Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: help - chybove hlaseni HDD

o Navštíveno 4642x o
o 16.01.2017, 20:19 | ACEMajky
Zdarec,
prosim o radu, na serveru mi Event logu chybove hlaseni:
Zařízení DeviceHarddisk1DR5 má chybný blok.
Hlaseni vybehlo cca pred tydnem nekolikrat za sebou a doslo i k modre smrti podle dalsich logu. Hladal jsem, ktery disk je DR5 a na internetu jsem nalezl, ze by se melo jednat o USB (externi HDD ci flashdisk), ale k serveru by nemel nikdo pripojovat USB zarizeni (aspon podle mych informaci, ale 100% to vyloucit nemohu).
K serveru je pripojen jen HW klic.

Po cca 2 dnech vybehla ta sama hlaska nekolikrat, jen se jedna o jiny disk:
Zařízení DeviceHarddisk1DR1 má chybný blok.

DR1 by udajne mel byt druhy disk na serveru. Mam tam v RAIDu diskove pole (C:) a pak iSCSI disk W: pripojeny z NAS serveru, kde podle oznaceni DR1 bych ocekaval, ze to bude kdo ma chybny blok.
Tak jsem na C: pustil uz pred tydnem HD Tune a nechal proverit disk a nic, vse OK, tak jsem to pustil na W: a opet vse OK.

Tak ted nevim, na co se vrhnout, ale dnes se chyba ukazala ve 3:03 rano a ve 4:34 rano...

Diky

o 17.01.2017, 09:04 | Milhauzz
HD tune je na fyzický disky, ne na logický. Pokud si nevíš rady, někoho k tomu pusť. Než se zorientuješ, strávíš s tím mraky času, který ti nikdo nezaplatí.
o 17.01.2017, 09:21 | ACEMajky
Jasny,ale i tak, systemovy disk to nebude, jelikoz to by byl:
DeviceHarddisk1DR0

nebo se pletu?
o 22.01.2017, 08:05 | ACEMajky
Dell OpenManage Server Administrator zadnou chybu disku nehlasi (coz je podle me disk DR0), druhej pripojenej disk je z NASky a NASka taky zadny problem nehlasi (coz je podle me ten disk DR1).

A zpetne to zacalo hlasenim s chybnymi sektory na DR5, coz byva prevazne USB externi medium... - je mozne, ze by chybu vykazoval USB HW klic pro jeden sitovy SW?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3376 sekund.