Navštíveno 4347x

16.01.2017, 19:12 |
PK Ahoj, mám doma pračku gorenje, která je už cca 7 let stará a najednou mi vypnutá vyhodila pojistky. Stalo se to už třikrát a nejlepší je, že vždycky pravidelně jednou za rok v lednu plus mínus touhle dobou. Teď poprvé teda i zasmrděla a něco v ní luplo, tak už asi bude kaput. Minule jsem pojistky nahodil a pračka normálně fungovala dál. Teď jsem to zatím nezkoušel. Než to vypadlo, tak se jednou pralo třeba dva dny předtím, dneska manželka prala dopoledne a stalo se to až teď večer...Je to celý nějaký záhadný. Mezitím vždycky fungovala na 100%. Najde se tu nějaký elektrikář, který by poradil?
Předem děkuju.
Je neporadim ale jednejm lidem od nas vyhorela koupelna od vypnuty susicky :)
Muze byt spatna prepetova ochrana na vstupu do pracky nebo spatny emc filtr nebo kondenzator na vstupu pokud to neco takovyho ma - je treba otevrit dekl a jit po kabelu asi by to mohlo byt i videt pokud to zasmrdelo
taky se podívej do zásuvky, jestli jsou utažené vodiče

17.01.2017, 15:23 |
PK Do pračky jsem kouknul a nikde ani známka nečeho neobvyklýho. Všechny kabely ok. Víc jsem tam nevykoukal, vůbec tomu nerozumím. Do zásuvky jsem taky koukal, všechno taky ok. Pračku jsem zkusil zapnout a normálně zase funguje...