Navštíveno 4846x

Dobrý den, chci se zeptat na pár otázek.
mám zesilovač značky sony str-dg720
chtěl bych si pořídit nějaké 2.0 nebo 5.0 reproduktory.
Poradí mi někdo co koupit? věřím že tu jsou lidi co vyzkoušeli snad vše :D
rozpočet 15 000,- dekuji.

24.12.2016, 13:39 |
Losky Tak to bych zvolil 2.1
a nějaké typy? co zvolit?
myslíš že můžu zapojit na zesilovač který má vystup 8 ohm - repra s ozačením 4-8 ohm ?

24.12.2016, 14:23 |
Losky | Upraveno: 2016-12-24 14:26:38
To ti určitě poradí jiní borci. Jen v téhle ceně bych do 5.1 nešel. Raději 2.1 a v případě potřeby bych časem něco přikoupil.
Roli hraje velikost místnosti, značka repro co si sedí se Sony apod. Třeba velké sloupové do malé místnosti nejsou ideální atd
Tak mistnost je 5.5m na 4.5m
Tak snad mi tu někdo poradi
mysláte že 6ohm mužu zapojit na 8ohm výstup? zaujali mě tyto repra Yamaha NS-555
Nemůžeš, odděláš zesilovač. V lepším případě se sepne ochrana a nebude Ti to hrát.
jasny..takže prostě 8ohm reproduktory !!!
a kdz je tam napsaný třeba na značce MAGNAT 4-8ohm ?? lze to zapojit?

25.12.2016, 10:04 |
choze zkus se podívat třeba sem hifibazar.cz

25.12.2016, 20:36 |
Tuner#2 | Upraveno: 2016-12-25 20:38:04
hondarebel: Nesmysl, nešiř bludy když o dané problematice nic nevíš..
Žádná reprosoustava nemá 6 nebo 8 Ohmů. Průběh impedance je kmitočkově závislý a každá reprosoustava má nějaké minimum, ale taky své maximum a nějakou průměrnou impedanci. Bohužel se takřka žádnému výrobci nedá věřit a lze koupit "6" Ohmovou bednu, který bude pro zesilovač menší oříšek než nějaká "8" Ohmová. Nicméně na aktivaci ohrany by se zesík musel provozovat na hranici limitace/plného výkonu a ještě ke všemu buzený sinusovým signálem o kmitočtu, kde má daná bedna své minimum. Pak ano, mohla by se aktivovat ochrana a nebo by to mohlo být problém pro koncový stupeň, ale to snad doma nikdo kdo to má v hlavě v pořádku nedělá?
Takže za mě je impedance to poslední na co bych koukal, obzvlášť pokud půjde o údal výrobce a ne přesně změřenou veličinu třeba v nějakém testu!!!
K věci... Za 15tKč je nesmysl 5.0 ale i tady doporučované 2.1... Za 15tKč pokud půjde o nové bych se podíval po slušném regálu a nebo v případě místnosti 25m2 + po nějakém menším sloupu.
V téhle cenovce velmi slušně hrají Wharfedale 10.5
dekuji za vysvětlení !!! super...a mohl bych použít MAGNAT Monitor Supreme 1002 ?
Použít je můžeš, ale zvukově to je hrůza. Všechny tyhle levné základní řady jsou dělané z 12 - 16mm DTD (takže ozvučnice rezonuje jen se na ní špatně podíváš), repro jsou to nejlevnější co jde s plechovým košem, výhybku to prakticky nemá a je složená z nejlevnějších součástek, které za dva roky mají jiné parametry, atd... Pokud chceš hluk a ne zvuk, tak klidně, ale jinak bych koukal zcela někde jinde. To co jsem nadhodil jako tip má korpus z DTD/MDF 19mm s příčkama pro vystužení + tomu pomáhá i samotný tvar, koše reproduktorů hliníkový odlitek, kevlarová membrána a slušná výhybka. Je to zcela jiná liga, ale otázka je co vlastně hledáš.
já jsem pročítal nějaká fora...a tam se furt jen řešilo zda mužu nebo nemužu připojit 4,6 nebo 4-8ohm na zesilovač s vystupem 8ohm...a furt jsem to nějak nepochopil. takže jsem chtěl poradit tady :) vždycky mi to ochotně lidi poradili :)
mám tento zesík sony str-dg720 a na výstupech je napsáno 8-16ohm
a chtěl bych zkusit třeba yamahy nebo magnat, tyto jsem slyšel. a yamahy mají 6ohm a magnat 4-8ogm,tak nevím zda mužu obojí nebo ani jedny :(
co si myslíte o setu Pioneer model S-ES3TB to je asi hodně SHIT že?
libí se mi:
yamaha NS-555
MAGNAT Monitor Supreme 2002
tak jsem začátečník,takže tápu... ale taky nechci vyhodit penize do koše,abych zjistil že stojí za hovno. ale taky nejsem zadný extra nadšenec do domacího audia. prostě něco slušného no :D
a chtěl bych aktiv sub. tam už je jedno jaky má ohm ???
zaujal mě třeba JAMO SUB210

25.12.2016, 21:10 |
Tuner#2 | Upraveno: 2016-12-25 21:12:48
To je debilita snad všech diskuzních fór co znám a už to ani nekomentuju, jen dnes mám asi slabší chvilku :-)
Tady je to třeba krásně vidět v přesně změřeném grafu. Je to ten druhý obrázek v sekci měření a jde o horní křivku.
[ Link ] Jak vidíš, tak kolem 150Hz má ta bedna 5Ohmů, ale pak taky se dá vyčíst, že kousek za 1kHz to má skoro 30 Ohmů. Taková bedna je tím pádem při běžné muzice (kde se vyskytují jak basy (150Hz) tak hlasové spektrum (1kHz+)) pro zesilovač naprosto bezproblémová. Samozřejmě pokud tam někro dá test CD, pustí tak jen oněch 150Hz formou sinusové signálu a vybudí zesík na maximum, tak ano pak to může být pro zesík konstruovaný pro 8 Ohmovou zátěž problém. Ale tohle minimum má každá bedna a každá ho má někde jinde a ukáže to jen test ne údaj výrobce, který je mnohdy zcela o ničem viz. ty hodnoty 4 - 8 Ohm u Magnatu. Zcela jistě to bude kolísat v mnohem větší rozptylu a je to jen a jen na uživateli...
Je to stejný mýtus jako, že zesík by měl mít o něco méně "wattů" než mají bedny. Další zažitá hovadina!!!
Jamo SUB 210 je aktivní woofer, takže do něj vedeš jen nízkoúrovňový signál (cinch) a zesík je uvnitř wooferu a je přizpůsbený danému reproduktoru. Nicméně 210tka jsou vyhozené prachy, pokud chceš koupit shit bedny za 10 a k tomu shit woofer, tak to opavdu dej 15 - 20tKč a kup pořádné sloupovky, kde je konstrukce a zvuk na míle od těch levných viz. můj post 20:55...
tak to já mám zažito ze zesik by měl být silnější jak rms výkon z duvodu lepší kontroly.
takže mi chceš říct že se nemusím strachovat zda koupím 6ohm nebo 4-8ohm co udávám magnat.
jak jsem psal, fakt jsem četl ty fora a prostě krom hadaní určitých lidi a nazorů , jsem vlastně k žádnemu verdiktu nedospěl.
takže jsem doufal,že mi to tu někdo jednoduše vysvětlí :)
Četl jsi můj post 21:10? Pokud ano a prostudoval jsi si odkaz, tak Tvůj poslední dotaz je myslím zbytečný. Pokud jsi to nepochopil, lépe to vysvětlit neumím :-/
Co koupíš je na Tobě, já Tě nasměroval a ty si stejně jedeš stále svůj Magnat z naprosto otřesné a levné série. Přeji dobrou volbu v tomhle úplně radit nejde, chce si to poslechnout že to jde taky jinak a lépe.
moc dekuji za rozbor,ale kdyz neznám zakladní pojmy ruzná pasma atd,tak to stejně nepochopím... jednoduší je říct ano tyto modely mužeš použít ty to ne a člověk to pochopí. sice jsem ze sebe udělal debila,ale zase dělat že tomu rozumím ? :D
nekupuju magnaty, jen jsem je dal jako příklad a to samé i ty yamahy... pač jsem je slyšel a přišli mi fajn. nic víc.
a aktiv sub je jedno ? zaujal mě JAMO sub210. cena kolem 5000,- .
Tuner: moc dekuji za rady.
Ale jak to mám já vědět, zda tyto konkrétní Tebou zmíněné modely budou vyhovavat? Já křišťálovou kouli nemám a ani jsem nenašel žádný test těchdle levných beden. Vždyť to vše v tom tématu 21:10 popisuju, klidně tedy napiš konkrétně kde jsi se ztratil? Hz znéme asi všichni ze školy, takže co je frekvenční charakteristika asi víš no a ta impedanční je prostě na ní závislá a při každé frekvenci prostě naměříš jinou impedanci viz. ten graf. Nedělám z tebe debila, ale vysvětlil jsem to tady jak nejlépe šlo a ty se pak zeptáš na něco o čem už jsem psal. Ta impedance prostě kolísá a pokud nebude uživatel debil (tím nemyslím Tebe) tak ten zesík neodpálí.
O Jamo 210 jsem už psal 21:15, je mě líto, že nečteš mé posty. Tím bych to asi uzavřel.
vph... ja jsem prostě zmatenej, určitě mi audio nebude hrat na max..určitě si to pustím někdy hlasitě,ale jde to do paneláku a sousedé jsou ruzní.
tak nějak to chápu ne že ne,ale prostě nevím :D jako mužu koupit za 30 litru repra,ale nechci proto jsem si určil strop a z toho stropu chci vytěžit maximum.
pochopil jsem že to neni priorita ty ohmy
promin, nějak mi to uniklo, běhá mi tu prcek,musím odbíhat od Pc :( cením si rad... jen se nesoustředím:(

25.12.2016, 22:13 |
Tuner#2 | Upraveno: 2016-12-25 22:13:47
V poho. Ano papírový údaj impedance je to poslední co bych u výběru řešil.
Cenový strop chápu, uvedl jsem co bych koupil já a rozhodně by to nebyl sloup za 10 a k tomu woofer za 5. To jsou obojí vyhozené peníze a proč jsem tady taky psal, když jsme zmiňoval jak ten levný sloup vypadá konstrukčně.
Hm...chapu ze i konstrukce hraje roly..na youtube jsem videl video kde nejaky typek rozebral ty magnaty za 12litru...vypln byla jen tlumici rouno a jeste toho bylo malo.
Jdem z toho na rozpacich no...chci trochu i vzhled a tak..a nejde vse skloubit za slusnou cenu. Juknu jeste treba po nejakych bazarech...treba se podari koupit lepsi rada za slusne peníze... mas nejake stranky kde bych se mohl juknout?jinak si vazim rad.moc dekuji
Já naposled koupil Missiony do garáže na bazoši, ale jinak to nesleduju, není na to čas. Takže klasické bazary, pak hifi online.
Hele hecnul jsem se a projel první dvě stránky, tady máš sloupovky za 20cku za půlku. Pokud budou OK, tak myslím že 100x lepší kup jak levnej Magnat s levným subwooferem:
[ Link ]
Ty jsem videl na sbazaru.cz myslím...ja ty znacky neznam tak nevim zda za neco stoji...praha to.mam 100km coz je realne na dojezd...moc dekuji jinak za rady.
Vykasli se na woofer. To, co daval Tuner v odkazu jsou za ty penize slusny repra. Mel jsem je a woofer je k nim zbytecnej. Pak, co mam doma jsou Mission 774 (pomerne velky sloupy) a hraji velmi slusne.
Za 15 se daji sehnat treba Klipsch a nebo neco od Bowersu.
Resil bych stereo, kasli na na woofer - ten to akorat zprzni...
Hanzy, u "Bukáčka" v Prahé jsou teď v akci M34i od Missionu, vejdeš se do 11k s DPH za pár těhle dvoupásem, nových, voňavých...a hraje to nádherně....

26.12.2016, 00:35 |
Losky Osobně bych taky koukal spíš po bazaru. Jinak já osobně bych stejně se subem do budoucna počítal. Ono dost lidí má rádo čistý věrný zvuk, kde basy dost často nejsou a jsou spokojeni. Ale pak jsou lidi, co basy mají zase rádi a tam ten sub se hodí.