Navštíveno 5719x

Ahoj, nejsou tu nějací kočkofilové co řešili nebo mají něco takového?
[ Link ] Už dlouho o tom uvažuji, ale na něco za rozumnou cenu nemůžu narazit. Zkusil bych i něco sám, ale netuším jak ukotvit, aby to bylo stabilní a mohlo stát v prostoru.
Předem díky

09.01.2017, 08:36 |
duke Ahoj, do bytu jsem vyráběl strom pro kocoura a ukotvení jsem měl vyřešené rozpěrným šroubem na vrchu a na vyložené větvi a ploše na spaní hmoždinu do zdi. Až budu doma můžu pohledat foto stromu.
Strom jsem z vrchu navrtal dal matku do dřeva, pak závitovou tyč a k tomu vyrobil protikus co se opřel do stropu a pak matkama rozepřené zajistil.
Drželo to dobře.
Hlavně to chce tvrdé a vyschlé dřevo.
Ahoj, za foto budu určitě rád. Na zahradě mám připravenou na pokácení mladší jabloň, tak bych zkusil zatím tohle. Pošlu ještě mail
Taky sem si dělal a celé to budu kotvit na zeď. Kočky maji po sedmi kilech tak to musi něco vydržet.

10.01.2017, 20:46 |
duke Poslal jsem i do emailu, pro inspiraci vkládám i sem.

hezké hezké, čím jsi omotával?

17.01.2017, 10:54 |
Pajk | Upraveno: 2017-01-17 10:56:52
Já koupil na zoohitu tohle a kočky jsou spokojený.

17.01.2017, 11:00 |
Pajk Tady ještě odkaz, je tam spousta fotek.
[ Link ]
Díkes chlapi za tipy. Přemýšlím o variantě čistě toho stromu s těmi patry udělanými z kmene stromů. Zkouším je sehnat přes člověka z Timbersportu, ten by měl mít různé průměry i tloušťky. Jen mi poraď Kubaisi, jak jsi ukotvil strom do tý podstavy? Nějakej šroub zespodu? Já bych asi dal na zem nějaký opravdu velký průměr i tloušťku, aby to mělo stabilitu a nechci to kotvit ke zdi, neboť to nemám kam :)
Jinak to Filip146, omotává se nejčastěji sisalem. Já ho kupuju u nás v železářství, mají různé průměry, nejlepší sem vyhodnotil prům. 8mm, nejlíp se s ním pracuje a vzhledem k ceně nejvýhodnější. Ale je z toho bordel, tak pak pořádně zamést.
Na zem se da dat jako podstava kostka, aby ta zakladna byla siroka a tezka a dovnitr si kocka mohla vlezt. Takhle sem to videl u nekoho a asi celkem v pohode.Neco jak sem dal duke, jen strom roste primo z te kostky.
Podstavu sem vrtnul jen na velké vruty, pač bylo už dopředu určeno, že to půjde kotvit na zeď. Přece jen mají chlupáčové po cca sedmi kilech a zrušili už několik škrabadel.
Jinak sisal sem řešil tady
[ Link ]