Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Začínající plíseň - jak se jí zbavit?

o Navštíveno 6259x o
o 06.01.2017, 14:01 | hanx
Ahoj,

prosím poraďte, jak se zbavit začínající plísně v bytě a co nejvíce zamezit tomu, aby nevznikala.

Máme jedno konkrétní problematické místo - a to zrovna v ložnici za skříní. Skříň je u koncové zdi baráku, takže ta zeď je pravděpodobně nejchladnější v bytě. Skříň máme minimálně tak 10 cm od zdi, není na ní úplně přilepená, takže vzduch tam máme. Bohužel skříň se nedá dát jinam, není na ní nikde jinde místo.

Větráme hodně, topíme celkem dost. Okna nová, plastová. Necháváme ventilaci i když jsme celý den pryč.

Posílám obrázek, červený flek je ta plíseň. Za postelí je jiný byt.

Zatím to není nic hrozného, ale potřebujeme zakročit včas.

Také to máme dole na oknech.

Díky předem za rady.

foto k příspěvku  od hanx

o 06.01.2017, 14:07 | Lucni.konik
Narovinu? štuk omlátit až na cihlu a natáhnout novou sanační omítku. Můžeš tam srát "savo" horem dolem, ale pomůže to na malou chvilku. Taky musíš zajistit sanaci té skříně, bude ta plíseň už i v ní. Je to blbý, že je to zkrátka venkovní zeď - prochladá a sráží se tam vlhkost. To že máš plíseň dole na oknech? tepelnej most?
Léta jsem s plísní bojoval v bytě a byl to boj s větrnými mlýny.
Plíseň nemá ráda průvan. Zvážit tam zavést nějaké aktivní větrání.
o 06.01.2017, 14:12 | Mr.Scully
Máme to skoro identické, v ložnici za skříní na návětrné straně mají někteří sousedi plíseň. Tepelnej most jako kráva, termokamera ukázala rozdíl snad deseti stupňů Celsia. Pokud nepomůže větrání (nám kupodivu trvalé mikrovětrání plísni zabránilo, sousedům ne), tak zateplení baráku je asi jediná dlouhodobá šance.
o 06.01.2017, 15:58 | hanx
Jen abych doplnil - je to bytový dům, byt ani dům není můj. Potřebuji si nějak poradit sám, abych mohl majitelce ukázat, že jsem udělal vše, co je z mé strany možné.

Prosím tedy hlavně o radu co konkrétně teď použít na zeď (a asi i tu skříň) - obyčejné savo asi ne...? Vím, že jsou přípravky přímo na plíseň, ale radši bych si nechal konkrétní doporučit.
o 06.01.2017, 16:12 | Kounect
[ Link ]

Vyzkoušeno, na chalupě vyřešilo na delší dobu - méně se tam topí, v baráku to máme horší a vydrželo nám to cca 4 měsíce, ale před tím jsme tam prali Savo horem dolem a to je chyba.

Jinak otevřená ventilačka vůbec nic neznamená, pokud chceš zabránit plísni, obecně se traduje 3x denně rozrazit všechny okna na 5 minut když je venku sucho ( neprší ). Vzduch se vymění, stěny nevychladnou. To fakt pománá...
o 06.01.2017, 17:42 | gizmi
plíseň = tepelný most = vlkost
také jsem to řešil v obýváku a pomohl profi odvlhčovač. Dokonce ho teď používáme i na turborežim na prádlo. Žena vypere, hodí to na sušák a zapne turborežim a prádlo je za x hodin suché a v nádobce kvantum vody. Jinak je nastaveno na určitou hodnotu a spíná si sám. U nás to pomohlo a těším se na léto, protože zateplujem :)
o 06.01.2017, 22:46 | HIGHTOWER
Q-Power proti plísním funguje perfektně, plíseň to sežere, nenechvává fleky, ani na barevné zdi to není poznat, nejlepší přípravek, co jsem kdy vyzkoušel. Mají ho určitě v Drogerii Teta a stojí kolem 60,- Kč tuším
o 07.01.2017, 10:14 | Bigboss
Bohužel řeším stejný problém,v rozích oken začínající plíseň(okna mokra zevnitř) a mám rohovou místnost a v rohu taky lehce začíná,tento problém máme samozřejmě jen v zimě,barak zateplený není a zatím se s tím nepočítá. Vlhkost v bytě 60-70%. Nevíte o nějakém dobrém tichém odvlhčovači? Na heurece je toho mraky a člověk neví...
o 07.01.2017, 10:16 | Bigboss

foto k příspěvku  od Bigboss

o 07.01.2017, 10:17 | Bigboss
Ložnice,rohová mistnost.

foto k příspěvku  od Bigboss

o 07.01.2017, 10:24 | Bigboss
Prošel sem celý byt a plíseň je vlastně jen podél oken a v jedné rohové místnosti v rohu jinak za skříněma atd nic. Nejhorší je samozřejmě ložnice kde spíme.
o 07.01.2017, 11:44 | gizmi
Rosí se ti okna = chyba je zde = stará skla, která neizolují. Já vyměnil třeba v kuchyni kde to bylo při vaření nejhorší za lepší a od té doby klid.
o 07.01.2017, 13:23 | Bigboss
Kua je to barak z roku 2009,tak asi dali smějdi nejaky nejlevnější :-/
o 07.01.2017, 14:03 | Dudelina
Skříň dát od zdi i zadní stranu, popř. ji podložit - to je asi poslední varianta k pokusu.
Další možností je přeskladát nábytek, aby nejvíce ochlazovaný roh byl přístupný.
o 07.01.2017, 18:16 | mrazik
Dvojskla se proste rosit budou. Pomuze zmena na trojsklo.
o 07.01.2017, 20:29 | Chris
Vyskusal si vlhkomer? Neni tam problem s nevetranim bytu a velke utesnenie plus zle osadene parapety, teda mozne tepelne mosty?
o 07.01.2017, 22:29 | Bigboss
Chris: Tak vlhkoměr mám na hodinách,nevím jak je přesný ale ukazuje cca 60-65%
o 07.01.2017, 22:40 | cupra.165
Vlhkost idealni je kolem 50 procent. Co se tyce oken,dvojsklo tomu dost napomaha,nicmene to neni u tebe kamen urazu. Dela to nejvic vlhkost,viz loznice,jsi tam celou noc.Snaz se vetrat minimalnee 5x denne a kratce,nejlepe luftem pomoci 2 oken,pokud to jde. Zatepleni tomu problemu taky casem pomuze,ale nicmene to taktez zcela nevyresi.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3778 sekund.