Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Bezpečnost oken

o Navštíveno 4798x o
o 07.01.2017, 11:01 | Woko_O | Upraveno: 2017-01-07 11:01:52
Po zasklení balkonu, další věc..

Potřeboval bych zabezpečit okna v přízemnim bytě. Dvě menši asi tak 150cm x 150cm a jedno větší s vchodem na balkonek. Balkonek nechám zasklít. Viděl bych to na bezpečnostní folie ale chtěl bych i nějaký prvky proti vylomení, vysazeni atd..

Koho byste doporucili, kolik tahle sranda může stát? Případně neděláte někdo okna a máte tohle v nabídce?

o 07.01.2017, 13:26 | addamec
Okna budes davat nova, nebo chces zabezpecit stavajici? Resim to ted u novych oken.
[ Link ]

Vetsina vniknuti je vypacenim oken, takze folie je zbytecna, pokud nemas bezpecnostni okno.
Vymena kovani za bezpecnostni je udajne mozna, ale neni to levna sranda.
Pokud se k tobe nekdo bude chtit dostat, dostane se i pres bezpecnostni prvky, jen nadela mnohem vetsi skody :)
o 07.01.2017, 13:34 | Woko_O
Chtěl bych zabezpečit již stávající okna, který v bytě už jsou..

Je mi jasný, že když tam někdo bude chtít, tak prostě půjde. Spíš jen pro takovej pocit bezpečí, kdybych tam někdy měl nějakou babu, který jsou věčně vystrašený.. Mě to zas tak nějak moc netrápí, i když bych nerad přišel o těch pár věcí. Stát se může samozřejmě cokoli.. Takže bych to viděl na nějakou tu zamykací kličku, něco proti vysklení a něco proti vypáčení.. aspoň trochu, at je reálná šance na zmírnění. Nepočítám, že by tam jezdili zrovna nějaký profíci zloději.. Možná že bych dal na balkon kameru a nějakej alarm dovnitř. To už je ale trochu psycho, řek bych.. zlatý cihličky tam mít nehodlám..
o 07.01.2017, 21:55 | MazliG
15 mm vrták v aku - díra v křídle vedle kliky - potichu cca. 10 vteřin - ohnutej drát a otočím kličkou ps: kličky s čudlíkem proti tomuhle skoro nikdo nemá. Bezpečnostní sklo, kování wk 2 apod. je ti pak naprd
o 07.01.2017, 21:56 | MazliG
rada na závěr - kup si pořádnej alarm ...
o 07.01.2017, 22:16 | MazliG
mmj. je to stará věc už ... [ Link ]
o 07.01.2017, 22:30 | Woko_O
Když tam bude ten čudlík, nebo vložka v tý kličce, tak muže vrtat a drátem otáčet jak chce ne? Od toho tam je tohle zabezpečení aby nešlo otočit.. Alarm asi koupim možná, plus samozřejmě baseballku, kdybysme se nahodou potkali v obyvaku a nebyl by moc slušnej...
o 07.01.2017, 22:34 | MazliG
jj, klička s čudlíkem, nebo zamykací / tam vložka není/ - jen taková socka klíče - blokuje otočení kličky I pohyb celého kování - pak musí vymrsknout sklo např.
o 07.01.2017, 22:37 | MazliG
dělám okna od roku 99 - a podle mě je nejlepší investice alarm co se týče bezpečnosti. Ani domu sem si nedal bezp. skla ani wk2. I nejdebilnější alarm má čidla pohybová a zároveň na tríštění skla - zavolá mi a je to. Lepší než z toho dělat nedobytnou pevnost - to prostě podle mě moc nejde.
o 07.01.2017, 23:19 | Woko_O
Jo jo.. koukal jsem na nějakej GSM alarm, s čidlama a tak, kterj píše SMSky. Ten bych tam mohl dát taky. Jde o to, že když budu pryč a přijde mi smska že tam někdo něco dělá, tak než to pořeší někdo, nebo policie, tak už stejně bude v prdeli. Když to bude houkat, tak aspoň snad sousedi nebudou blbý a aspon se podívaj..
o 07.01.2017, 23:31 | Woko_O
Jinak když vezmu na každý okno co tam je kličku s vložkou a klíčkem, přidavnej zámek a ochranu pantu + nechám nalepit folie, tak jsem na nějakejch 15tis.. sice to není málo, ale možná se ta investice vyplatí..
o 08.01.2017, 00:46 | addamec | Upraveno: 2017-01-08 00:47:17
Ja nechavam dat okna bezp.tridy 1 + klicky s bezp.tlacitkem v celem prizemi. Svym zpusobem mi je jedno, zda se tam nekdo dostane, kdyz nikdo neni doma, ale chci zabranit tichemu vniknuti, kdyz v dome budeme spat...
U alarmu mi vadi, ze da vedet az po vniknuti.
o 08.01.2017, 01:53 | Kamil07 | Upraveno: 2017-01-08 01:54:01
Cim vice zabezpeceni clovek ma, tim je vetsi sance, ze nebude v budoucnu problem.
Jak pise addamec, je mi jedno, kdyz nekdo vleze do baraku a nikdo tam nebude, at si klidne telku a par stovek vezme, ale nerad bych vyrusil nejake vyfetlo, ktere me zapichne sroubovakem.
Predbezne koukam na obvodove zabezpeceni pozemku, ale nejak si nedovedu predstavit jak to muze v praxi fungovat.
Nebyl bych uplne rad, kdyby to reagovalo na kazdou kocku, ktera probehne kolem.
o 08.01.2017, 08:47 | Zdeny60
Sousedi? Ty akorát budou nadávat, komu zase řve alarm:-)))

Addamec: vedle v baráku bydlí člověk, co se o sebe z jistejch důvodů bojí (má proč, hajzl). Takže kolem celýho pozemku optická závora (nevím, jestli laser, IR), na všech stranách baráku dvě kamery, uvnitř alarm.

Největší smysl vidím v těch závorách. Kdo o nich neví, je pak nemile překvapen...
o 08.01.2017, 11:32 | MazliG
Jasne. Cim vic toho mas. Tim lip. To 100%.
o 08.01.2017, 11:36 | MazliG
Okna. Na to rolety. Magnety na kridla. Kamery. Alarm. A vse poradne el zalohovat i internet at jde kamer signalnporad ven kdyzbti schodi na ulici jistic. Infra neni jednoduche. Resil jsem...
o 08.01.2017, 11:37 | MazliG
o 08.01.2017, 11:54 | Woko_O
Ty rolety budou určitě fajn, ale to už je moc nákladný a asi i zbytečný na malej byteček..

Jsem ochotnej investovat těch 15tis do věcí, který jsem psal. Ty by mohly alespoň částečně zabránit vniknutí. Taky bych spíš nerad někoho potkal.. protože se nechci prát někdy uprostřed noci, kdy jsem rozespalej a slabej.. Jedině když přijde nějaká kočička, to jo..

Myslim si že když dám zmíněnej seznam + pojištění majetku s tímhle zabezpečením, tak se v bytovce šance rapidně snižuje. Navíc ta lokalita je známá svým klidem a ani auta se tam neztrácí, tak jako jinde.. Náhoda samozřejmě může bejt blbec..
o 09.01.2017, 11:53 | CervinVega
Máte někdo tip na hezkou nerez kličku s tlačítkem a v hranatém stylu, na dveře i na okno?
o 09.01.2017, 21:58 | MazliG
hranatý moc nefrčej - asi je to nepohodlný do ruky ...

foto k příspěvku  od MazliG

o 09.01.2017, 22:05 | MazliG

foto k příspěvku  od MazliG

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3162 sekund.