Navštíveno 17418x

Pánové, mám před sebou rozhodnutí ohledně garážových vrat. Mám selektoval jsem si 2 nabídky, které mě zaujaly nejvíce a teď se musím rozhodnout.
Velikost vrat je cca 5500 x 2500cm
1) Vrata Hormann, pohon Hormann, povrchová úprava - nástril do odstínu RALky, vyjíždění klasika, do pravého úhlu
2) Vrata Kružík, pohon kružík (vyroba buhvi kdo), polygrain, vyjíždení podel stropu.... Mám pultovku střechu s priznanou výškou stropu a vrata budou kopirovat strechu, tzn, ze nebudou zabírat v garazi tolik mista v pripade, ze bych se rozhodl v budoucnu pro sloupovy zvedak.
3) kombinace kruzikovych vrat z elektronikou (pohonem) od Hormanna, tzn udajne jeden z nejlepsich pohonu a sikme kovani kopirujici sklon strechy)
Male " + " pro Kruzika je, ze krom nastriku umi i folii, ktera je podle me odolnejsi na poskrabani ( + 10 000Kč) a umí kopírovat sklon střechy (3000 Kč). Ani jedno z těch věcí mi od Hormannu prý neudělají
Cenově jsou +- na 1000Kč nastejno.
Hormann 43 000 bez dph
Kružík 42 000 bez dph ve stejnem provedeni jak hormann. (s sikmym kovanim na 45 000 bez dph)
Vzhledem k tomu, ze ty vrata tam chci mít navěky, tak nereším cenový rozdíl.
Jde mi o poměř kvalita(značka) vs praktičnost.
Táhne mě to k němcům,ale líbí se mi šikmé kování
Díky za tipy, zkušenosti, názory a návrhy :-)
Jen ze zvědavosti, Lomax jsi vyloučil? Já měl doporučení na Lomax vs. Hörmann a víceméně názory lidí v diskusích byly buď "je to fuk" nebo "Lomax o trošku lepší". Budu mít klasický sekční v takový tý klasický šedý barvě hliníku, číslo teď nevím.
Vem si u kruzika pohon somfy. Nabizi ho a ma donprivatu 5 let zaruku. Nastrik od hermana i kruzila ti 100% vybledne. To ti podepisu. Kruzik dava renolitovou folii a ok. Vrata jsou velika a jestli mas nejakou tmavou barvu na zapad budou ti trosku cvicit s prohybanin i pres vyztuze. Na funkcnost to je fuk. Hlavni je mit u kruzika kovani std standard. Nehrnout se do eco v tomhle rozmeru. Pruhyb 7016 antrazit na zapad bude u ulobou vyrobcu v extremnim teple 4 cm pocitam.
Nejlevnejsi pohony u kruzila je nyni samozrehme cina a oznaceni asi dormax tusim. Na druhou stranu fungujou ok. Somfy je ale super a priplatek bude do 2 tis s 60 mesicni zarukou
Lomax = kvalita platilo tak naposled pred 8 lety. Tedko uz jsou jen drahy. Taky mam doma lomaxy. Pihon marantec. Ten mmj nabizi i kruzik. Zaruka 3 roky. Somfy je ale proste lepsi.
Pisu na mobilu.... sorry za chyby
pohon kruzik nabizi Doormax 1200N, chuj vim co je to zac
barva ral 7016 polygrain. o kovani neni v CN ani slovo
nástřik 7016 ti vybledne - u hormannu 100% u kružíka asi taky. Doormax jsem ti psal, kružík nabízí nyní 4 druhy pohonů viz. ceníky.
1. pohon SOMFY
2. renolitová folie 7016 antrazitgrau
3. kování STD na nadpraží 35 cm
4. popřemýšlet, když je to na západ o pracovní sekcí teplem
[ Link ]
jak píšeš Doormax - chuj vím co je to zač, dyk jsem ti odpověděl - doormax je čína, je to defakto nejlevnější základ - já je nepoužívám - používám SOMFY kvůli záruce pro koncáky a kvůli tomu, že somfy beru pro rolety, vrata a markýzy - zkrátka všude - víc už ti poradit nemůžu .o)
když napíšeš o nabídku, tak ti samozřejmě nacení to nejlevnější tzn. doormax - dříve býval doormatic - protože bude porovnávat .... srovnávat - což u různých výrobců laik nemůžu umět posoudit
nech si nacenit pohon Somfy Dexxo PRO do 15m2 s nylonovou drahou - řetěz neber - chrastí a je hlučnej, kováním STD - jestli máš nadpraží 35 cm a renolitofou folií, rovnou budeš mít hladký povrch zvenku místo celulitidy
tak to vypadalo slibne a najednou jsme z dveri za pade na dverich za sedesatpet :-)
ke kovani tu mam : Kovani vrat vyrobeno pro nadprazi 350mm nic vic
Proc nedela Hormann folii? mel jsem za to, ze to jsou topky vrata, kdyby ta folie byla takova bomba tak to prece nabizeji taky, ne? to jsem moc nepochopil...
tak kování pro nadpraží 350 máš správně STD - to je ok. Proč nedělá Hormann folii nevim - nedělám hormannn. Vim ale, jak vypadají vrata na jih či západ v RAL 7016 po dvou letech a dál - stačí se zajet někam podívat. X případů lidi reklamovali. Renolitová folie je nejstálejší materiál pro dekory - je ale vůči nástřiku drahá. Dnes každý kdo má v prdeli díru má okna a vrata antrazit 7016 - proto tahle barva spadla do základu ke zlatému dubu například. Proto je výrobci mrskají v levné variantě - tzn. v nástřiku - protože je to levný. Když má Hormann nástřik a ty bys dostal Kružíka ve folií máš tam u tebe 7-8 tis. rozdíl - proto kružík použivá taky stříkané panely jako Hormann - je to ale na hovno z mého pohledu ....
Po dlouhém vybírání u mě vyhrál Kružík, jelikož mi nacenily sekci 3,5x3,5 s motorem, třemi okny, dálkou a kování těsně pod střechu kvuli heveru na cca 65000kč a Hormann mi to samé nacenil na 110000kč.Samozřejmě Hormann je top, ale bohužel i co se týče cen náhradních dílů, jedna sekce vyjde pomalu na pulku ceny vrat a o kování nemluvim a přitom kvalita je hodně srovnatelná.Lomax je navoněná bída a Trido je uplnej shit, to jsou moje postřehy.
MazliG: mám počít, že vrata ze série Hörmann RenoMatic vyblednou, nebo ne? Je to imitace dřeva.
To jste mě docela nalomili s těma vratama, já už je mám skoro objednaný, jsem domluvený s firmou a teď tohle. V čem přesně je problém u toho Lomaxu? Jsou to jenom ceny nebo i nějaká nižší kvalita oproti konkurenci?
Mr.Scully: nemám přímé srovnání, momentálně taky vybírám. Před časem jsem se bavil s chlapem co dělá montéra vrat různých značek (zaměstnanec kterému by to mělo být jedno, ne majitel) a zapřisáhl mě, abych nedával nic jiného než Hormanna, že s ním mají nejméně údržby, seřizování, reklamací atd. Lomaxy a Trido zatracoval.
Mám dna známé, každý má základního Hormanna více než deset let a ani jeden problém, oprava atd.
problém je, že bych potřebuju vyšší vrata s integrovanými dveřmi a to je u Hormanna za cenu pěkného ojetého auta :-(
tommas: neznam hormann ani jejich kategorie vrat. Vim ze na ral 7016 pouzivaji nejakou folii ktera umi teplem i slezt a bledne jako blazen. Nastriky u lomax i hormann taky blednou. A folie renolit. At je lomax nebo kruzik. Tak drzi. Proc nebo jestli dava hormann renolitove folie nevim.

25.10.2016, 11:29 |
tommas | Upraveno: 2016-10-25 11:30:22
průsery se stávají asi u všech výrobců - Kružík:
[ Link ] 
Proto nebrat strikane ale renolit folii. Dyk to porad pisu. Strikane uz leta neprodavame. Lomax a kruzik pouziva renolit folie. Proto to pouzivam. Hormann nevim. Neznam.
Jestli je to renolit tak asi soudruzi u Kruzika nekde udelali chybu.

26.10.2016, 15:22 |
Losky A vrata v menších rozměrech, 2375 x 2075? Taky budu na jaře řešit a žil jsem v domnění, že Hörmann jsou top.
Já jsem furt nerozhodnutej, blbý je, že se musím rozhodnout v řádu několika málo týdnů. Mám prostě slíbenej ten Lomax za dobrou cenu, servis zajištěnej hned kousek vedle... ale jestli nedělám chybu... Rozměry myslím 3100 x 2210. V čem je ta kvalita nižší, teda kromě toho oprýskaného nástřiku, který se týká každé značky?
mr. scully - v plzni je silný na lomax Hostačný - takže jestli máš lomax s renolitem, což by mělo být - servis za bukem a cena není nějak mimo průměr, tak to neřeš a vezmi lomax - já je mám doma 8 let s pohonem Marantec s nylonovou drahou a ok

26.10.2016, 22:16 |
Mr.Scully | Upraveno: 2016-10-26 22:17:36
No Hostačný je právě můj řekněme dobrý známý, resp. máme spolu velmi korektní obchodní vztahy, proto nad Lomaxem uvažuju, vím, že mi dá dobrou cenu a zajistí případný servis. Jen se prostě chci ujistit, že to není vyloženě shit. Na diskusích každej říká něco jinýho, prohledal jsem internet a někde třeba chválí Lomax a říkají, jak Hörmann ne... a jinde obráceně. Čert aby se v tom vyznal :-)
Takže říkáš - Lomax Delta klidně, ale jedině s fólií, aby se to nekoupalo?
Mam na starym baraku Horman vrata asi 15 let a porad fungujou jako kdyz byly novy. Ani jedno serizovani nebylo potreba, porad jsou pekny, mam teda klasicky bily.

27.10.2016, 11:46 |
fredh My máme doma asi 10 let tohle
[ Link ] Barva zlatý dub, pohon si nevzpomenu. Vrata fungujou bez jedinýho problému. Jenom jsme k tomu dostali blbý ovladače, který mají vystouplý tlačítka, takže se párkrát stalo, že byl ovladač v kapse, nechtěně se zmáčkl a vrata byly otevřený klidně celou noc...
Jinak 100% spokojenost
Ahoj, můžu se zeptat, jak to dopadlo? Od koho si nakonec vrata vzal a jestli jsi spokojený?