Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada PC: emulace portu USB/COM

o Navštíveno 4990x o
o 11.02.2017, 17:03 | Tomak
Potřebuji poradit s emulací USB portu na COM. Využívám to ke komunikaci s plotrem. Teď ale z nějakého důvodu, nevidím ve správci zařízení tento(COM)port. Používám na to soft. od firmy FTDI, který do teď fungoval. Po delší době jsem chtěl pustit plotr a ovladače jsou pryč... nechápu(nic jsem neodinstaloval). Teď po úspěšné instalaci porty soft. vůbec nevytvoří, resp. nejsou vidět. Nevíte někdo co s tím? Za rady předem děkuji :-)

o 11.02.2017, 20:15 | AR
když tam pichneš ten FTDI převodník co ti ukazuje správce zařízení? Nemá nějaký problém s tímto zařízením?
o 11.02.2017, 20:40 | Tomak
Ten převodník neni HW, ale SW. Je to driver, který slouží
k emulaci portu z USB na COM. Hlavně je divný, že po instalaci SW, se port ve správci vůbec neukáže(nevytvořil).
o 11.02.2017, 21:31 | crestik
no ale ten plotr má COMku, tedy canon konektor, ne? Takže by tam mělo být něco mezi USB a COM.
o 11.02.2017, 21:54 | Tomak
Plotr má originál kabel s koncovkami USB A-USB B. Problém není v kabelu, ani připojení, ale v tom, že si mi po instalaci driveru neukáže virtuální port COM, na který potřebuju přesměrovat data pro plotr z USB. Notebook COM port samozřejmě nemá, proto je zapotřebí emulace. Jenže ta mi ve Win. 7 z nějakého důvodu nefunguje. Jinak jsem takto přes dva roky normálně na to jel.
o 12.02.2017, 13:08 | DaveF
Když to píchneš do jinýho usb tak ve správci nic ?
Odpoj ten plotr, přeinstaluj ten ovladač a potom ho zapoj, vyzkoušej jiný usb port. Nic jinyho mě nenapadá.
Ten převodník usb/rs232 bude v tom plotru, někdy si takhle vyrobci zjednodušují implementaci USB
o 12.02.2017, 15:53 | Tomak
Díky všem za reakce, problém vyřešen. Zrada byla v kontaktech nového kabelu, který jsem kupoval kvůli vzdálenosti 10m PC od plotru.
Driver byl samozřejmě naistalován správně od počátku, ale PC nedetekoval spojení s plotrem, takže neproběhla emulace, tím pádem jsem nemohl ve správci vidět COM port. :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4864 sekund.