Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Romer Kidfix II XP nebo jen Kid II?

o Navštíveno 4525x o
o 05.02.2017, 22:36 | PK
[ Link ] [ Link ]

Vybírám autosedačku, favorit je romer kid, ale vůbec netuším, jestli má cenu připlácet za "Systém XP-PAD a SecureGuard pro optimální vedení automobilového pásu". V podstatě to jsou dva pásky za +- 2500 kč, když nepočítám isofix, který nejspíš zatím ani nevyužiju. Mám Espace III a vůbec nevím, jestli ho má, zítra se podívám. Nemáte někdo ten kidfix XP? Jak se to tváří? Předem díky za rady.

o 05.02.2017, 23:32 | Leveler
Já vozím kluky tady v těch
[ Link ]
o 05.02.2017, 23:33 | Leveler
Na to XP bych se vyprdl.
o 06.02.2017, 07:09 | PK
Na tu jsem taky koukal. Musim kouknout na ten isofix, ale stejne do budoucna by se mohl hodit i kdyz ho ted v aute mit nebudu. Jak jsi jinak se sedackou spokojenej? Nebo spis prckove :-)
o 06.02.2017, 07:14 | sir_richard
no ja to XP mam a mladej si ten pas je schopnej zapnout skoro sam, nikde ho to neřeže ( u krku a klicni kosti).
uz si nedokazu predstavit vozit sedacku bez ISOFIXU.
o 06.02.2017, 08:44 | Bucci | Upraveno: 2017-02-06 08:45:57
beru tuhle... [ Link ] (přijde mi do týdne)

ISO Fix je u mě samozřejmost (když v autě je), černou barvu, protože neni tolik nápadná

Boční padáky a vodící pás... proč ne... bezpečnost je pro mýho satánka to nevětší kritérium...

Bez vodícího pásu: vim, co umí udělat klasickej pás (jak hluboko se dokáže zaříznout)
Boční padáky... každá deformační zóna se počítá, tak proč ne...

a jestli dám za sedačku 6 nebo 7 už mi jako velkej rozdíl nepřijde...
o 06.02.2017, 09:19 | mrazik | Upraveno: 2017-02-06 09:20:39
V tehle velikosti si deti zapnou pas v pohode i bez toho XP.
Rozdil v cene je pomerne znatelny - jednou tolik za navlek na pas (pod kterym se prcek bude v lete vice potit) - ano pri nehode to pravdodobne rozlozi silu pusobici na rameno a cast hrudniku, a za kus pasku mezi nohama co pridrzuje pas - u tohoto by me fakt zajimal prinos, nejak tam nevidim tak obrovsky prinos.
PK podle meho tam ISOFix bude mit urcite.
Jinak kdyz jsme u tech autosedacek, tak kolem toho bude jeste veselo, protoze se pripravuji nove testy - hlavne simalace otoceni auta - a tam dopadaji velice spatne ,,pultiky", ze kterych deti vypadavaji.
o 06.02.2017, 11:44 | PK
sir_richard: když budu mít v autě isofix, tak vezmu sedačku s ním. Ráno jsem se zapomněl podívat, tak uvidím večer, až pojedu z práce.

Bucci: ta už má úplně všechno co jde. A pokud to nesrovnávám s tou základní za necelý 3 tis, tak ta cena není už o tolik vyšší, tak ji až tolik neřeším. A samo radši taky připlatím. Ale právě jestli nevymysleli pár blbostí navíc, jen aby si mohli říct víc peněz...

Mrazik: Právě jak píšeš. Nevím, jestli to bude mít až takovej přínos, nebo to je jen to tahání peněz z lidí, protože každej radši připlatí za bezpečnost dětí, pokud má ty možnosti. Ale zase pokud můžu mít funkčně stejnou/podobnou věc za polovinu, tak proč dávat víc. Malej se už celkem dost potí v nynější sedačce (romer king), ale zase lepší se potit a mít lepší ochranu, než naopak. Na nový testy čekat nemůžu, musím to řešit co nejdřív :) Malýmu by ještě stačila ta 9-18, ale holka nám už vyrůstá z vajčka.

o 06.02.2017, 13:16 | mrazik | Upraveno: 2017-02-06 13:22:46
PK asi nejprinosnejsi vidim ten XP-PAD a ten se da koupit samostatne za 20 Euro - [ Link ]
A tady za 16 Euro - [ Link ]
Je to zezadu jen nacvakle do sedacky, nic svetoborneho.
o 06.02.2017, 14:01 | PlusOne
Mám pro mladšího synka tuhle:
[ Link ]
Starší jezdí v první generaci KidFix SICT, ta nemá přípravu pro Isofix, a plastové "uši" jsou po obou stranách - zabírá to v autě docela místo, sundat nejdou. Proti tomu mi ta druhá evoluce přijde celkem v pohodě, dá se dát do auta s Isofixem i bez, "bobek" je jen na jedné straně, a celkově je to robustní a dobře vymyšlené...
o 06.02.2017, 15:52 | camron
PK: jak stare, resp.jak velke a tezke dite mas? Nase ma 16kg a do te sedacky se veslo tip-top...resp.za nejaky cas (brzo) by se tam neveslo kvuli tomu vodici spodniho pasu (skrz hloubku sedu). Navic ten vodic pasu ten pas IMHO dost deformoval, nebudilo to ve me moc duvery...
o 06.02.2017, 17:42 | Leveler
Prckové jsou spokojený. ISOFIX je super. V autech je máme takže jedině toto.
Máme obě dvě ty SL a to XP mě příde takový nevím. Mě osobně by to mezi nohama asi sralo a neměl bych pohodolí.
Ber to tak, že tydle sedačky jsou všechny bezpečný, ale občas mě příde že dětskej byznys chce tahat s rodičů co nejvíc penízků, takže vymýšlí ruzný tlumiče a podobný vychytávky.
A stejně nejduležitější je to jak to díte do tý sedačky dáš a upneš.Někdo muže mít sedačku za 10 000 a pak do toho posadí děcko v bundě a nebo opěrku hlavy nenašteluje podle výšky dítětě.
o 06.02.2017, 22:05 | PK | Upraveno: 2017-02-06 22:06:39
camron: Malej má tři roky a akorát těch 15 kg. To je docela dobrej postřech s tím spodním pásem.

Určitě vezmu isofix, i kdybych ho v autě neměl, tak ho využijí prarodiče. Já to teda ve svým hledal, ale moudrej z toho nejsem. Označení na sedačce nemám, samostatný kotvící body taky nemám, jen je mezi sedákem a opěradlem celkem silná trubka cca 2 cm průměr a je u všech sedaček stejná...

Zbytek ještě musím rozseknout.
o 06.02.2017, 22:12 | xSam
Ja mam s tim XP-PAD a opravdu mi to prijde super. Ja bych urcite bral s tim. Je to pohodlnejsi, pas mu neujizdi kam nechces.
o 07.02.2017, 06:03 | camron | Upraveno: 2017-02-07 06:05:25
PK: ...taky jsme meli podle netu vybranou sedacku, jenze je potreba vzit decko do prodejny, kde to maji a vyzkouset in-natura. Protoze se muze stat, ze se tam proste nevejde anebo se v ni proste nebude citit dobre (nebude ji chtit). Takze doporucuji si vybrat 2-3 sedacky a pak to objet i s malym...

Jinak na dlouhe cestovani jsme prikoupili [ Link ] a za me dobry....
o 07.02.2017, 07:24 | PK | Upraveno: 2017-02-07 07:26:13
Určitě se někam zajedeme podívat. XP-Pad uvidím jak se bude tvářit naživo, ale nejspíš do něj půjdu, pokud vyberu romer. Ještě jsem se ale pro porovnání podíval na jiný značky a docela se mi zalíbila tato [ Link ] Sice nemá přidavný pásky a další vymoženosti, ale libí se mi, že má nějakou odpočinkovou polohu, která by se 100% hodila, protože malej v autě chrápe každou chvíli. Ostatní mají loketní opěrky, který mi přijdou, že by akorát zbytečně omezovali prostor pro malýho, tak jsem je vyřadil.

Přídavnej pás vypadá dobře. Prarodiče mají v autě nějakou 9-36 a právě když malej chrápe, tak se mu stává přesně to co tam ukazujou na obrázku.
o 07.02.2017, 09:04 | Bucci
ten prostřední nesmysl na přichycení pásu je vyndavací... pro větší dítě ho pak dáš pryč...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.1635 sekund.