 7 do 18h je čas obvyklého používání a ono si to kolem 10h vzpomene, že bude instalovat aktualizace a restartovat a nemáš šanci nechat uložit rozdělanou práci a přijdeš o to, cos neuložil ? Ať si MS desítky strčí tam, kam sluníčko nesvítí, takhle se OS chovat nesmí :-(

Kdyby tohle dělaly jen obyč. 10ky, tak se s tím ještě i možná smířím, ale že podobný věci dělá Windows Server, to už je hodně přes čáru, servery mají běžet nonstop a restart kvůli aktualizacím má být vždy potvrzený adminem toho serveru, což se neděje :-(

Win 10 byl jeden z důvodů, proč jsem z platformy Windows v rámci pracovního počítače odešel - s počítačem potřebuju pracovat a ne řešit, co zas která aktualizace zmršila :-)
o 22.08.2019, 07:01 | Milhauzz
Všechno je o zvyku. Mám Win10 vlsatně všude, žádnej jinej OS na počítačích doma nepoužívám. Ano, taky sem ze začátku nadával, že toto jinak a toto jinak, ale časem si člověk zvykne a když přijdu k Win7, tak sem vyřízuenej jak bytová žádost, protože tam není to, co hledám :)

Win update je o nastavení, ano, to defaultní nemusí vyhovovat každýmu. Hele, furt je to jen blbej kompjůtr, je to nástroj k práci, takže ukládat a ukládat a ukládat :)
o 22.08.2019, 12:12 | sotek
7 tu jsou od roku 2009, mezitím se HW posunul výrazně dál.
Aktualizace v 10 jsou teda opruz, hlavně ty velké 2x do roka. Ale jinak spokojenost, dám Classic shell (nyní Open shell) a je to.
o 22.08.2019, 15:41 | AR
maresk: to bude asi ručičkama. Na win 10 jedu o jejich betaverze a nemám je jen na pc co zapnu jednou za měsíc ale na pracovním ntb a nikdy se mě nestalo že bych tajně přišel o programy nebo že by chtěl dělat updaty když pracuju. Win 10 si nemůžu vynachválit a s pomalu s každým updatem jsou lepší a lepší.
o 22.08.2019, 15:57 | maresk
AR: Tak nastavení je daný, co lze nastavit, je nastavený, přesto si instaluje aktualizace a nebere v potaz nastavení (v době, kdy nemá aktualizovat, tak činí) - mě to domů nesmí, na stolním PC, které používám poměrně málo, mám Win 7 a nehodlám měnit do té doby, kdy 10ky začnou fungovat tak, že budou respektovat nastavení :-)

Jinak v rámci "velkých" updatů Win 10 naprosto bez varování odinstaluje některé programy, mj. se to stalo i s účetnickým sw Pohoda, mám přímo potvrzeno od Stormware, že o tom vědí.

Nejsem staromilec, ale PC potřebuju k práci a 10ky mě neoslovily ani náhodou, sere mě X-tá změna UI, nastavení rozfrcaný do 2 míst, určitá nepřehlednost v některých nastaveních - je to na dlouhou debatu :-)

Jak jsem psal, na pracovním noteboooku windows nemám a funguje tak, jak chci já a ne, jak chce výrobce OS :-D
o 22.08.2019, 16:22 | kiklop32
maresk

hele nevím, ale na PC trávím hodně času doma i v práci + spostu PC stavím lidem okolo a nikdy se mi nestalo, že by aktualizace cokoliv posrala, případně, že by mi restartovala sama PC. Vždy se ti zeptá jestli restartovat nebo nikoliv. Kdy si je stáhne a nainstaluje je úplně jedno, protože při dnešních výkonech je to v pohodě. Nikdy se mi nestalo, že by aktualizace odstrňovala programy a ani že to někdo řešil. Vzhledem k tomu, že to je Pohoda, tak bych hledal problém u nich.

Dělá ti to něco jiného než Pohoda?
Co se aktualizací týče, tak nikdy v životě se mi nestal restart samovolně.

Asi se přikloním k názoru s problémem mezi židlí a klávesnicí :) Neber si to nijak osobně.
o 22.08.2019, 19:06 | AR
ntb mě běží od rána do noci, aktualizace se občas stáhnout na pozadí a pak jen čekají než udělám restart, nikdy mě samovolně neudělaly reset. Max když jsem vysloveně dal instalovat nějaký větší update kde bylo upozornění že je potřeba restart. Ale co teď chodí updaty tak se mě nahodí vždy v noci.

A ntb je pro mě nástroj k vydělávání peněz, takže mám na něm nejen os ale vše co potřebuji k práci, ale pohoda mezi ně teda nepatří. u toho to bude spíše problém samotného sw. mám tady IDEčka, CADy, cloudový manažery a bez problému. Samo některé updaty se MS nepovedou a stopujou je, ale ty se blokly ještě než přišel rollout pro mě :D
o 25.08.2019, 18:08 | Mr.Scully
Vy někdo reálně poznáte rozdíl mezi Win7 a Win10? Já byl velkým zastáncem sedmiček, ale teď už mám desítky všude a neviděl bych k downgradu sebemenší rozdíl, všechno se ovládá stejně, vypadá plus mínus stejně, není to tedy jedno?
o 25.08.2019, 20:13 | worm03
skoro jo... ale není... některý specifický věci fungujou pouze na W7 a jiný pouze na W10... takže záleží na tom, co kdo na tom dělá a jaký software používá...
o 26.08.2019, 10:48 | maresk
kiklop32, AR: Pohoda byla jeden z příkladů, dalšímu zákazníkovi v rámci updatu ze 1709 na 1803 zmizel i Office 365, který má předplacený, těch programů je celkově víc, bohužel nepamatuju se na všechmy, které jsem musel kde reinstalovat :-(, ale asi si to začnu poznamenávat.

Mě neštve to, že to ten program odinstaluje, může tam být chyba, kterou MS řeší tím, že "špatnou" aplikaci odebere, ALE DOHÁJE AŤ na to UPOZORNÍ uživatele. Když to umí udělat v rámci aktualizace Apple, tak pro MS by to neměl být problém.

Jen za poslední 3 velké updaty jsem osobně viděl celkem 20+ strojů, kde byly odinstalovaný aplikace právě updatem.

Jinak ad respekt k nastavení - zákazník má Lenovo tuším Yoga ?, Win 10, je to 2v1, nedávno byli docela na MS naštvaný - ta mašina se používá jako odečtové zařízení pro radiomoduly (vodoměry, RTNka) a byť má nastavený čas od 6h ráno do 18h, kdy nemá restartovat, tak se v 11h dopolko v klídečku sám restartnul a začal instalovat aktualizace. Nastavení jsem kontroloval, vše nastaveno v pořádku.

Nerejpu, ale až budete mít na starosti celkem 100+ PC s Win 10, tak uvidíte, jak se Win 10 chová, 20+ PC je málo :-( a v případě 5 a méně PC je to fakt o náhodě a štěstí :-(

Pro mě osobně je Win10 zatím nejhorší OS, co kdy MS vydal (a to jsem docela pamětník - ještě pamatuju doby, kdy se běžně fungovalo na Win 3.1/3.11 :-D)

Jak jsem psal, je to na dlouhou debatu.

o 26.08.2019, 13:30 | crestik
že si Win 10 vesele samy něco odinstalují po aktualizaci můžu potvrdit. Poprvé jsem byl na vážkách, že jistý SW jsem tam měl, ale používám dva pracovní NB (druhý s XP), tak jsem tomu nevěnoval pozornost. U dalšího softu už jsem si říkal, že to je dost divné, že už to tam nemám, že jsem si pamatoval instalaci a zrovna dneska jsem věděl stopro, že ještě dva týdny zpátky jsem tam měl nastavovací program pro lis, protože na tom starším nejede...a zase pryč.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3353 sekund.