Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > OT: Domaci WIFI router?

o Navštíveno 3808x o
o 23.10.2016, 11:51 | -Hans-
Ahoj,

prosim o doporuceni, po 5 letech asi zacal umirat doma router od O2, sila signalu je na 5-6m zalostna - 1 carka a i ping je mnohem horsi. Jedna se o panelak, rychlost od O2 je 16megabit, nameril jsem kdysi i 22. Pripojeny na WIFI 2-5 zarizeni + kabelem pouze 1 NAS WD disk.

Nechci nic extra, ale zase zadny shit, stredni cesta nejaka, no :) Nebo co by se mohlo hodit navic, co neznam?

o 23.10.2016, 12:10 | mr.brain
Co to je zač? Huawei (bílá barva)? Jeden bych tu měl, DSL jsem zrušil, tak mi to tu zbylo.

Jinak jestli máš DSL, tak ta krabička od O2 je DSL modem, router a wifi AP v jednom :) Pokud bys chtěl jen router, tak by ses toho co teď máš doma stejně nemohl zbavit, sloužilo by to čistě jen jako modem.
o 23.10.2016, 12:33 | maresk | Upraveno: 2016-10-23 12:35:27
jako mr. brain, vzhledem k tomu, že panelák - zjisti, zda všechny tvoje zařízení umí i 5GHz, jestli jo (je to norma a resp. ac), pak wifi router, co umí 5Ghz, vyhneš se tím rušení od sousedů (viz konec postu), pak pořiď cokoli, co umí ADSL, to Ti bude dělat fyzický připojení a za to flákni wifi router, dobrý zkušenosti mám s Mikrotikem, pokud chceš něco jednoduššího na nastavení, tak obyč TP-Link Archer C2 - je to dual band, umí jak 2,4GHz tak 5GHz (a,ac) a hlavně - má to gigabitovou drátovou síť - docela dost si zrychlíš přístup na tu NASku, přeci jen 12MB/s a 120MB/s je celkem rozdíl :-D, navíc je to poměrně levný (nedávno jsem kupoval cca za 1300 Kč s daní)

Jinak si stáhni něco, co umí ukázat wifi kanály (třebas Vistumbler pro Wokna, Wifi Explorer pro OS X), je totiž hodně pravděpodobné, že máš sousedy "pitomce", co mají wifi na stejném nebo blízkém kanálu a ruší Ti to tvoji wifi (v bytovkách obecně velký a častý problém)
o 23.10.2016, 12:36 | -Hans-
Je to Comtrend. Jj, uz mi to docvaklo, no. Je to DSL, takze potrebuju modem s routrem a wifi. Chtel bych asi moderni AC, ale ty ceny se mi nelibi, tak zatim koukam, co a jak :)

o 23.10.2016, 12:41 | -Hans-
maresk: 5GHz uz umi. Takze radis 2 zarizeni? jakykoliv modem, ktery se pak nastavi podle O2 a k nemu pripojit toho Archera?

A ty kanály jdou nějak přehodit? :)

A obecne je tedy pravdepodobny, ze modem je ok, ale vysilaci cast je rusena, nebo zacina byt ko? Pak by tedy byla i moznost zachovat tu věc od O2 a propojit s routerem?
o 23.10.2016, 12:55 | -Hans- | Upraveno: 2016-10-23 12:56:53

foto k příspěvku  od -Hans-

o 23.10.2016, 12:57 | -Hans-
Ted je to trochu lepsi, ale jeste pred hodinou to byla megabída.
o 23.10.2016, 13:34 | maresk
jj, ADSL modem a za něj Wifi router - ten Archer C2 je "pomalejší" ACčko :-)

Jinak co koukám na ten výpis wifin, tak 100% ruší ty na kanálu 6, přehoď se na kanál 9 - kanály u wifi se totiž částečně překrývají, takže silná wifi +-1 kanál od Tvého ruší Tvojí wifi :-(

Změna kanálu u Comtrendu - vlezeš do administrace, tam do Wireless, v tom do Advanced a tam je to hned druhá položka shora :-)
o 23.10.2016, 14:15 | -Hans-
MARESK: Tak jsem zjistil, ze kanaly si to meni automaticky, ale jinak je to presne, jak pises. Dale jsem zjistil, ze byla defaultne nastavena cela rada nesmyslu. Sirka pasma mohla byt 40, ale byla jen 20, pak byly povypinany nejaky blbosti ovlivnujici vykon, takze jsem to prenastavil, na zaklade Vistumbleru jsme si pohrali i s umistenim a natocenim Comtrendu a ted mam signal v mistnosti, kde mam ntb v sile 80%, coz uz docela jde, narust o desitky procent. Takze prima. Myslim, ze zatim nova krabicka neni potreba, uvidim, jak se to osvedci v sirsim casovem horizontu :)

MOC DEKUJI ZA POMOC :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2036 sekund.