Navštíveno 4990x

11.02.2017, 17:03 |
Tomak Potřebuji poradit s emulací USB portu na COM. Využívám to ke komunikaci s plotrem. Teď ale z nějakého důvodu, nevidím ve správci zařízení tento(COM)port. Používám na to soft. od firmy FTDI, který do teď fungoval. Po delší době jsem chtěl pustit plotr a ovladače jsou pryč... nechápu(nic jsem neodinstaloval). Teď po úspěšné instalaci porty soft. vůbec nevytvoří, resp. nejsou vidět. Nevíte někdo co s tím? Za rady předem děkuji :-)

11.02.2017, 20:15 |
AR když tam pichneš ten FTDI převodník co ti ukazuje správce zařízení? Nemá nějaký problém s tímto zařízením?

11.02.2017, 20:40 |
Tomak Ten převodník neni HW, ale SW. Je to driver, který slouží
k emulaci portu z USB na COM. Hlavně je divný, že po instalaci SW, se port ve správci vůbec neukáže(nevytvořil).
no ale ten plotr má COMku, tedy canon konektor, ne? Takže by tam mělo být něco mezi USB a COM.

11.02.2017, 21:54 |
Tomak Plotr má originál kabel s koncovkami USB A-USB B. Problém není v kabelu, ani připojení, ale v tom, že si mi po instalaci driveru neukáže virtuální port COM, na který potřebuju přesměrovat data pro plotr z USB. Notebook COM port samozřejmě nemá, proto je zapotřebí emulace. Jenže ta mi ve Win. 7 z nějakého důvodu nefunguje. Jinak jsem takto přes dva roky normálně na to jel.

12.02.2017, 13:08 |
DaveF Když to píchneš do jinýho usb tak ve správci nic ?
Odpoj ten plotr, přeinstaluj ten ovladač a potom ho zapoj, vyzkoušej jiný usb port. Nic jinyho mě nenapadá.
Ten převodník usb/rs232 bude v tom plotru, někdy si takhle vyrobci zjednodušují implementaci USB

12.02.2017, 15:53 |
Tomak Díky všem za reakce, problém vyřešen. Zrada byla v kontaktech nového kabelu, který jsem kupoval kvůli vzdálenosti 10m PC od plotru.
Driver byl samozřejmě naistalován správně od počátku, ale PC nedetekoval spojení s plotrem, takže neproběhla emulace, tím pádem jsem nemohl ve správci vidět COM port. :-)