Navštíveno 4642x

Zdarec,
prosim o radu, na serveru mi Event logu chybove hlaseni:
Zařízení DeviceHarddisk1DR5 má chybný blok.
Hlaseni vybehlo cca pred tydnem nekolikrat za sebou a doslo i k modre smrti podle dalsich logu. Hladal jsem, ktery disk je DR5 a na internetu jsem nalezl, ze by se melo jednat o USB (externi HDD ci flashdisk), ale k serveru by nemel nikdo pripojovat USB zarizeni (aspon podle mych informaci, ale 100% to vyloucit nemohu).
K serveru je pripojen jen HW klic.
Po cca 2 dnech vybehla ta sama hlaska nekolikrat, jen se jedna o jiny disk:
Zařízení DeviceHarddisk1DR1 má chybný blok.
DR1 by udajne mel byt druhy disk na serveru. Mam tam v RAIDu diskove pole (C:) a pak iSCSI disk W: pripojeny z NAS serveru, kde podle oznaceni DR1 bych ocekaval, ze to bude kdo ma chybny blok.
Tak jsem na C: pustil uz pred tydnem HD Tune a nechal proverit disk a nic, vse OK, tak jsem to pustil na W: a opet vse OK.
Tak ted nevim, na co se vrhnout, ale dnes se chyba ukazala ve 3:03 rano a ve 4:34 rano...
Diky
HD tune je na fyzický disky, ne na logický. Pokud si nevíš rady, někoho k tomu pusť. Než se zorientuješ, strávíš s tím mraky času, který ti nikdo nezaplatí.
Jasny,ale i tak, systemovy disk to nebude, jelikoz to by byl:
DeviceHarddisk1DR0
nebo se pletu?
Dell OpenManage Server Administrator zadnou chybu disku nehlasi (coz je podle me disk DR0), druhej pripojenej disk je z NASky a NASka taky zadny problem nehlasi (coz je podle me ten disk DR1).
A zpetne to zacalo hlasenim s chybnymi sektory na DR5, coz byva prevazne USB externi medium... - je mozne, ze by chybu vykazoval USB HW klic pro jeden sitovy SW?