Navštíveno 4525x

05.02.2017, 22:36 |
PK [ Link ] [ Link ] Vybírám autosedačku, favorit je romer kid, ale vůbec netuším, jestli má cenu připlácet za "Systém XP-PAD a SecureGuard pro optimální vedení automobilového pásu". V podstatě to jsou dva pásky za +- 2500 kč, když nepočítám isofix, který nejspíš zatím ani nevyužiju. Mám Espace III a vůbec nevím, jestli ho má, zítra se podívám. Nemáte někdo ten kidfix XP? Jak se to tváří? Předem díky za rady.

06.02.2017, 07:09 |
PK Na tu jsem taky koukal. Musim kouknout na ten isofix, ale stejne do budoucna by se mohl hodit i kdyz ho ted v aute mit nebudu. Jak jsi jinak se sedackou spokojenej? Nebo spis prckove :-)
no ja to XP mam a mladej si ten pas je schopnej zapnout skoro sam, nikde ho to neřeže ( u krku a klicni kosti).
uz si nedokazu predstavit vozit sedacku bez ISOFIXU.

06.02.2017, 08:44 |
Bucci | Upraveno: 2017-02-06 08:45:57
beru tuhle...
[ Link ] (přijde mi do týdne)
ISO Fix je u mě samozřejmost (když v autě je), černou barvu, protože neni tolik nápadná
Boční padáky a vodící pás... proč ne... bezpečnost je pro mýho satánka to nevětší kritérium...
Bez vodícího pásu: vim, co umí udělat klasickej pás (jak hluboko se dokáže zaříznout)
Boční padáky... každá deformační zóna se počítá, tak proč ne...
a jestli dám za sedačku 6 nebo 7 už mi jako velkej rozdíl nepřijde...

06.02.2017, 09:19 |
mrazik | Upraveno: 2017-02-06 09:20:39
V tehle velikosti si deti zapnou pas v pohode i bez toho XP.
Rozdil v cene je pomerne znatelny - jednou tolik za navlek na pas (pod kterym se prcek bude v lete vice potit) - ano pri nehode to pravdodobne rozlozi silu pusobici na rameno a cast hrudniku, a za kus pasku mezi nohama co pridrzuje pas - u tohoto by me fakt zajimal prinos, nejak tam nevidim tak obrovsky prinos.
PK podle meho tam ISOFix bude mit urcite.
Jinak kdyz jsme u tech autosedacek, tak kolem toho bude jeste veselo, protoze se pripravuji nove testy - hlavne simalace otoceni auta - a tam dopadaji velice spatne ,,pultiky", ze kterych deti vypadavaji.

06.02.2017, 11:44 |
PK sir_richard: když budu mít v autě isofix, tak vezmu sedačku s ním. Ráno jsem se zapomněl podívat, tak uvidím večer, až pojedu z práce.
Bucci: ta už má úplně všechno co jde. A pokud to nesrovnávám s tou základní za necelý 3 tis, tak ta cena není už o tolik vyšší, tak ji až tolik neřeším. A samo radši taky připlatím. Ale právě jestli nevymysleli pár blbostí navíc, jen aby si mohli říct víc peněz...
Mrazik: Právě jak píšeš. Nevím, jestli to bude mít až takovej přínos, nebo to je jen to tahání peněz z lidí, protože každej radši připlatí za bezpečnost dětí, pokud má ty možnosti. Ale zase pokud můžu mít funkčně stejnou/podobnou věc za polovinu, tak proč dávat víc. Malej se už celkem dost potí v nynější sedačce (romer king), ale zase lepší se potit a mít lepší ochranu, než naopak. Na nový testy čekat nemůžu, musím to řešit co nejdřív :) Malýmu by ještě stačila ta 9-18, ale holka nám už vyrůstá z vajčka.

06.02.2017, 13:16 |
mrazik | Upraveno: 2017-02-06 13:22:46
PK asi nejprinosnejsi vidim ten XP-PAD a ten se da koupit samostatne za 20 Euro -
[ Link ] A tady za 16 Euro -
[ Link ] Je to zezadu jen nacvakle do sedacky, nic svetoborneho.
Mám pro mladšího synka tuhle:
[ Link ] Starší jezdí v první generaci KidFix SICT, ta nemá přípravu pro Isofix, a plastové "uši" jsou po obou stranách - zabírá to v autě docela místo, sundat nejdou. Proti tomu mi ta druhá evoluce přijde celkem v pohodě, dá se dát do auta s Isofixem i bez, "bobek" je jen na jedné straně, a celkově je to robustní a dobře vymyšlené...
PK: jak stare, resp.jak velke a tezke dite mas? Nase ma 16kg a do te sedacky se veslo tip-top...resp.za nejaky cas (brzo) by se tam neveslo kvuli tomu vodici spodniho pasu (skrz hloubku sedu). Navic ten vodic pasu ten pas IMHO dost deformoval, nebudilo to ve me moc duvery...
Prckové jsou spokojený. ISOFIX je super. V autech je máme takže jedině toto.
Máme obě dvě ty SL a to XP mě příde takový nevím. Mě osobně by to mezi nohama asi sralo a neměl bych pohodolí.
Ber to tak, že tydle sedačky jsou všechny bezpečný, ale občas mě příde že dětskej byznys chce tahat s rodičů co nejvíc penízků, takže vymýšlí ruzný tlumiče a podobný vychytávky.
A stejně nejduležitější je to jak to díte do tý sedačky dáš a upneš.Někdo muže mít sedačku za 10 000 a pak do toho posadí děcko v bundě a nebo opěrku hlavy nenašteluje podle výšky dítětě.

06.02.2017, 22:05 |
PK | Upraveno: 2017-02-06 22:06:39
camron: Malej má tři roky a akorát těch 15 kg. To je docela dobrej postřech s tím spodním pásem.
Určitě vezmu isofix, i kdybych ho v autě neměl, tak ho využijí prarodiče. Já to teda ve svým hledal, ale moudrej z toho nejsem. Označení na sedačce nemám, samostatný kotvící body taky nemám, jen je mezi sedákem a opěradlem celkem silná trubka cca 2 cm průměr a je u všech sedaček stejná...
Zbytek ještě musím rozseknout.

06.02.2017, 22:12 |
xSam Ja mam s tim XP-PAD a opravdu mi to prijde super. Ja bych urcite bral s tim. Je to pohodlnejsi, pas mu neujizdi kam nechces.

07.02.2017, 06:03 |
camron | Upraveno: 2017-02-07 06:05:25
PK: ...taky jsme meli podle netu vybranou sedacku, jenze je potreba vzit decko do prodejny, kde to maji a vyzkouset in-natura. Protoze se muze stat, ze se tam proste nevejde anebo se v ni proste nebude citit dobre (nebude ji chtit). Takze doporucuji si vybrat 2-3 sedacky a pak to objet i s malym...
Jinak na dlouhe cestovani jsme prikoupili
[ Link ] a za me dobry....

07.02.2017, 07:24 |
PK | Upraveno: 2017-02-07 07:26:13
Určitě se někam zajedeme podívat. XP-Pad uvidím jak se bude tvářit naživo, ale nejspíš do něj půjdu, pokud vyberu romer. Ještě jsem se ale pro porovnání podíval na jiný značky a docela se mi zalíbila tato
[ Link ] Sice nemá přidavný pásky a další vymoženosti, ale libí se mi, že má nějakou odpočinkovou polohu, která by se 100% hodila, protože malej v autě chrápe každou chvíli. Ostatní mají loketní opěrky, který mi přijdou, že by akorát zbytečně omezovali prostor pro malýho, tak jsem je vyřadil.
Přídavnej pás vypadá dobře. Prarodiče mají v autě nějakou 9-36 a právě když malej chrápe, tak se mu stává přesně to co tam ukazujou na obrázku.

07.02.2017, 09:04 |
Bucci ten prostřední nesmysl na přichycení pásu je vyndavací... pro větší dítě ho pak dáš pryč...