Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Graf - pomoc

o Navštíveno 3889x o
o 18.10.2016, 19:15 | Zdeny60
Zdra hoši, řeším problém:
mám dvě čerpadla - stejná, obě čerpají 4m3/min. Obě čerpají po dobu 14 minut. Startují v čase T=0, tzn. obě čerpají sumu 4+4m3/min po dobu 14 minut, tedy celková integriovaná hodnota je v první periodě 8m3/min. Po nějaké době se ale perioda čerpání "rozejde" tzn, nečstratují ve stejném čase, ale napříkla s 5ti minutovým zpožděním jednoho proti druhému. Tzn. integrovaný průběh čerpání je po dobu prvních 4 minut 4m3/min, ale od 4. minuty už 8m3/min, a v posldeních 4 minutách zase jen 4m3/min, nebo to první se díky posunu času už zastavilo, Takto se to opkauje pořád, jen překrytí je různé, někdy větší, někdy menší., někdy vůbec (tzn, jdou po sobě). Toto potřebuji zanést do grafu, kde x= čas a Y se rovná suma průtok. Zatím jsem to nevyřešil bojím se, že X cel toto nezvládá, protože neumí graficky znázornit děj v reálném čase, resp. nevím, jak ho definolavt. Zkusol jsem zadat T0 =4m3/min, T1=14min = 4,3/min, T3-14,05 =0m3/min- abych mu určil počátek a konec úseku, Nic, Graf to neumí.
Nějaká rada: Představuji si, že dostanu prasvoůhlé pruhy o šíři 0-14 minut, kdy průtok bude b´d jen 4, nebo 8 nebo 0 m3/hod. Obdélníky o různé šíři X základny.

Rady vítány. prosím, nepsat že to řeší papír a pravítko a tužky, to už mám hotové:-) Taky v Cadu jsme si udělal graf, ale chci to v nějakém editoru, kde se budou moci měnit hodnoty.

Díky všem.

o 19.10.2016, 10:54 | Augi
Jde o to, jakou chceš mít na ose X jednotku, zda minuty či hodiny, ale mně to zní vcelku jednoduše...
o 19.10.2016, 12:12 | assassin
Nevim jestli jsem po ranu tupej, ale "graf deje v realnem case" si nejak nedokazu predstavit co je, "integrovana" hodnota prutoku v m3/min mi taky nejde do hlavy. Nejlepsi by asi bylo kdybys sem dal ten graf na papire, at vime jak si to predstavujes.

Pokud budu mit dve rady hodnot, v jedne cas a v druhe hodnotu prutoku tak to prece graf udelat musi ne? Jen pro kazdej cas kde zapne jedno z cerpadel budou hodnoty prutoku dve - jedna pred tim nez zapne a jedna po - aby to bylo skokove (neni to fce)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2612 sekund.