Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kamera na domě

o Navštíveno 6249x o
o 18.12.2016, 12:30 | TROY
Dotaz na někoho znalého - na paneláku z ničeho nic přibyla kamera která je namířena na místní music bar. Jde o to že nikdo v rámci Společenství vlastníku neví - nikdo nic neschvaloval apod.Majitel baru nekomunikuje, v baru taky nic neví. Městu kamera také nepatří.
Mužeme tu kameru urvat? :D nebo prostě přestřihnout kabel a nazdar?

o 18.12.2016, 12:41 | mr.brain
Pokud SVBJ nic na shromáždění neschválilo (obvovodý plášť včetné balkonů je ve správě SV, ne jednotlivých členů), tak bez problémů. Akorát kameru tedy nechat, když jí bude chtít původní majitel vrátit. Případně ještě ve společných prostorách nebo na vývesní desku dát informaci o tom, ať si jí majitel odstraní nebo bude odstraněna na náklady SVBJ a tyto mu budou účtovány.
(anebo to prostě urvat a neřešit, žádná tam nikdy nebyla a o ničem nevím)
o 18.12.2016, 13:04 | TROY
Díky moc. Řešim to za mátinku která je v členský schuzi za náš vchod. Uděláme papir vystavíme. Počkáme a nazdar :)
o 18.12.2016, 17:17 | michall
Kameru zakryj deklíkem, namiř na ní svojí a uvidíš, kdo si ho přijde sundat :-). Jinak jako mr.brain, jen bych jí netrhal, ale demontoval.
o 18.12.2016, 17:54 | Losky
Taky jsem si všiml u nás ve městě, že na jednom domě přibyla otočná kamera a čuměl jsem, jak ta potvora rychle reaguje na projíždějící auta i chodce. Maká to pěkně. Jen jsem koukal, že majitel domu je trošku asi posedlej, samé kamery:)

foto k příspěvku  od Losky

o 19.12.2016, 07:45 | camron | Upraveno: 2016-12-19 07:46:34
Pokud o tom v baru nic nevi, spolecenstvi nic nevi a je to namirene na nejaky problematicky podnik (predpokladam?), tak ci by to tak mohlo byt? Predpokladam, ze po nejake dobe zmizi sama :)
o 19.12.2016, 12:47 | TROY
eee PČR apod to tam nedala - to je už ověřený. Na baráku už jednu kameru máme která spadá pod město. Navíc tahle kamera je natvrdo přidělaná vč.základny. Prostě vylepíme, počkáme a kdyžtak odpojíme kabel a uvidíme kdo se ozve
o 19.12.2016, 13:09 | mr.brain
Ještě mě napadlo - nemůžete zkusit jít po kabelu? Pokud to má někdo zapojené ve sklepě, tak to asi úplně ok nebude (bere el. energii soukromě ze společného rozvodu).
o 19.12.2016, 13:12 | clarion
Ešte taký detail, že tá kamera musí byť odniekaľ napájaná elektricky, z nejakého rozvádzaču, alebo krabice, mal by tam byť výkres skutočného vyhotovenia a údaje toho, kto to tam dal, kto montoval. Je to potom v dvoch rovinách, ak to tam nie je a tým pádom máte právo to okamžite zrušiť: Buď vám kradne elektrinu zo spoločných priestorov, alebo kradne elektrinu dodávateľovi silovej elektriky, za čo ste potom zodpovední, ako vlastníci. Takže čím skôr odpojiť a ak sa objaví owner, nech predloží doklady, nájomnú zmluvu na umiestnenie, zmluvu o odbere energie, atď, alebo friško ťahá aj s kamerou do prdele... Moc totiž tomu neverím, že napájanie má riešené nejaký vzdialeným pripojením, to by musel byť celkom slušný hrubý kábel.
o 19.12.2016, 13:36 | mr.brain
Ten kabel by nemusel mít nějaký větší průměr, pokud je to nějaká IP kamera, tak to bude mít napájení přes PoE a tam by to mělo fungovat na nějakých 20-50 m.
o 19.12.2016, 13:52 | kozlustechnykus
Hm, kdyz to neni nikoho z baraku a nikdo se k tomu nehlasit, tak to nahlasit jako cernej odber? :)
o 19.12.2016, 14:33 | HIGHTOWER | Upraveno: 2016-12-19 14:35:30
To je stejně v háji. Ten strach. Být to na něčím domě, sundá to majitel hnedka. Tady je to ale stejné, vlastníci paneláku nic o tom neví, hned bych to sundal a žádné výzvy apod.
Porušuje to x zákonů a chodí se kolem toho po špičkách :-(
o 19.12.2016, 14:47 | kozlustechnykus
Nj, protoze dneska nevis, co si muzes odsrat ty.
o 19.12.2016, 15:15 | TROY
V pátek vlezu na střechu,kdyžtak kdybych se dostal do televize tak sem nebyl sebevrah jo :).
Po kabelu pujdu a uvidim kdo si pořizuje potajmu nahrávky ;) a přinejhoršim nám do baráku vlítne Urna až to někde odpojim.
o 19.12.2016, 15:32 | AllInOne
To vypadá na nějakou nevěru a pán políčil past
o 19.12.2016, 16:52 | HIGHTOWER
1) souhlas vlastníků musí být, i kdyby to tam dalo město, PČR apod., nemůže si nikdo nikam dát nic na soukromý majetek!

2) zabírá to veřejné prostranství, nabonzoval bych to na ÚOOÚ, ovšem je otázka, zda by to neodnesli majitelé domu tedy než ten,kdo to tam umístil

3) když to jen sundáš, tak se nic neděje, škoda nulová či stokorunová (za přestřižený kabel), ovšem naúčtoval bych dotyčnému, až si kameru přijde vyzvednout opravu domu za to umístnění

4) kameru vydat jen tomu, kdo prokáže, že je jeho - doklad od zakoupení apod. (třeba vám kamera zůstane :-D )

TROY: ničeho se neboj, jsi v právu (respektive vy, majitelé domu)
o 19.12.2016, 17:13 | vlados_dyk
Jak píše HIGHTOWER: jako SVJ jste plně v právu. Kameru demontujte a nechte si. Pokud se někdo ozve, ať to s ním řeší výbor a prokáže se, na základě čeho montoval a kdo mu dal svolení. Sám sem ve výboru, takže by mi taky vadilo, kdyby se něco na domě objevilo.
Ještě mě napadá, jestli to není jen atrapa, co nic nedělá. Taky se takové prodávají :)
o 19.12.2016, 17:48 | Ravo
já bych šel po kabelu, hrooozně moc by mě zajímalo copak za výlupka si takhe nadrzo vyvrtal do mého majetku díry apod. Pokud to bude napájet po PoE, tak může mít kabel až 100m, ale dovede tě přímo k majiteli.
Pokud je to jen napájené a kamera jede po wifi, alespoň zkusit co to je za wifi a kde je AP apod.

Tak či tak bych kameru sundal a nechal si ji dokud se majitel neozve (a nechal si zaplatit odborné sundání kamery a opravu fasády).

Rozhodně jste v právu.... teď je otázka, jeslti to tam nakonec nedal někdo z členů SVJ a teď se bojí něco říct, protože to neprojednal na schůzi a nevyžádal si povolení atd.
o 19.12.2016, 18:33 | TROY
Tady foto - vpravo je ofiko kamera která patří městu potažmo městské policii.
V místě kde je černá tečka je směrová kamera vč.kabelu který jde na střechu - tam v pátek vlezu a uvidim.

A jinak členové SVJ - kupodivu těch 5 lidí spolupracuje a nikdo o ničem neví - a to byla schuze minulý týden a všichni čuměli jako puci :)))).Jako v bytovkách jsou lidi který by dělali naschváli už jen kvuli tomu že se vytahuje že někdo byl dřív komunista a mohl si jezdit na montáže do zahraničí apod,ale tohle je zrovna na našem vchodě a tam vše klape jak má.

foto k příspěvku  od TROY

o 19.12.2016, 18:58 | HIGHTOWER
Tak toto umístění je celkem vtipné, pokud tam není nějaká kamera za desítky tisíc, tak je asi stejně k ničemu, co tam asi tak může být vidět, tma či světlo, obrysy aut, lidi jen tak nějaké figurky?. Navíc koukám, je to namontované ve společných prostorách kde asi je schodiště, že?
o 19.12.2016, 20:00 | Alííí
Uvidime zitra v inzerci, jaka kamerka to byla... :-)
o 19.12.2016, 20:08 | Ghofig
Jako montovat bych to tam ale asi nechtel... :-D
o 20.12.2016, 21:39 | TROY
Tak díky za typy ;).
Napsali jsme papír že jménem SVJ žádáme o odstranění kamery do 30ti dnů , jinak bude na náklady majitele odstraněna a uschována u předsedy SVJ. Vyvěsíme a počkáme :))))
o 20.12.2016, 21:52 | HIGHTOWER
Moc měkký jste... Holt lidi mají strach, i když jsou v právu :-(
o 21.12.2016, 16:14 | TROY
: - ))))))))))) nj to víš nejsem předseda. Bejt to já tak to už je urvaný a nevíme kdo to urval :DD a dal bych si jí na barák já :)
o 21.12.2016, 22:58 | camron
Fuj, tam bych nechtěl bydlet - ten barák je celý zdeformovaný a vypadá, že každou chvíli spadne.
o 22.12.2016, 11:30 | Ravo
2 Camron:
taky jsem si toho všiml, ale myslím že to bude další Tančící dům (každý okno jinak vysoko atd)...ta architektura má něco do sebe! :D
o 22.12.2016, 23:58 | Fordik
Tak co,kamera stále na místě? :)
o 28.12.2016, 16:11 | TROY
:D ještě jo. Ale jde vedle do sousedního vchodu takže se bude pátrat tam
o 03.01.2017, 10:50 | Žigi
Omlouvám se předem, ale uplně láma dotaz. Neměl by někdo tip na kameru na dům, respektive by koukala na parkování, co by natáčela sama, bud na nějakou kartu, nebo to někam posílala po wifi ? ne kabel vodit. Kabel elektriky k ní jsem schopný zařídit. Je něco tkaového pro obyč použití ?! Žádný složitý systém, prostě jedna kamera?

Moc díky za zkušenosti, a jestli něco takového vůbec je. Nebudu na to mít žádný server a podobně co tu pročítám :D
o 03.01.2017, 16:44 | HIGHTOWER
Žigi [ Link ]
o 04.01.2017, 16:35 | TROY
vyřešeno :D - kamera patří kriminálce jen jako že zapoměli poslat dopis tak dneska přijeli oktávkou rs :) se omluvit a dovezli papír
o 04.01.2017, 21:03 | HIGHTOWER
no TVL :-D :-D :-D :-D :-D Dobře oni :-D A ještě takhle viditelně jí tam mít? No tak to je zřejmě slušný oddíl SKPV :-D
o 04.01.2017, 22:21 | Rajdlos
Hlavne nenapadne :))
o 05.01.2017, 10:05 | Ravo
tyvole "zapomněli" poslat papír.... až mě příště zastaví policajti, tak řeknu že jsem doma "zapomněl" papíry, nebo na finančáku řeknu, že jsem "zapomněl" zaplatit daň z příjmu třeba...uvidíme jak budou reagovat :D

V tomhle státě je bordel, kozli jsou zahradníky a zloděj křičí chyťte zloděje!
o 05.01.2017, 14:15 | TROY
jo hlavně nenápadně, ještě že jsem to neodstřihnul ještě bych měl oplítačky :D
o 05.01.2017, 14:57 | HIGHTOWER
Problém bys neměl, když ti papír nedali :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2508 sekund.