Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Garážová vrata - Hormann vs Kružík

o Navštíveno 17418x o
o 24.10.2016, 09:49 | Antonio
Pánové, mám před sebou rozhodnutí ohledně garážových vrat. Mám selektoval jsem si 2 nabídky, které mě zaujaly nejvíce a teď se musím rozhodnout.
Velikost vrat je cca 5500 x 2500cm

1) Vrata Hormann, pohon Hormann, povrchová úprava - nástril do odstínu RALky, vyjíždění klasika, do pravého úhlu

2) Vrata Kružík, pohon kružík (vyroba buhvi kdo), polygrain, vyjíždení podel stropu.... Mám pultovku střechu s priznanou výškou stropu a vrata budou kopirovat strechu, tzn, ze nebudou zabírat v garazi tolik mista v pripade, ze bych se rozhodl v budoucnu pro sloupovy zvedak.

3) kombinace kruzikovych vrat z elektronikou (pohonem) od Hormanna, tzn udajne jeden z nejlepsich pohonu a sikme kovani kopirujici sklon strechy)

Male " + " pro Kruzika je, ze krom nastriku umi i folii, ktera je podle me odolnejsi na poskrabani ( + 10 000Kč) a umí kopírovat sklon střechy (3000 Kč). Ani jedno z těch věcí mi od Hormannu prý neudělají

Cenově jsou +- na 1000Kč nastejno.
Hormann 43 000 bez dph
Kružík 42 000 bez dph ve stejnem provedeni jak hormann. (s sikmym kovanim na 45 000 bez dph)

Vzhledem k tomu, ze ty vrata tam chci mít navěky, tak nereším cenový rozdíl.

Jde mi o poměř kvalita(značka) vs praktičnost.
Táhne mě to k němcům,ale líbí se mi šikmé kování

Díky za tipy, zkušenosti, názory a návrhy :-)

o 24.10.2016, 12:36 | Mr.Scully
Jen ze zvědavosti, Lomax jsi vyloučil? Já měl doporučení na Lomax vs. Hörmann a víceméně názory lidí v diskusích byly buď "je to fuk" nebo "Lomax o trošku lepší". Budu mít klasický sekční v takový tý klasický šedý barvě hliníku, číslo teď nevím.
o 24.10.2016, 13:01 | MazliG
Vem si u kruzika pohon somfy. Nabizi ho a ma donprivatu 5 let zaruku. Nastrik od hermana i kruzila ti 100% vybledne. To ti podepisu. Kruzik dava renolitovou folii a ok. Vrata jsou velika a jestli mas nejakou tmavou barvu na zapad budou ti trosku cvicit s prohybanin i pres vyztuze. Na funkcnost to je fuk. Hlavni je mit u kruzika kovani std standard. Nehrnout se do eco v tomhle rozmeru. Pruhyb 7016 antrazit na zapad bude u ulobou vyrobcu v extremnim teple 4 cm pocitam.
o 24.10.2016, 13:03 | MazliG
Nejlevnejsi pohony u kruzila je nyni samozrehme cina a oznaceni asi dormax tusim. Na druhou stranu fungujou ok. Somfy je ale super a priplatek bude do 2 tis s 60 mesicni zarukou
o 24.10.2016, 13:04 | MazliG
Lomax = kvalita platilo tak naposled pred 8 lety. Tedko uz jsou jen drahy. Taky mam doma lomaxy. Pihon marantec. Ten mmj nabizi i kruzik. Zaruka 3 roky. Somfy je ale proste lepsi.
o 24.10.2016, 13:04 | MazliG
Pisu na mobilu.... sorry za chyby
o 24.10.2016, 13:15 | Antonio
pohon kruzik nabizi Doormax 1200N, chuj vim co je to zac
barva ral 7016 polygrain. o kovani neni v CN ani slovo
o 24.10.2016, 13:53 | MazliG
nástřik 7016 ti vybledne - u hormannu 100% u kružíka asi taky. Doormax jsem ti psal, kružík nabízí nyní 4 druhy pohonů viz. ceníky.
1. pohon SOMFY
2. renolitová folie 7016 antrazitgrau
3. kování STD na nadpraží 35 cm
4. popřemýšlet, když je to na západ o pracovní sekcí teplem

[ Link ]
o 24.10.2016, 13:55 | MazliG
jak píšeš Doormax - chuj vím co je to zač, dyk jsem ti odpověděl - doormax je čína, je to defakto nejlevnější základ - já je nepoužívám - používám SOMFY kvůli záruce pro koncáky a kvůli tomu, že somfy beru pro rolety, vrata a markýzy - zkrátka všude - víc už ti poradit nemůžu .o)
o 24.10.2016, 13:56 | MazliG
když napíšeš o nabídku, tak ti samozřejmě nacení to nejlevnější tzn. doormax - dříve býval doormatic - protože bude porovnávat .... srovnávat - což u různých výrobců laik nemůžu umět posoudit
o 24.10.2016, 14:01 | MazliG
nech si nacenit pohon Somfy Dexxo PRO do 15m2 s nylonovou drahou - řetěz neber - chrastí a je hlučnej, kováním STD - jestli máš nadpraží 35 cm a renolitofou folií, rovnou budeš mít hladký povrch zvenku místo celulitidy
o 24.10.2016, 14:28 | Antonio
tak to vypadalo slibne a najednou jsme z dveri za pade na dverich za sedesatpet :-)
o 24.10.2016, 14:29 | Antonio
ke kovani tu mam : Kovani vrat vyrobeno pro nadprazi 350mm nic vic
o 24.10.2016, 14:30 | Antonio
Proc nedela Hormann folii? mel jsem za to, ze to jsou topky vrata, kdyby ta folie byla takova bomba tak to prece nabizeji taky, ne? to jsem moc nepochopil...
o 24.10.2016, 14:44 | MazliG
tak kování pro nadpraží 350 máš správně STD - to je ok. Proč nedělá Hormann folii nevim - nedělám hormannn. Vim ale, jak vypadají vrata na jih či západ v RAL 7016 po dvou letech a dál - stačí se zajet někam podívat. X případů lidi reklamovali. Renolitová folie je nejstálejší materiál pro dekory - je ale vůči nástřiku drahá. Dnes každý kdo má v prdeli díru má okna a vrata antrazit 7016 - proto tahle barva spadla do základu ke zlatému dubu například. Proto je výrobci mrskají v levné variantě - tzn. v nástřiku - protože je to levný. Když má Hormann nástřik a ty bys dostal Kružíka ve folií máš tam u tebe 7-8 tis. rozdíl - proto kružík použivá taky stříkané panely jako Hormann - je to ale na hovno z mého pohledu ....
o 24.10.2016, 22:47 | M.Á.R.A.
Po dlouhém vybírání u mě vyhrál Kružík, jelikož mi nacenily sekci 3,5x3,5 s motorem, třemi okny, dálkou a kování těsně pod střechu kvuli heveru na cca 65000kč a Hormann mi to samé nacenil na 110000kč.Samozřejmě Hormann je top, ale bohužel i co se týče cen náhradních dílů, jedna sekce vyjde pomalu na pulku ceny vrat a o kování nemluvim a přitom kvalita je hodně srovnatelná.Lomax je navoněná bída a Trido je uplnej shit, to jsou moje postřehy.
o 24.10.2016, 23:56 | tommas
MazliG: mám počít, že vrata ze série Hörmann RenoMatic vyblednou, nebo ne? Je to imitace dřeva.
o 25.10.2016, 00:08 | Mr.Scully
To jste mě docela nalomili s těma vratama, já už je mám skoro objednaný, jsem domluvený s firmou a teď tohle. V čem přesně je problém u toho Lomaxu? Jsou to jenom ceny nebo i nějaká nižší kvalita oproti konkurenci?
o 25.10.2016, 09:50 | tommas
Mr.Scully: nemám přímé srovnání, momentálně taky vybírám. Před časem jsem se bavil s chlapem co dělá montéra vrat různých značek (zaměstnanec kterému by to mělo být jedno, ne majitel) a zapřisáhl mě, abych nedával nic jiného než Hormanna, že s ním mají nejméně údržby, seřizování, reklamací atd. Lomaxy a Trido zatracoval.
Mám dna známé, každý má základního Hormanna více než deset let a ani jeden problém, oprava atd.
problém je, že bych potřebuju vyšší vrata s integrovanými dveřmi a to je u Hormanna za cenu pěkného ojetého auta :-(
o 25.10.2016, 11:00 | MazliG
tommas: neznam hormann ani jejich kategorie vrat. Vim ze na ral 7016 pouzivaji nejakou folii ktera umi teplem i slezt a bledne jako blazen. Nastriky u lomax i hormann taky blednou. A folie renolit. At je lomax nebo kruzik. Tak drzi. Proc nebo jestli dava hormann renolitove folie nevim.
o 25.10.2016, 11:29 | tommas | Upraveno: 2016-10-25 11:30:22
průsery se stávají asi u všech výrobců - Kružík:
[ Link ]

foto k příspěvku  od tommas

o 25.10.2016, 18:33 | MazliG
Proto nebrat strikane ale renolit folii. Dyk to porad pisu. Strikane uz leta neprodavame. Lomax a kruzik pouziva renolit folie. Proto to pouzivam. Hormann nevim. Neznam.
o 25.10.2016, 19:28 | MazliG
Jestli je to renolit tak asi soudruzi u Kruzika nekde udelali chybu.
o 26.10.2016, 15:22 | Losky
A vrata v menších rozměrech, 2375 x 2075? Taky budu na jaře řešit a žil jsem v domnění, že Hörmann jsou top.
o 26.10.2016, 17:32 | Mr.Scully
Já jsem furt nerozhodnutej, blbý je, že se musím rozhodnout v řádu několika málo týdnů. Mám prostě slíbenej ten Lomax za dobrou cenu, servis zajištěnej hned kousek vedle... ale jestli nedělám chybu... Rozměry myslím 3100 x 2210. V čem je ta kvalita nižší, teda kromě toho oprýskaného nástřiku, který se týká každé značky?
o 26.10.2016, 21:48 | MazliG
mr. scully - v plzni je silný na lomax Hostačný - takže jestli máš lomax s renolitem, což by mělo být - servis za bukem a cena není nějak mimo průměr, tak to neřeš a vezmi lomax - já je mám doma 8 let s pohonem Marantec s nylonovou drahou a ok
o 26.10.2016, 22:16 | Mr.Scully | Upraveno: 2016-10-26 22:17:36
No Hostačný je právě můj řekněme dobrý známý, resp. máme spolu velmi korektní obchodní vztahy, proto nad Lomaxem uvažuju, vím, že mi dá dobrou cenu a zajistí případný servis. Jen se prostě chci ujistit, že to není vyloženě shit. Na diskusích každej říká něco jinýho, prohledal jsem internet a někde třeba chválí Lomax a říkají, jak Hörmann ne... a jinde obráceně. Čert aby se v tom vyznal :-)

Takže říkáš - Lomax Delta klidně, ale jedině s fólií, aby se to nekoupalo?
o 27.10.2016, 08:34 | Stavros
Mam na starym baraku Horman vrata asi 15 let a porad fungujou jako kdyz byly novy. Ani jedno serizovani nebylo potreba, porad jsou pekny, mam teda klasicky bily.
o 27.10.2016, 11:46 | fredh
My máme doma asi 10 let tohle [ Link ]

Barva zlatý dub, pohon si nevzpomenu. Vrata fungujou bez jedinýho problému. Jenom jsme k tomu dostali blbý ovladače, který mají vystouplý tlačítka, takže se párkrát stalo, že byl ovladač v kapse, nechtěně se zmáčkl a vrata byly otevřený klidně celou noc...

Jinak 100% spokojenost
o 19.01.2017, 18:07 | MajklM
Ahoj, můžu se zeptat, jak to dopadlo? Od koho si nakonec vrata vzal a jestli jsi spokojený?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3529 sekund.