Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > D: skřípající okno

o Navštíveno 4076x o
o 02.10.2016, 16:10 | zipp | Upraveno: 2016-10-02 16:12:45
Zdravím, rád bych se zeptal, jestli nemáte nápad, jak zamezit skřípání okna při jeho stahování (jinej, než koupě nové lišty).
Skřípání vzniká otěrem o tuto gumovou lištu. Je to opravdu velice hlasitý a nepříjemný.

foto k příspěvku  od zipp

o 02.10.2016, 16:15 | Collin
Je to opravdu o gumu? Mě takto skripalo,lupalo okno a pak padlo dule.. Stahovačka ko..
o 02.10.2016, 16:16 | Ravo
mě dělá to samý u 20ti leté vectry, prostě ta gumová lišta už roky ztvrdla.
Takže první pokus bude změkčení lišty (glycerin, silikonový olej) - sice bude pak umatlaný okno, ale snad to časem vyčistím a přestane to mastit. Druhý a závěrečný pokus bude výměna té gumové lišty za novou měkčí.
Ale nevím kdy to budu realizovat, začíná zima a okýnko až do jara nebudu stahovat, takže asi až příští rok ;-)
o 03.10.2016, 06:38 | zipp
Collin: ano, je to určitě o tu lištu. Když při stahování okno rukou přihnu k sobě, tak to neskřípe.

Ravo: ano, něčím to namazat mě taky napadlo, jenže právě jak říkáš, bude pak hrozně umatlaný okno. V zimě to naštěstí nedělá, jen když je teplo, takže mi snad už za chvíli začne klid, ale rád bych to nějak vyřešil... kupovat tu lištu (na obou stranách) novou v Audi vyjde na ranec a u 20ti letýho auta to bude stát jako 1/4 auta
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4303 sekund.