Navštíveno 4076x

02.10.2016, 16:10 |
zipp | Upraveno: 2016-10-02 16:12:45
Zdravím, rád bych se zeptal, jestli nemáte nápad, jak zamezit skřípání okna při jeho stahování (jinej, než koupě nové lišty).
Skřípání vzniká otěrem o tuto gumovou lištu. Je to opravdu velice hlasitý a nepříjemný.

Je to opravdu o gumu? Mě takto skripalo,lupalo okno a pak padlo dule.. Stahovačka ko..

02.10.2016, 16:16 |
Ravo mě dělá to samý u 20ti leté vectry, prostě ta gumová lišta už roky ztvrdla.
Takže první pokus bude změkčení lišty (glycerin, silikonový olej) - sice bude pak umatlaný okno, ale snad to časem vyčistím a přestane to mastit. Druhý a závěrečný pokus bude výměna té gumové lišty za novou měkčí.
Ale nevím kdy to budu realizovat, začíná zima a okýnko až do jara nebudu stahovat, takže asi až příští rok ;-)

03.10.2016, 06:38 |
zipp Collin: ano, je to určitě o tu lištu. Když při stahování okno rukou přihnu k sobě, tak to neskřípe.
Ravo: ano, něčím to namazat mě taky napadlo, jenže právě jak říkáš, bude pak hrozně umatlaný okno. V zimě to naštěstí nedělá, jen když je teplo, takže mi snad už za chvíli začne klid, ale rád bych to nějak vyřešil... kupovat tu lištu (na obou stranách) novou v Audi vyjde na ranec a u 20ti letýho auta to bude stát jako 1/4 auta