Navštíveno 4368x

Kde? Dlho som pneu nekupoval, potrebujem SUVácke 235/50/18 nejaké fajné... čítaj: rozumný pomer cena/výkon s dorazom na výkon
Zimni/letni? Projed testy a vyber kompropis umisteni a cena.
Momentálne zimné. Popravde na testy moc nedávam, hrozne neobjektívna záležitosť... riadil by som sa skúsenosťami so značkou/modelom, ale zas aby ma niekto nechcel obrať za to :-D Bo tále nechápem ako može pneu stáť na jednom mieste 3k a inde 8k :-)
Tak co tedy hledáš? Jaký pneu nebo kde koupit? Nebo oboje? Blbý název tématu, podle něj jsem myslel, že hledáš, kde koupit a ne jaké pneu :-D
Já kupoval letos ve velko-pneu.cz
muSlim: neříkám, že slepě věřím testům, ale rozhodně je to lepší jak laické reakce... Neznám moc lidí co jezdí na limitu gum a dokážou jednotlivé chování popsat. Vždy jsem si z testu vybral poměr výkon cena gumu co jsem potřeboval. Ono totiž zrovna u gum záleží na šarži a zemu původu. Kolikrát se stejná guma dělá ve dvou závodech a z jednoho je super a z druhého hrůza a nebo se prostě nepovede šarže. Takže nad obyč spotřebákem bych nějak extra nedumal, pokud se budeš držet kvalitních značek.
Chces vykon na snehu nebo mokre silnici?
Ja mam dobre zkusenosti s Nokian WR A3, ktere mam v rozmeru 225/45 R17 na Octavii. Jsou tissi nez letni Dunlopy SP Sport 01, mene se sjizdi (45tkm a 5,5 mm).
Jsou vyvazene, super na suchu i mokru, prumerne na snehu.
Nyni je novy model WR A4.
Na hrane nejezdim, takze sportovni ambice neposoudim. :)
Nokiany jsou asi to nej v poměru cena / výkon, co lze koupit nyní.
Tak vyriešené, vďaka všetkým, gumy sú momentálne allseason Pirelli s dostatočným dezénom tak to nebudem riešiť, záťažový test prebehol v zime a na snehu, držia. Nechám ich tam, i keď nemám dôveru v allseason-och ani po tomto odskúšaní, budem riešiť až letné...
nevím, zda AllSeason je dobrá volba.
Obecně bývají celoroční modely podprůměrné jak v letním, tak zimním použití.
2 tykeev: áno, som toho istého názoru. Vzal som ale auto na test a uspelo pri normálnom jazdení (Pirelli Scorpion STR), a nakoľko to bude jazdiť len tu po meste krátke trasy, tak som sa rozhodol že ich dojazdím (6mm) túto sezónu a na jar pôjdu do zberného dvora :-)
Jak hlubokej to ma vzorek?
2 AllInOne: 6mm, písal som v poslednom poste :-)
no já už pirelky nechci......převážně jezdím na suché silnici bez sněhu nebo na náledí........za 20 let se mi osvědčili Semperity......nebo Micheliny, ale u těch musí být hodně pod nulou......pak drží.....když je břečka, tak nic moc.
2 Lucni.konik: evidentne má každý iné skúsenosti s inými výrobcami. A na iných autách. Trebárs za mňa Pirellky, konkrétne SottoZero 2 v rozmere 235/45/17 na 5er boli fantastické zimáky a kúpil by som si ich znova. Jediná nevýhoda že prvý rok boli fantázia, druhý rok vynikajúce a tretí rok prakticky na vyhodenie, po zhruba 25k km... taká malá daň za to že vďaka zmesi držali ako kretén za každých okolností :-)