Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > IT: Help - NAS synology

o Navštíveno 5013x o
o 31.01.2017, 10:02 | ACEMajky | Upraveno: 2017-01-31 10:04:14
Ahoj, mam doma NAS od Synology DS 413 a v nem 4x2TB HDD (jen v posledni sachte uz mi odesel druhy HDD - vzdy to zacne hlasenim:
Na pevnem disku došlo k chybě na vstupu/vystupu
pak to i hlasi velky pocet odpojeni a pripojeni disku a pak se na disku zacnou objevovat vadne bloky...

Jeden disk mi to uz odrovnalo komplet a ted se zda, ze to likviduje dalsi. Mam podezreni na tu sachtu cislo 4, protoze ze by byla nahoda, ze v prubehu cca 6 mesicu udejde vzdy jeden 2TB HDD ve stejne sachte mi pride divne.

Takze disk sem vyndal, zformatoval a ted ho testuje HDD Scanem a uz na nem hlasi 4 vadne bloky a to ej na 7% testu....

Ale dalsi vec, co me trapi, ze sem z NASky vykopiroval data, ale nasel jsem jen 2,2TB dat a jelikoz RAID pole je tvoreno 4x2TV v RAID 5, cili vysledek je cca 5,8TB, tak je mi divne, proc na NASce mam cca 2,2TB dat a uloziste je plne - viz foto. Nenapada me, kam jeste kouknout, zdali sem nekde nejaka data neopomnel...

prvni foto je foto správce úložistě (svazku), kde chybi 4. disk, proto je v nouzovem rezimu

druhe foto je storage analyser, kde je videt, ze jinde zadna data nejsou...

foto k příspěvku  od ACEMajky

o 31.01.2017, 10:02 | ACEMajky | Upraveno: 2017-01-31 10:04:48

o 31.01.2017, 10:07 | ACEMajky | Upraveno: 2017-01-31 10:09:20

o 31.01.2017, 10:09 | ACEMajky

o 31.01.2017, 10:10 | ACEMajky

o 31.01.2017, 10:38 | ACEMajky
Zkusil jsem vymazat slozku cca 270GB a skutecne se uvolnilo misto +- 270GB (sem si rikal, zdali nebude problem s veliksoti alokacnich jednotek a nebudou male soubory (fotky) zabirat zbytecne moc mista) - ale to byl spise jen pokus co me napadlo z historie
o 31.01.2017, 22:27 | ACEMajky
Tak jsem presunul vsechna data a synology hlasi 3,3TB zaplneno z 5,8TB, fakt uz nechapu co zabira to misto - kdyz kouknu do File Station, tak vsechny slozky zde ukazane maji max 150MB...

Koukal sem i do surveillance (kdysi sem testoval IP kameru) a nic, vse vyprazdnene
o 31.01.2017, 22:58 | ACEMajky
Tak asi nalezeno, po odinstalovani cloud station s emisto uvolnilo - sem si s tim kdysi hral, ale nijak to dal nevyuzival a asi to sezralo veskere volne misto na disku
o 31.01.2017, 23:03 | ACEMajky
Stejne nechapu, ve storage analyseru bylo u Cloud vypsano 138MB dat, tak proc to sezralo nakonec 3,3TB - nechapu
o 01.02.2017, 09:39 | KaZaN
Něco Ti může žrát zapnutej Koš a něco může žrát verzování Cloudu, ale ty objemy copopisuješ jsou dost divně megalomanský. Mně podobně likvidoval disky starej QNAP tuším TS509PRO, měli nějakou vadnou serii, kde chodila do kopru pátá pozice, takže pole opakovaně padalo do do degradovanýho stavu, pak se zase dopočítávalo dva tři dny a tak furt dokola... měl jsem jich u zákazníků několik, některý mi v záruce vyměnil přímo QNAP z Asie, kus za kus, některý už ne, jedno mi tu dodnes leží polofunkční. Odcházení disků může být i nevhodným typem disku, měly by to být "NASový" disky a ideálně schválený pro to pole.
o 01.02.2017, 12:08 | ACEMajky
Disky tu mam na stole, jeden je Seagate baracuda (tusim vyndany z NAS seagate business storage - koupeny novy vcetne NASky - byl soucasti nasky od vyrobce) - ST2000DM001

Druhej je WD black (WD2002FAEX)

Jinak kos mam vypnuty, me spise zarazilo, ze nikde nebylo videt v systemu, ze to miste ukrojil ten a ten... - abych to treba mohl vymazat, vsude se to tvarilo, jako ze misto zabiraji jen data...

Jinak udelal sem to tak, ze ted udelam RAID 5 jen ze 3 disku (sachet, ktere jsou OK) a do 4. sachty sem dal obyc SATA disk 80GB (hold ho obetuju) a kdyz i on bude mit vadne bloky, tak ej to jasny a je KO posledni sachta.

Po 2 letech sem napsal naivni mail minulemu majiteli NAS, ze neresim, zdali o tom vedel nebo ne, ale ze se mi nechce resit cim to je, zdali mel taky problemy a zadna odpoved po tydnu - tak ej to asi jasny (pokud teda tem mail jeste pouziva)
o 01.02.2017, 13:55 | Yawor
na místo takhle v "sys" adresářích mrkni vždy klasicky přes ssh, to je nejjistější.
Na disky mkrni jak psal KaZaN do compatibility listu, to jestli jsou nebo nejsou NASový bych už tolik neřešil ;)
o 01.02.2017, 14:29 | ACEMajky
OK
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3288 sekund.